PONERIZACIJA DRUŠTVA

Novozelandskim imigrantima će se prostitucija računati kao korisna profesionalna vještina

Autor: Ljubica Šaran

Svi oni koji žele postati građani Novog Zelanda će imati mogućnost dodati novu profesionalnu vještinu u svoj životopis koja će se rangirati po ostvarenoj godišnjoj zaradi, riječ je o prostituciji. Prostitucija tako postaje “cijenjena” radna sposobnost koja će donositi dodatne bodove pri aplikaciji i za radne vize.

Bi li imigranti trebali navoditi prostituciju za profesionalnu “društvenu” vještinu? Za Novi Zeland je odgovor jasan – DA!

Novi Zeland je u zadnjih desetak godina predstavljao “pokusnog kunića” za eksperimentiranje s poneriziranim zakonima poput Codex Alimentariusa, koji je danas u različitim varijacijama postao stvar “normale” u zapadnjačkim demokracijama. Psihopate u vrhu piramide Novog svjetskog poretka su odredili ovu pacifičku zemlju kao pogodnu “probnu vožnju” za sve nenormalne odredbe, u slučaju da one bezpogovorno prođu na Novom Zelandu, prolaze i u ostatku svijeta.

Ideja o tome kako bi se prostitucija trebala “računati” kao profesionalna vještina, na žalost, dolazi iz usta najprominentnijih akademika. Prije točno godinu dana objavili smo informaciju o Victorii Bateman, voditeljici ekonomskog fakulteta Gonville and Caius na sveučilištu Cambridge koja smatra da bi se prostitucija trebala cijeniti jednako kao i vojna služba, te da žene imaju pravo zarađivati na svome tijelu kako žele. Užasavajuće je da je da takve zamisli dolaze od jedne žene, s obzirom da su upravo žene najmnogobrojnije žrtve traffickinga prinuđene na prostituciju.

Kako god bilo, ono što se smislilo u psihopatskim umovima, “blagoslovljeno” najvišim institucijama edukacije i znanosti je danas stvarnost u Novom Zelandu, a sutra će takvo što biti normala u cijelom demokratskom svijetu.

Raspada li se društvo po svim šavovima kada ista postaje vrijedna profesionalna vještina?

Prostitucija se bez ikakvog problema može navesti kao vrijedna društvena vještina, a vlasti Novog Zelanda su je standardizirale u pet kategorija, s tim da je najveći peti stupanj rezerviran za one “prostitutke” koje su tijekom protekle godine najmanje zarađivale 25,87 američkih dolara po satu.

Svaka profesionalna prostitutka može ovu vještinu upisati u svoj aplikantski životopis ako ima barem tri godine radnog iskustva, te mora navesti i užu specijalizaciju: pratnja ili klasična prostitucija.

Iako je nova zakonska mjera o imigraciji tek uvedena, Novi Zeland ne manjka takvih stručnjaka, te se ona trenutačno ne nalazi na listi “traženih zanimanja”.

Postoji još jedno ograničenje, naime Novi Zeland ne dozvoljava prostituiranje nositeljima i nositeljicama turističke vize, a oni koji upišu takvu vještinu u svoj vizni/imigracijski životopis se ne smiju baviti prostucijom sve do dobivanja radne dozvole.

Zakon o reformi prostitucije je u Novom Zelandu donešen još 2003. nakon burne parlamentarne sesije, no građani su dočekali takav zakon s odobrenjem uz obrazloženje kako je ilegalna prostitucija opasna i po davatelje usluge i po klijentelu. Unatoč tome, broj “seksualnih” radnika i radnica na tlu ove države nije narastao no stigma društva je ostala ista kao i prije.

Što li će se dogoditi s onima koji dobiju novozelandsko državljanstvo na osnovu prostitucije, još ostaje da se vidi, a koliko će trebati da se ista odredba ukorijeni i u ostatku demokratskog svijeta, je također veliko pitanje, no jedno je sigurno, prošlo je u Novom zelandu, proći će i u Europi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

New Zealand adds prostitution to list of employment skills for would-be immigrants

New Zealand Adds Prostitution To List Of Employment Skills For Immigrants