Pod povećalom MW-a

Jeste li znali? Dio 7.

Autor: Ljubica Šaran

U zadnjih godinu dana dogodilo se puno toga; Trump je inauguriran za američkog predsjednika, Rusija je porazila ISIS u Siriji te je Putin naredio povlačenje vojnika. Amerikanci su ostavili Kurde na cjedilu te su napravili ilegalnu vojnu bazu na tlu Sirije kako bi otvoreno obučavali i naoružavali “umjerene pobunjenike”. Klima je totalno podivljala s ekstremnim “vrućim” i “hladnim” točkama, prirodne katastrofe su sve učestalije, političari su sve pokvareniji, bogataši su sve bogatiji, narod je sve “luđi”, zaduženiji i siromašniji. 

Ponekad je najbolje da se s ozbiljnim temama nosimo s dozom humora. U drugim slučajevima je najbolje određene teme predstaviti u par crtica kako bi vas ponukali na vlastito istraživanje.

Naš blog uglavnom piše o temama koje su predložili čitatelji, priznajemo da ne možemo svakome ugoditi jer nas nema dovoljno, a novi zahtjevi svakodnevno stižu. Trenutačno je prijedloga toliko da na njih ne stignemo niti odgovoriti, te se nadamo da će čitatelji prihvatiti iskrenu ispriku.

Neke teme iziskuju poduže članke jer su toliko “teške za probavit” da se i sami pitamo “kako je takvo što moguće“?

S izdanjem “Jeste li znali?” pokušavamo pokriti što više tema uz kratke i lako čitljive informacije. Naravno da s jednom slikom i par rečenica ne “činimo čudo” no namjera nam je zagolicati znatiželju čitatelja kako bi ih ponukali na vlastito istraživanje i “povezivanje točkica”.

Neki vaši prijedlozi iziskuju dugogodišnje istraživanje, ne samo zbog toga što su podaci užasavajući već i zato što pokazuju svu izopačenost društva u kojem živimo. Na slici vidite Afroamerikance koji služe kao zamorci zaraženi sifilisom, ova groza je poznata kao ekperimenti iz Tuskegeea.

Evo što smo vam ovaj put pripremili. Želite li pregledati galeriju preko cijelog ekrana, kliknite na bilo koju sliku.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.