PONERIZACIJA DRUŠTVA

Julian Assange je heroj u ratu za istinu

Autor: Ljubica Šaran

Ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu je Julianu Assangeu onemogućilo pristup internetu, posjete njegova odvjetnika i prijatelja kako najpoznatiji “bjegunac” današnjice ne bi mogao objaviti “informacije” o slučaju Skirpal koje naravno idu u korist Rusije, a na štetu Ujedinjenog Kraljevstva. 

Zašto se vlada njenog veličanstva toliko boji Juliana Assangea? Što Assange ima otkriti svijetu, a da ne odgovara vlastima Ujedinjenog Kraljevstva? Zašto ministar vanjskih poslova UK smatra da je Assange “bijedni mali crv”?

Matrix World je u mnogim navratima koristio informacije koje je objavio WikiLeaks i Julian Assange, jer su se one pokazale kao vjerodostojne činjenice, bez obzira je li se radilo o podacima iz razmjene elektroničke pošte između Johna Podeste i Hillary Clinton ili pak užasavajućih tehnologija s kojima američke obavještajne službe špijuniraju i prate svako živo biće na planeti uključujući vas i nas.

Zatvoren već osam godina bez dokaza i sudske osude.

Assange je gotovo sedam godina “zatvoren” u Ekvadorskom veleposlanstvu zbog političkog progona Sjedinjenih Američkih Država i sudske sapunice Ujedinjenog Kraljevstva. UN je u dva navrata naredio Britaniji i Švedskoj odustajanje od progona zbog “nedostatka incijative”, drugim riječima nedostatka dokaza. Švedska je odustala od kaznenog progona Assangea, no kao što smo rekli Ujedinjeno Kraljevstvo se ne može maknuti iz željeznog zagrljaja ‘velikog brata’. Po pozitivnom pravu zapadnjačkih demokracija svatko je nevin dok se ne dokaže krivica, na žalost Sjedinjenim Američkim Državama nisu potrebni dokazi, dovoljna im je “riječ” Ujedinjenog Kraljevstva za izbacivanje ruskih diplomata. Razmislimo malo o tome, ako vodeće demokracije svijeta ne trebaju dokaze već svoju ekstremnu i ratnohuškačku politiku vode na ime “lijepih očiju” kakve šanse Assange ima u borbi protiv takvih “demokratskih vlasti”? Kakve šanse ima Rusija, Kina, Iran, Sirija, Libija, svi oni koji se ne slažu sa zapadnjačkim demokracijama?

Clintonica i njena stranka je imala golem utjecaj na medije i zakulisne igre u izabiranju kandidata prije samih izbora da je smiješno govoriti o navodnom ruskom utjecaju.

U strahu su velike oči, to se najbolje može vidjeti iz ponašanja veleposlanstva zemlje koje je Assangeu dozvolilo politički azil, naime ekvadorske vlasti su do sada Assangeu dvaput onemogućile komunikaciju sa svijetom, prvi put 2012. zbog straha što sve Assange ima predočiti o prljavom rublju SAD-a, UK i Švedske, a drugi put tijekom prošlih američkih predsjedničkih izbora jer je Assange imao materijal vezan za utjecaj Hillary Clinton i njene stranke na predizbornu utrku i medije.

Zašto se britanske vlasti toliko boje kritike Juliana Assangea?

Ovaj put Assange je odsječen od svijeta jer je debatirao s britanskim službenicima o tajmingu i razlogu za izbacivanje ruskih diplomata s tla Ujedinjenog Kraljevstva i stvarnih činjenica vezanih za slučaj trovanja bivšeg špijuna Skripala i njegove kćeri. Tu informaciju je medijima objavio Assangeov odvjetnik Greg Barns uz objašnjenje kako je navod ekvadorskog veleposlanstva u najmanju ruku smiješan jer tvrdi da je njihov azilant ostao bez veze s vanjskim svijetom kako se ne bi miješao u “poslove drugih država”.

Greg Barns tvrdi da je s ekvadorskim odobravanjem političkog azila Assange dobio prava koji imaju svi ekvadorski građani, a to je između ostaloga slobodna komunikacija internetom i drugim tehnološkim oblicima. S odlukom da mu se ukidaju takva prava, posjeti prijatelja i odvjetnika, Assange je de facto u samnici i izolaciji.

Je li ovo razlog za ušutkivanje Assangea?

Barns je priznao da ga čudi ekvadorska odluka jer Assange nije objavio ništa kontroverzno vezano za slučaj Skirpal, te da objave vezane za uhićenje bivšeg katalonskog premijera, također nemaju toliku težinu da bi njegova klijenta kaznili na takav način.

Ne zaboravimo da bi pravi razlozi za Assangeovo onemogućavanje komunikacije sa svijetom mogli ležati u britanskoj vladi, naime britanski parlamentarac i djelatnik Ministarstva vanjskih poslova Sir Alan Duncan je prozvao Assangea “bijednim malim crvom” koji se usudi kritizirati vladu njenog veličanstva u slučaju trovanja špijuna Skirpala uz dodatak kako je vrijeme da se preda u ruke britanske pravde.

Patrick Henningsen, glavni urednik 21st Century Wire je RT-u rekao kako Duncanovi komentari prate politiku koju je započeo ministar obrane Gavin Williamson te da se takva atmosfera prelila i u parlament Ujedinjenog Kraljevstva, uz navod da ona trenutačno najviše nalikuje histeričnom ponašanju djece za vrijeme velikog odmora, a ne ozbiljnim izabranim predstavnicima britanskih građana. Henningsen je dodao kako se Ujedinjeno Kraljevstvo u slučaju Assangea direktno suprostavilo odlukama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, umanjujući pri tome svoju vjerodostojnost.

Unatoč busanju u prsa zapadnjačkih demokracija i velikog brata preko bare, i pjevanja hvalospjeva demokraciji i ljudskim slobodama, danas je najlakše spriječiti protok informacija tako što se demoniziraju i onemogućavaju u komunikaciji sa svijetom osobe koje posjeduju golemo znanje o ponerizaciji društva i dokumentaciju koja razotkriva lažove u tim istim zapadnjačkim demokracijama.

Vivienne Westwood, ikona britanske mode, je odmah nakon saznanja o Assangeovom ušutkavanju dala izjavu ispred ekvadorskog veleposlanstva u kojoj je rekla sljedeće:

“Julian Assange je jedan od najvećih heroja svijeta, sada smo vrlo zabrinuti jer su mu onemogućene posjete. Od iznimne je važnosti da mu se omogući komunikacija sa svijetom na sve moguće načine. On je ratni heroj koji je otkrio američke ratne zločine, on je moj prijatelj, on je zaista briljantan.”

Westwood je prije početka svoje izjave držala u rukama britansku putovnicu kako bi jasno dala do znanja da se ne slaže s politikom svoje zemlje.

Zaista ne znamo koliko će Assange provesti u izolaciji, također ne znamo koliko će britanske vlasti nastaviti s farsom oko Skirpala i optuživanja Rusa za sve i svašta, a naročito za ono što Rusija nije učinila.

Iako bi se o Assangeu moglo puno pisati, važno je navesti da istina prije ili kasnije ispliva na površinu. Assange je zaista heroj, poput Edwarda Snowdena, poput urednika Sott-a, RT-a, Sputnika, poput milijuna ljudi kojima je širenje istinitih činjenica važnije od širenja laži i propagande.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

Assange’s Internet Ban May Be Linked to Skripal Case Tweets – Wikileaks Adviser

‘Assange is a war hero, he exposed American war crimes’ – Vivienne Westwood

‘In current hysterical climate, storming of Ecuadorian embassy to get Assange can’t be ruled out’

Ecuador cut Assange’s internet over Catalonia crackdown tweet – source close to WikiLeaks

Julian Assange’s accuser ‘shocked’ by Sweden dropping rape investigation

‘Russia has lots of tentacles’: US says it needed no proof, only UK’s word to expel diplomats