NLO I NEOBJAŠNJIVE SNIMKE I SLIKE

NLO ILI KOMAD LEDA: Neobične fotografije s Antartika

Autor: Ljubica Šaran

Nedavna objava otkrića na Google Earth je podigla prašinu o eventualnom mjestu rušenja neidentificiranog letećeg objekta. Dok su na jednoj strani zagovornici izvanzemaljske tehnologije tvrdili kako je očigledno riječ o mjestu “pada”, drugi su smatrali da je možda u pitanju “prizemnije rješenje” točnije dio kakvog satelita ili kineske svemirske stanice koja pada prema Zemlji, dok skeptici tvrde da je u pitanju obična lavina i komad ledom okovane stijene koji je skliznuo s vrha planine.

Znanost bi nam trebala davati odgovore na neobjašnjena pitanja. No čini se da nisu baš svi znanstveni odgovori točni i jasni.

U zadnje vrijeme sve je više neobičnih snimaka i fotografija koje izazivaju pažnju dijela populacije zaokupljenje NLO aktivnostima. Pažnju javnosti su, prije nekoliko tjedana, zaokupirale interesantne fotografije Google Earth na kojima se vidi poprilično interesantan no još uvijek neobjašnjen fenomen.

Slabo naseljen otok u blizini Antartike krije misteriju.

Naime u blizini Antartike, na zabačenom otočju Južne Georgije na kojem obitava samo 20 ljudi, je uhvaćen neobičan prizor.

Na prvi pogled čini se kao da je nekakav objekt udario o vrh planine Paget, te je na koncu skliznuo daleko od njena podnožja i mjesta “rušenja” ili “urušavanja”.

U što točno gledamo?

Brojni zaljubljenici u NLO-e su požurili u zaključivanju da slike dokazuju mjesto rušenja izvanzemaljske letjelice, dok drugi ne isključuju mogućnost rušenja kakvog satelita ili pak dijelova kineske svemirske stanice čiji dijelovi padaju prema Zemlji.

Stijena ili nešto drugo?

Dr. Richard Waller smatra da je riječ o duguljastoj stijeni okovanoj ledom koja je odgurnuta s vrha planine inercijom stvorene lavine. Waller svoju teoriju podupire činjenicom kako Novosilski ledenjak dolazi do samog ruba planine Paget te da se na slikama “jako dobro može vidjeti kako je dio ledenjaka prešao preko planinskog hrbata, što je na koncu uvjetovalo lavinu”.

Novosilski ledenjak završava s druge strane planine Paget koja od strane ledenjaka premašuje njegovu visinu za punih 350 metara. Na slici možemo vidjeti kako je vrh planine slobodan sa svih strana, a ledenjak se samo dijelom vidi u gornjem lijevom kutu fotografije.

Na žalost činjenica je kako je dr. Waller malčice pretjerao jer Novosilski ledenjak ne dolazi do vrha planine, dapače on dolazi do jednog dijela podnožja planine Paget.

Na ovoj fotografiji se jako lijepo vidi kako je vrh planine Paget slobodan te da ledenjak uopće ne dodiruje njen vrh.

Takva objašnjenja samo dodatno dovode u sumnju koliko su znanstvenici željni objasniti ovakve i slične odgađaje.

Izduženi objekt je pravilnog oblika i duljine od 60 metara, no na žalost prekriven je ledom ili je sačinjen u potpunosti od leda.

Zaljubljenici u NLO-e drže kako obična stijena ne bi ostavila takve tragove u snijegu i ledu iza sebe, te tvrde da se jako dobro vidi mjesto udara na planini i silina obrušavanja objekta na tlo koji je oko 60 metara duljine i relativno pravilnog oblika.

Pogled na neobični objekt iz drugog kuta.

Zagovornici NLO-a su također naveli kako bi najbolji bio znanstveni pristup i slanje ekspedicije na mjesto “pada” naročito zbog činjenice da se u dijelu “lavine” uopće ne vide velike stijene koje su navodno pokrenule lavinu iz ledenjaka. Također se navodi kako je nevjerojatno da je jedna jedina stijena ili komad leda otklizao gotovo kilometar daleko od “lavine.”

Snimka objekta s najvećim mogućim zumom ne daje objašnjenja već nas tjera na postavljanje još više pitanja.

Ako je suditi po reakcijama na internetu ponavlja se trend ekstremne polarizacije mišljenja, na jednoj strani oni koji tvrde da je riječ o izvanzemaljskoj tehnologiji, a na drugoj strani oni koji ismijavaju takve pretpostavke.

Fokus na mjesto kojeg jedni nazivaju “lavinom”, a drugi “mjestom pada”.

Ponavljamo da bi se naziv UFO ili neidentificirani leteći objekt – NLO, trebao uzeti sa zrncem soli u glavi, naime povijesno govoreći svjedoci smo misterioznih i neobjašnjivih letećih, plivajućih i drugih objekata koje znanost nije mogla odgovarajuće objasniti što je pobornicima teorija zavjera “dalo krila”. Znanost bi kao takva trebala objašnjavati prirodne i ine pojave koje se naoko ne daju lako odgonetnuti.

“Lavina” ili “mjesto rušenja”?

U tom slučaju ekspedicija iz King Edward Pointa ili Grytvikena do planine Paget bi bila isplativa i u interesu razotkrivanja činjeničnih stanja, kakvi god oni bili.

Neobičan pravilan trag objekta koji je skliznuo od mjesta “lavine” ili “rušenja”.

No takvo što se može dogoditi samo u idealnom svijetu, a mi živimo u poneriziranom, pokvarenom potkupljenom i zastranjenom svijetu u kojem caruje novac, moć i sveopća dehumanizacija povezana s kontrolom protoka informacija.

Stoga, možemo zaboraviti da će ova misterija biti rasvijetljena.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

UFO or block of ice? Baffling Google Earth image sparks alien claims

Revealed: Alien spaceship spotted by conspiracy theorists on Google Earth in Antarctica is simply a piece of ice from a nearby mountain, expert claims

Crashed UFO Spotted In Google Earth Images of Antarctica (Video)