SVIJET POD LUPOM

Snijeg pao u Sahari drugu godinu za redom

Autor: Ljubica Šaran

Unatoč objašnjenju mainstream znanosti kako prolazimo kroz period globalnog zatopljenja u Sahari je ponovno pao snijeg i to drugu godinu za redom. 

Alžirska Ain Sefra prekrivena snijegom 2017. godine.

21.01.2017. dijelovi Sahare su se zabijelili nanosima snijega i preko metar visine. Takvo što se nije vidjelo 37 godina i smatralo se kako u skoroj budućnosti nećemo imati takve prilike.

Da ne znamo kako je riječ o Sahari, pomislili bismo da gledamo kakav snijegom prekriveni vrh u Alpama.

Na čuđenje znanstvenika koji smatraju kako smo u tijeku globalnog zatopljenja, u Sahari je ponovno pao snijeg.

Nešto se očigledno događa s globalnom klimom no ne ide u prilog Al Gorove teorije o planeti koja se pretvara u vruću i sušnu pustinju, dapače unatoč “vrućim točkama” poput Balkana, Kalifornije ili Australije, pojavljuju se cikloni bombe, polarni vrtlozi, a ekstremna hladnoća dopire čak i do tropske Floride u kojoj promrzle iguane padaju s drveća. Florida nije imala snijega već trideset godina, no od 2009. trpi strahovite nalete super-ohlađenog polarnog zraka koji smrzavaju urode i zbunjuju stanovnike.

Drugu godinu za redom Sahara se bijeli, kako je takvo što moguće u jeku globalnog zatopljenja?

I ove godine “vrata pustinje”, točnije alžirska Ain Safra je prva zabijelila. 2016. snijeg je pao za Božić, no to je bio tek uvod jer je u siječnju 2017. nastao potpuni prometni kolaps jer stanovnici sjeverne Sahare nisu navikli na temperature ispod ništice i snijeg koji se pretvorio u led.

Satelitska snimka snijegom prekrivene Sahare. 2018.

Satelit MODIS/TERRA pokazuje u kojim djelovima Sahare je sniježilo, no takvo što bi se moglo ponoviti jer iz pravca Španjolske i sjeverne Europe prodire hladni zrak s kristalima leda.

Ovakve informacije bi nas i te kako trebale zamisliti.

Koliko god ova vijest bila interesantna i neobična, objavili su je samo neki mediji. Iako ne volimo suditi o tuđem radu i djelovanju, gotovo je nevjerojatno da su najveći svjetski mediji odlučili prešutjeti informaciju koja bi nas i te kako trebala zaintrigirati.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izbor:

Snowfall over the Sahara Desert – second winter in a row!

Cold Snap Brings Snowfall to the Sahara Desert – for the second winter in a row

Rare snow covers the Sahara Desert in Algeria – Second year in a row after 40 years of absence