PONERIZACIJA DRUŠTVA

Gotovo je – SLOBODNI INTERNET je stvar prošlosti!

Autor: Ljubica Šaran

Sredinom prosinca američki Federalni odbor za komunikacije (FCC) je izglasao odluku s kojom se ukida neutralnost i sloboda interneta, da, dobro ste pročitali, svjetska mreža svih mreža je tako legalno postala igračka psihopatskih vlastodržaca koji su internet pretvorili u “oružje” masovnog nadgledanja i kontrole. Sve što su Orwell i Huxley pisali i govorili još tijekom 40-tih godina XX. vijeka se obistinilo, mi smo postali horor distopija  kojom vladaju najgori od najgorih.

Internet kakav je danas poznat, na samoj površini se nalaze klasične tražilice i društvene mreže, ispod površine nalazi se duboka i tamna mreža u kojoj se skriva najveći dio internetskih datoteka i materijala.

Sigurno se pitate kako jedan američki odbor može ukinuti neutralnost interneta. Odgovor je više negoli jednostavan, američki medijski oligopol ili “velika petorka” drži u šakama 90% svog medijskog prostora, američki Google uz Chrome skuplja sve moguće infromacije o svojim korisnicima i njih predaje trećim stranama, dok preko Chromea prolazi više od 92% legalne trgovine na internetu. Preko 70% globalnih internetskih podataka prolazi kroz Sjevernu Virginiu u SAD-u, dok je Internacionalna telekomunikacijska udruga (ITU) navodno organizacija pod kontrolom UN-a iako je u šaci drže najjače američke telekomunikacijske tvrtke, točnije banke koje su vlasnici istih.

Vidljivi internet, kao takav je u američkim rukama!

Dakle, FCC je s tri glasa za i dva protiv odbacio sve dosadašnje zakonske regulative o neutralnosti interneta i ljudskom pravu na slobodan protok informacija, FCC je ukidanjem neutralnosti interneta otvorio mogućnost potpunog nadzora protoka informacija, špijuniranja i praćenja svih na internetu bez obzira na njihovu lokaciju te cenzuru u još uvijek neshvatljivim obimima.

Ajit Pai, voditelj američkog federalnog odbora za telekomunikaciju koji je zaključio kako je borba za neutralni internet smiješna i očajnička.

Unatoč činjenici kako su milijuni Amerikanaca otvoreno tražili da internet ostane neutralan, voditelj FCC-a Ajit Pai je izjavio kako je borba za otvoren i neovisan internet “hiperbolična” i “očajnička” ismijavajući pri tome glas naroda, međunarodne zakone o protoku informacija te odredbe UN o građanskim slobodama. Bravo Ameriko, možeš li gore od toga?

Internet nije otvoren, neutralan i slobodan već godinama, to smo mogli najbolje vidjeti po blokiranju BitTorrenta i drugih načina dijeljenja medijskog materijala, no to također možemo vidjeti i po cenzuri na najvećim internetskim tražilicama i društvenim mrežama.

Internet kojeg smo poznavali je mrtav.

Neka mu je laka zemlja.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Net neutrality is being stolen from us in a undemocratic heist

The end of the free web? FCC votes three to two to repeal net neutrality regulations

Three Unelected Men Just Overrode The Will Of 83% Of The US Population

Is this net neutrality? Google using its immense power to censor content that doesn’t fit its political goals

Harlem Shook: Google Is Using Its Immense Power To Censor Content That Doesn’t Fit Its Political Goals. Everyone In America Should Be Concerned About That