Pod povećalom MW-a

Šmrkanje kondoma za lajkove i “pet minuta slave”!

Autor: Ljubica Šaran

Zamislite da vaša dvanaestogodišnja kćer pred kamerama šmrće kondome kako bi dobila stotinjak lajkova na društvenim mrežama? Zamislite da vaš sin šmrće kondome pred kamerama kako bi na YouTubu dobio što više pratitelja? Usisavanje kondoma kroz nosnicu i njihovo izbacivanje kroz usta je postalo toliko “atraktivno” među djecom i tinejdžerima da se pitamo: što je sljedeće i kako spriječiti sveopće ludilo?

Što ovu djecu i tinejdžere tjera da ušmrkavaju kondome? Što dobiju s takvim snimkama podjeljenima na društvenim mrežama?

Prije par mjeseci američki roditelji su s nevjericom promatrali kako se njihova djeca truju s dozama deterdženta u užasavajućem “izazovu” koji je palio i žario društvenim mrežama.

Djeca i mladi su proždirali “jastučiće” s deterdžentom kako bi postali popularni po društvenim mrežama, oni koji su uspjeli “degustirati” najveće količine su postajali “likovi”, a bedastoća trovanja deterdžentom je toliko uzela maha da su se ovom problematikom počeli baviti stručnjaci, prosvjetni radnici i političari.

Nakon brojnih debata odrasli su shvatili kako više ne poznaju vlastitu djecu, te da su najnovije generacije postale zombirane i zaluđene do tolike mjere da se to odražava u njihovoj inteligenciji. Naime, u zadnjih sto godina IQ je pao za 14, te je najveći pad uočen od 1990. do danas. 

Pored pada inteligencije “budućnost svijeta” je po još nečemu drugačija od prijašnjih malaca – današnja djeca i tinejdžeri su ovisni o modernim komunikacijskim sredstvima, užasno su lijeni i nemaju nikakvog interesa za bilo što izvan svijeta virtualne realnosti.

Uz takve užasavajuće “epitete” nije ni čudo da je nakon trovanja s deterdžentom uslijedilo još veće ludilo – ušmrkavanje kondoma.

Izazov kondomima” je samo po sebi “bolestan” jer pokazuje koliko su djeca zastranila, koliko su njihove vrijednosti postale uvrnute i koliko roditelji nemaju pojma što im djeca čine pod obiteljskim krovom.

Samo na YouTubu izazov kondomima će otkriti preko 279.000 rezultata i to nakon što su brojne snimke uklonjenje kao opasne ili grafički eksplicitne.

U nedavnoj kolumni Forbesa profesor Bruce Y. Lee s medicinskog sveučilišta Johns Hopkins je rekao sljedeće:

“Ako bilo što drugo osim zraka uđe kroz nos, tada se može oštetiti osjetljiva unutrašnjost nosnica zbog čega nastaju alergije ili infekcije.”

Liječnica Carol Cooper je za Sun dodala sljedeće:

“Nos je povezan s pozadinom usta koja je pak povezana s ostatkom dišnog sustava. Kad se nešto gura kroz nos postoji velika mogućnost da će takav objekt završiti u dušniku ili pak u plućima. Takvo što može završiti fatalno.”

Kako je moguće da su roditelji potpuno nesvjesni da njihova djeca ušmrkavaju kondome kako bi se dokazivali svojim vršnjacima?

Iako se roditelji još uvijek pitaju zašto se djeca upuštaju u tako opasne “igrarije” stručnjaci su gotovo jedinstveni u zaključku kako današnja mladost želi pažnju na društvenim mrežama i odobrenje ili pak divljenje svojih vršnjaka. Ekstremni “izazovi” s kojima se djeca i mladi danas žele pokazati su u stvari pokazatelj stanja društva u kojem se nalazimo. Dok su roditelji prezaposleni u poneriziranom društvu kako bi isplatili rate kredita, račune, i kako bi namaknuli novac za sve skuplji život, njihova djeca žive u virtualnoj stvarnosti koja operira po još ekstremnijim poneriziranim pravilima.

Iako su osobe s karakternim poremećajima oduvijek ostavljale traga na naše društvo, današnja mladost brzopleto i objeručke prihvaća psihopatske igrarije i drži ih “svetima” iako o opasnostima i zamkama psihopata nema pojma. Roditelji, skrbnici i obitelj djece okovane laptopima i modernim telefonima ne zna što se s djecom i tinejdžerima događa sve dok nije kasno.

Američki stručnjak za obrazovanje Stephen Enriquez je sasvim prigodno zaključio:

“Danas se čini sve kako bi se namaknuli novi lajkovi, kako bi se dobili novi pregledi, kako bi se dobili novi pratitelji. Koliko god ovakvi izazovi bili eksplicitni, takve stvari moraju doći do roditelja, oni to moraju vidjeti kako bi znali s čim se moraju nositi i da bi znali kako pravilno reagirati na takve “izazove”.

Iskreno se nadamo da će ovaj članak educirati roditelje o ovakvoj vrsti opasnosti, koja nadamo se uz vašu pomoć, nikada neće zaludjeti našu djecu. Podijelite ovaj tekst, možda pomognete kojem roditelju i kojem djetetu.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Kids Illustrating Dismal Effects of Being Raised on Social Media as They Snort Condoms for Likes

Condom Challenge: Teen Condom Snorting Trend Hits YouTube

Are teenagers snorting condoms in the latest viral ‘challenge’?

What Is the Condom Challenge and Why Are There Videos?

Why are teens snorting condoms? Here are five things to know about latest online fad

Kids Are Snorting Condoms For A Viral Challenge, And We’ve Officially Given Up

Researchers say Western IQs dropped 14 points over last century