Pod povećalom MW-a

Fotografija sirijskog dječaka usnulog među grobovima je LAŽNA!

Autor: Ljubica Šaran

Od početka psihopatskog zapadnjačkog napada na Siriju i njenu legalno izabranu vladu imamo priliku vidjeti koliko se zahuktala američka propagandna mašina. Kad god Rusija i Sirija pobjeđuju američko-izraelske ‘proxije’ na tlu Sirije, medijske prostitutke izmisle šokantne prizore trovanja djece, njihova ubijanja i slično. Najpoznatija “antiratna” fotografija “sirijskih zločina nad vlastitim narodom” je u nekoliko sati postala viralna, a godinama se “vrtila” kad god bi se trebalo ukazati da “Assad treba nestati”. Riječ je o dječaku koji navodno spava među grobovima svojih roditelja. Pa ipak, unatoč svekolikom pljuvanju po Basharu al- Assadu ta fotografija nije snimljena u Siriji već u Saudijskoj Arabiji.

Tužan i usnuo jedan trenutak, čio i veseo drugi trenutak. Koliko je stotina milijuna ljudi “popušilo” fotografiju navodnog sirijskog dječaka usnulog među roditeljskim grobovima?

Fotografija navodnog sirijskog siročića, usnuloga među svježe iskopanim grobovima njegovih roditelja, je godinama haračila internetom te je dobila statusni simbol zapadnjačkog htijenja u eliminiranju sekularnih sirijskih vlasti koje su se previše “sprijateljile” s Rusijom i Iranom. Rastući utjecaj Ruske Federacije i Irana ne odgovara Sjedinjenim Državama, a još manje Izraelu koji je od otimanja Golanske visoravni u ratu sa Sirijom.

Da na svijetu ima imalo pravde i poštenja, zapadnjački mediji bi pisali o zločinima američkih ‘proxija’ na tlu Libije, Iraka i Sirije, ovako se čudovišta nazvana “umjereni pobunjenici” bore pod crnim barjakom Islamske države i mirno ubijaju, muče i sakate nevine ljude.

Ostavljanje Sirije “na miru” bi označavalo kraj američke hegemonije i divljačkog imperijalizma, ostavljanje Bashara al-Assada na vlasti bi signaliziralo Arapima da se ne moraju bojati toksičnog američkog, wahabijskog i cionističkog utjecaja. Zbog toga Ameri i cionisti grčevito pokušavaju isprovocirati žestoke reakcije javnosti kako bi opravdali ilegalne napade na jednu suverenu državu. Fotografija dječaka među grobovima je savršeno poslužila za medijsku hajku na navodnog “trovača iz Sirije”.

Fotograf Abdul Aziz al Otaibi je jasno dao do znanja zašto je napravio niz fotografija.

Kako god bilo, spomenuta fotografija je lažna i namještena poput akcija FUKUS-a (Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a) na tlu Sirije.

Uza sve proteste fotografa koji je napravio niz upečatljivih slika o obiteljskom nasilju u Saudijskoj Arabiji, nikoga na Zapadu nije interesirala istina.

Niz fotografija s malenim “sirijskim dječakom” je napravio saudijski fotograf Abdul Aziz al Otaibi iako je njegova namjera bila “podizanje svjesnosti o obiteljskom nasilju” te je osudio zapadnjačke medije zbog korištenja njegove fotografije i tvrdnje da se radi o sirijskim ratnim strahotama.

Iako su gotovo svi zapadnjački mediji u zadnjih nekoliko godina na sve moguće načine iskorištavali spomenutu fotografiju kako bi ocrnili Bashara al-Assada, do sada je samo nekoliko zapadnjačkih medija objavilo činjenice o istome uz jasne navode kako je riječ o “lažnoj fotografiji koja nije snimljena u Siriji”.

Demantij o autentičnosti navodne antiratne fotografije iz Sirije je objavio i glasoviti Independent.

Za one koji smatraju kako takvo što nije istina, te da pišemo gluposti, napominjemo da je prvi demantij o autentičnosti fotografije objavio glasoviti Independent, a nakon toga Breitbart, jedna od rijetkih američkih neovisnih web tiskovima. Osim toga predlažemo vam da sami posjetite Instagram profil fotografa Abdul Aziz al Otaibija.

Jeste li ljubitelj istine? Ako jeste podijelite ovaj članaka jer se činjenice trebaju znati.

Jasno nam je da činjenice nemaju nikakvu “prođu” u duboko poneriziranim zapadnjačkim medijima, stoga vas molimo da podijelite ovaj članak, jer istina je danas dragocijena i zaslužuje da se o njoj izvješćuje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

‘Heartbreaking’ Syria orphan photo wasn’t taken in Syria and not of orphan

Photo of Syrian Child Sleeping Between Graves of Parents a Hoax

Saudi photographer tells me: This is not Syria, its not a grave and the boys parents are not dead

PHOTO OF THE ‘SYRIAN BOY’ SLEEPING BETWEEN THE GRAVES OF HIS PARENTS

Heartbreaking Photo of Syrian Orphan Is a Hoax

Hoax: Photo of Syrian boy sleeping between parents’ graves was staged

The Viral Image Of The Syrian Boy Sleeping Between The Graves Of His Parents Is Fake