PONERIZACIJA DRUŠTVA

Iskorjenjivanje Palestinaca je sveti čin – tvrdi utjecajni izraelski rabin

Autor: Ljubica Šaran

Rabin Ophir Wallas iz centra za pripremu vojne obuke Bnei David podučava buduće izraelske vojnike kako je s aspekta judaizma genocid nad Palestincima ne samo dozvoljen već je i posvećen, no da Palestinci još uvijek nisu iskorijenjeni samo zato jer se Izrael boji masovne odmazde. 

Kako je moguće da jedan rabin poziva na iskorijenjivanje Palestinaca uz tvrdnju da je takvo što sveti čin, a da zbog takvog poziva ne bude kažnjen?

Vladavina psihopata i infiltracija psihopata u sve aspekte ljudskog djelovanja i života je jedna od najvažnijih tema na našem blogu. Od psihopatije se ne može pobjeći, a jedan od najboljih pokazatelja koliko je ponerizacija društva uzela maha je uporna indoktrinacija mladih ljudi kroz edukaciju i religiju.

Tipično predavanje u najelitnijoj izraelskoj mechini Bnei David, obratite pažnju da među mladićima ima i djevojaka.

Država Izrael u tome poprilično prednjači. Nedavno je snimljeno predavanje rabina koji je budućim vojnicima izraelske vojske objasnio kako je sasvim u redu ubijati Palestince. Tijekom predavanja u mechini – centru za pripremu vojne obuke Bnei David, rabin Ophir Wallas je rekao sljedeće:

“Prema riječima rabina Moshe Ben Nachmana i Shlomo Yitzhakija, današnji sukobi su sveti ratovi s kojima trebamo osvojiti svoju zemlju. Zakon mizwah rata (mizwah je sveti čin ili posvećeno djelo) je vezan za oslobađanje okupirane zemlje. Čak i da sada ne osvojimo Gazu, osvajanje će se dogoditi sukladno našim mogućnostima da naselimo zemlju Izrael, a dio mizwaha (svetog čina) je naše osvajanje zemlje.

Rabin Ophir Wallis predaje predvojnu obuku mladim Izraelcima uz tvrdnju da je iskorijenjivanje Palestinaca sveti čin.

Zbog toga je sasvim jasno da nema drugačijeg načina već da poubijamo sve Palestince. U tome je razlika između uobičajenih ratnih zakona i posvećenog rata. Mizwah rat nije samo limitiran na spašavanje naroda Izraela od njihova neprijatelja, kao što su pisali neki od židovskih rabina iz srednjeg vijeka. Mirne duše zakonito možemo uništavati, ubijati i iskorijenjivati sve njih (Palestince). No to nećemo napraviti, jer ako to napravimo prekršili smo sve međunarodne sporazume i tada će država Izrael nestati, osim ako ne svjedočimo čudima nad čudima – a mi moramo vjerovati čudima. I to je jedini razlog zašto ih nismo do sada iskorijenili (Palestince).

Djevojčici iz Gaze je DIME otkinuo glavu, no nikoga van Palestine za to nije briga. Za rabina Wallisa i njegove kolege takvo što je sveti čin.

Inače vojne mechine služe isključivo za indoktrinaciju i ponerizaciju mladih studenata kojima je dozvoljeno pohađanje nastave na sveučilištima jednu godinu prije nego li dragovoljno pođu u vojsku, dok je uobičajeno da novače mlade vojnike odmah po završavanju srednje škole. Izraelske mechine djeluju pod zajedničkim nadzorom izraelskog Ministarstva edukacije i Ministarstva obrane, a rabinsko voditeljstvo mechina se redovito i često sastaje sa stožernim oficirima izraelske vojske. Činjenica je kako mechine “proizvode” motivirane oficire koji u vojsci ostaju duže vrijeme od onih koji nisu prošli kroz ovakve vrste “obuke”, zbog toga se “nastavni plan” mechina rijetko ili gotovo nikako ne provjerava.

Elli Saddan tijekom predavanja u elitnoj mechini Bnei David.

Bnei David mechina je najvažnija od svih i naravno najžešća u indoktrinaciji, a smatra se elitnim centrom za predvojnu obuku. Lider ovog centra rabin Elli Saddan je dobio najveće izraelsko civilno odličje zbog iznimnog doprinosa edukaciji. Unatoč tome Saddan je snimljen nekoliko puta kako “pljuje” po pripadnicima LQBTQI zajednice i ženama. Saddanova retorika kao i “predavanja” njegovih kolega su bila toliko “toksična” da je izraelski ministar obrane zahtijevao smjenu Saddanova zamjenika Yigal Lewinsteina ili suđenje, ubrzo je zamjenik otišao na plaćeni odmor i u njemu još uvijek uživa.

Rabin Elli Sadan s mechine Bnei David predaje američkim židovima iz sinagoge u Boca Ratonu.

Predavači na Bnei Davidu su poprilično narcisoidni i vole se snimati, te snimke puštaju u javnost kako bi provukli nove “regrute”. Riječi rabina Wallasa nisu ništa novo u ovoj mechini, no Wallas je prvi koji je rekao kako je genocid nad Palestincima sveti čin. Zapravo mizwah rat bi se najbolje mogao prevesti kao “sveti rat” ako je suditi po židovskoj Tori.

Palestinsko dijete masakrirano izraelskim napadom na Gazu prije nekoliko godina, za rabina Wallisa takvo što je sveti čin, blagoslovljeno djelo.

Usput svi rabini iz mechina su na državnoj plaći, sam rabin Wallis kao i sve druge njegove kolege su pod vojnom upravom, a izraelskoj vojsci odgovara povećani broj visoko motiviranih regruta bez obzira što ih se poziva na genocid Palestinaca, na koncu konca izraelska vojska želi “osloboditi” cjelokupnu teritoriju Palestine od neželjenih stanovnika, stoga se ne čini da Wallasu i drugim rabinima prijeti kakva kazna ili otkaz.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Influential rabbi is teaching would-be Israeli soldiers genocide is a mitzvah (ordained holy action)

Influential rabbi teaches would-be Israeli soldiers: Genocide is a mitzvah

Genocide is fine as long as you’re Jewish

Influential rabbi teaches would-be Israeli soldiers: Genocide is a mitzvah