VJEROVALI ILI NE

Tinejdžerica hospitalizirana nakon što je popila kolu u kojoj je bio raspadnuti crv

Autor: Ljubica Šaran

Dvanaestogodišnja Talijanka je hitno završila u bolnici nakon što je popila Coca-Colu s ostatcima povelikog crva. Za sada se ne zna kako je beskralježnjak završio u limenki kole, no čini se da se nešto događa s najvećim proizvođačem bezalkoholnih pića jer je prošle godine jedna punionica Coca-Cole u Sjevernoj Irskoj zatvorena zbog otkrića ljudskih fekalija u limenkama za punjenje.

Coca Cola na “duši” nosi brojne grijehe iz prošlosti, uništava i ljudsko zdravlje na sve moguće načine, pa ipak u zadnje vrijeme najpoznatiji svjetski proizvođač gaziranih pića muči muku s negativnim marketingom, između ostalog, i zbog saznanja da je njihova najprodavanija buteljirana voda punjena iz gradskih vodovoda, a ne iz prirodnih izvora. Zbog toga je Coca-Cola morala povući velike količine svoje “izvorske vode” te promijeniti deklaraciju i jasno naznačiti da se radi o “pročišćenoj vodovodnoj vodi”.

Coca Cola je najpoznatiji svjetski proizvođač gaziranih pića i buteljirane “izvorske vode”, jedini problem je što Dasani uopće nije izvorska voda već pročišćena vodovodna voda.

U zadnjih deset godina prodaja Coca-Cole je pala za gotovo 10%, a nevolje nikako da prestanu. Najnoviji problem dolazi iz južne Italije.

Tinejdžerica iz grada Andrie u južnoitalijanskoj pokrajini Pugliji je završila u bolnici nakon što joj je pozlilo pri ispijanju limenke Coca-Cole. Dvanaestogodišnjoj se Talijanki smučilo od “čudnog okusa kole”, a dodatno je situaciju pogoršala činjenica da joj je u ustima uskoro završio i dio crva u raspadanju koji je nekako ostao “konzerviran” u limenci “osvježavajućeg pića”.

Talijanska news agencija ANSA je izvijestila da je tinejdžerica sada dobro, no da službe za javno zdravstvo ispituju o kojoj je vrsti crva riječ dok sanitarni inspektori, u suradnji s policijom, pokušavaju ustanoviti iz koje je punionice limenka došla i kako je u njoj završio crv.

Stefano Porziotta, glasnogovornik bolnice u koju je nesretna tinejdžerica primljena nakon epizode s crvom iz limenke je izjavio sljedeće:

“Prema prema prvim makroskopskim istraživanjima crva, nema razloga za brigu no mi smo svakako poslali komade tkiva na analizu u Institut za zooprofilastička istraživanja u Foggi kako bismo dobili stručnu dubinsku analizu. Djevojčica trenutačno ne povraća niti pati od dijareje ili drugih alarmantnih simptoma, no ostat će u bolnici naredne sate.”

Raspadnuta životinja u tetrapaku Coca-Cole s kokosovom vodicom.

No ovo nije prvi put da se odvratne stvari nalaze u pićima Coca-Cole. Tijekom svibnja 2017. Barbara Cline iz New Yorka se teško razbolila nakon što je popila “Kokosovu vodicu” iz tetrapaka u kojem se nalazila raspala životinja. Inače Coca-Cola reklamira svoju Vita Coca Pure Coconut Water kao najbolju zamjenu za sve onečišćeniju vodovodnu vodu, tvrdeći da pri tome korisnici dobijaju i brojne minerale i vitamine iz zdravog kokosa, na žalost ništa zdravo nije bilo u raspaloj smrdljivoj životinji koja je i taj put na čudesan i neobjašnjiv način završila u pakiranju.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Can of worms: Girl hospitalized after drinking Coca-Cola complete with invertebrate

Verme nella Coca Cola, 12enne ricoverata

The real thing: Italian girl finds worm in her Coca-Cola

A worm in the can of Coca Cola, a young girl ends up in the hospital

Girl hospitalized after drinking Coca-Cola complete with invertebrate