PRIZMA DRUŠTVA

Ne diram se u tuđu kulturu, identitet i običaje, zašto bi se itko dirao u moju – Brigitte Bardot

Autor: Ljubica Šaran

Brigitte Bardot je 50-tih i 60-tih bila poznata kao seks simbol, no nakon što se povukla iz svijeta filma, postala je ikona pokreta za zaštitu životinja. Bardot je u mnogim navratima izbjegla političko iskorištavanje svojega imena, no nije apolitična. Ona je nedavno jasno dala do znanja što misli o stanju Francuske, Europske unije i stihijskom prihvaćanju migranata.

Smije li Brigitte Bardot zahtijevati pravo na očuvanje vlastite kulture, identiteta i običaja uz križ koji Francuska nosi u sklopu NATO-a i uloge koje je imala u destabilizacije Afrike i Bliskog istoka?

U intervjuu, koji je objavio Valeurs Actuelles, Bardot tvrdi da Francuska ne bi smjela izgledati poput Alžira uz zaključak kako Francuska više nije ono što je nekada bila:

“Rasla sam uz osjećaj časti, patriotizma, poštovanja prema svojoj zemlji, no kada vidim što se danas događa, osjećam se očajno.

Nisam se borila protiv Francuske u Alžiru da bih danas prihvatila Alžir u Francuskoj. Ne diram se u tuđu kulturu, identitet i običaje, ne dam da ni da se itko dira u  moju.”

U intervjuu Bardot je najdirektnija bila glede njenog stava o Europskoj uniji:

“Mi moramo izaći iz Europske unije. Činjenica je da podupirem desničare Nacionalnog fronta Marine Le Pen koja je govorila o izlasku Francuske iz Europske unije, no simpatizer sam bivšeg francuskog premijera Francois Fillona jer je čovjek na mjestu.”

Bardot je jedna u nizu, od poznatih francuskih osoba iz javnog života, koja oštro kritizira bezglavu i slabašnu europsku politiku i stanje u kojem se danas nalazi Francuska Republika.

Tipičan prizor u pariškim pregrađima.

Takve izjave su postale učestale nakon stvaranja “opasnih zona” u pariškim pregrađima zbog činjenice kako je radikalni islam u istima postao dominantna i jedina sila. Najjače središte radikalnog islama na tlu Francuske je Trappes, koji se nalazi 30 kilometara jugozapadno od Pariza, no tamo francuska policija i nemuslimanski živalj nema što činiti.

Dr. Lelie Shaw je Trappes ovako opisao za RT:

“Trappes se više ne može smatrati tipičnim francuskim gradom, on je poput države u državi. Sve to je dovelo do iznimno krhke situacije. Francuske vlasti ne žele izazvati masovne nerede koji bi se proširili poput divljeg požara po cijeloj Francuskoj. Pitanje je vremena kada će se iz Trappes pokrenuti novi napad. Osnovni problem je u ideologiji koja sve to gura. A ta ideologija ide puno dublje od terorističkih ćelija ili planiranja napada na ostatak Francuske.”

Muslimanka se raspravlja sa žandarmerijom nakon zabrane nošenja burki u Francuskoj.

Interesantno je napomenuti kako su muslimani starosjedioci mirno živjeli sa svojim katoličkim i protestantskim ili pak židovskim susjedima u cijeloj Francuskoj stotinama godina, no dolaskom wahabiszma i salafizma stanje se promijenilo. Kako su Sjedinjene Države više podupirale radikalne oblike islama u borbi protiv SSSR-a u Afganistanu i okolici, tako se utjecaj takvih grupacija širio na Europu.

S uništavanjem Libije i destabilizacijom Sirije dogodila se stanovita eksplozija i strahovit rast militantnih i radikalnih islamskih grupacija na tlu Francuske. S bezglavim i stihijskim primanjem izbjeglica i migranata iz NATO-om uništenih zemalja u Europu, a poglavito Francusku su se infiltrirali i bivši daeši i raznorazni zaljubljenici Islamske države.

Trappes je samo jedan od centara iskrivljenog i radikaliziranog islama, dodamo li k tome ekonomsku nestabilnost i nemoć same Europe, to sve određuje jačanje wahabizma i salafizma uz radikalizaciju mladosti koja odbacuje sekularnu Francusku državu.

Nedavno je francuski premijer Emmanuel Macron izjavio kako će njegova vlada implementirati nove reforme kako bi se izborila s: “problematičnim vezama između islama i Francuske Republike”.

No bojimo se da Macron samo pokušava umiriti francuske građane koji stoje uz sekularnu državu, naime, da bi ijedan europski političar uspio u takvom naumu, njegova država bi se trebala povući iz NATO operacija i uništavanja zemalja s pretežito muslimanskim življem. Naravno da se takvo što neće dogoditi, jer je utjecaj NATO-a i “velikog brata” preko bare golem iako je destruktivan i ponižavajući u svojoj naravi.

Brigitte Bardot, poput drugih poznatih osoba diljem EU i Francuske ima potpuno pravo tražiti poštivanje pozitivnog prava, kulture, običaja i identiteta zemlje domaćina, no neće ga dobiti jer svjetski centri moći, koji se uglavnom nalaze na tlu Sjedinjenih Država, ne žele jaku i stabilnu Europu, već uništenu, slabašnu, ekonomski nestabilnu, kulturno razjedinjenu Europu bezakonja i bez identiteta.

Zbog toga se ovo se i događa.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Brigitte Bardot speaks out against Islamic influence in France and destructive membership in EU

‘I didn’t fight against French Algeria to accept an Algerian France’: Bardot slams modern-day France

Paris suburb becomes ground zero in France’s struggle with radical Islam