PONERIZACIJA DRUŠTVA

ISIS objavio rat Palestincima i Hamasu no ne i Izraelu!

Autor: Ljubica Šaran

Taman kad pomislimo da nas više ništa ne može iznenaditi na poneriziranoj geopolitičkoj sceni, ostanemo bez riječi, mislimo da nam se priviđa, da je riječ o novinarskoj patki, bezobraznoj i neukusnoj šali. Na žalost, činjenice lupaju o glavu poput tone cigli. Naime, teroristička grupacija ISIS je objavila rat protiv Palestine uz užasavajuće smaknuće člana brigade Izzedine al-Qassam – vojnog ogranka Hamasa. 

ISIS trenutak prije egzekucije bivšeg člana Hamasa i nakon objave rata protiv Palestinaca.

ISIS je nedavno objavio video poruku uz poseban naglasak na krvoločno smaknuće člana Palestinskog pokreta otpora. Poruku je prenio komandir ove terorističke grupacije na Sinaju uz tvrdnju kako se snimanje odigravalo direktno na granici Gaze i Egipta.

Podsjećamo kako ISIS nikada nije objavio rat protiv Izraela, dapače čak se i ispričao izraelskim vlastima za napad na njihove granične postrojbe na Golanskoj visoravni. Ova je vijest dočekana s velikom zadrškom i skepsom, no nakon što ju je potvrdio bivši izraelski ministar obrane Moshe Ya’lon s objavom u The Times of Israel, postalo je jasno što se događa na Bliskom istoku:

“Nedavno se dogodio jedan događaj u kojemu su Daeši otvorili vatru, na što su se oni ispričali.”

U snimci sa Sinaja komandir ISIS-a također “prijeti i židovima”, no na interesantan način, direktno ne spominje Izrael ili židove već svim etničkim vjerama u okružju. Do sada smo imali priliku slušati direktne prijetnje od ISIS-a uz obaveznu objavu rata i zaključak kako će spomenuta strana biti uništena na najokrutnije načine. Ovaj put meta je Hamas i Palestina.

Kako je moguće da ISIS objavljuje rat Palestini i Hamasu zbog toga jer nisu spriječili Trumpa u proglašenju Jeruzalema za glavni grad Izraela, a da pri tome ne objavljuju rat samom Izraelu?

Zanimljivo je kako komandir ISIS-a objavljuje rat Palestini i Hamasu iz Gaze, njegovo ime je Abu Kazem al-Maqdisi, on poziva svoje “kolege” na napad Hamasovih uporišta u Gazi te optužuje Palestince i njihov pokret otpora za “kooperaciju sa Zapadom i borbu protiv židova samo na tlu Izraela i zbog nevoljkosti u sprječavanju Trumpa da Jeruzalem proglasi glavnim gradom Izraela.”

ISIS-ov komandir zaključuje govor kako “krijumčarenje oružja Palestincima u pojas Gaze nije blagoslovljeno od strane Allaha.” Nakon govora, krvnici ISIS-a ustreljuju u glavu Muhammad al-Dajanija, bivšeg člana vojnog ogranka Hamasa u Gazi.

Video je objavio ogranak Izraelske vojno-obavještajne službe.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

ISIS releases video declaring war on Palestine’s Hamas, but not Israel

ISIS declares war on Hamas with sickening execution video as it vows to overthrow them from the Gaza Strip for failing to stop Trump’s Jerusalem move

ISIS declares war on Hamas in brutal execution video for failing to stop Donald Trump’s Jerusalem capital switch

ISIS declares war on the Palestinian militant group Hamas, but not Israel

ISIL declares war on Palestinian group Hamas with new video execution

ISIS threatens Hamas – but move could bring Israel & Palestine closer to fight common enemy