PRIZMA DRUŠTVA

Glasnogovornica Bijele kuće šokirana pametnim pitanjima djece

Autor: Ljubica Šaran

Američki mediji su u zadnjih 20-tak godina na lošem glasu, jednako kao i propagandna mašina Bijele kuće, a sve zbog iskrivljenih i lažnih vijesti “na steroidima” s kojima se na sve moguće načine želi opravdati agresivna i imperijalistička američka politika. Medijske kuće, koje su fokusirane na iznošenje činjenica, poput RT-a se u SAD-u cenzuriraju ili su registrirane poput “stranih agenata”, vjerodostojne i nepotkupljive news stranice poput Sott-a se klasificiraju “ruskim trolovima”, a u to vrijeme zapadnjački novinari “pjevaju” pjesmice koje im je priredilo “ministarstvo istine”. U takvom okružju je gotovo nevjerojatno da su maleni Amerikanci “izrešetali” glasnogovornicu Bijele kuće s pametnim pitanjima, na koje je ona dala glupe i “nabubane” odgovore.

Djeca pametnija od profesionalnih novinara. Sarah Sanders izrešetana dječjom radoznalošću.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders se ne može pohvaliti činjeničnim vrijednostima svojih objava koje je do sada davala novinarima sa svih strana svijeta. Njene objave i odgovori su toliko izvještačeni i “sljubljeni” s bolesnom politikom vojno-industrijskog kompleksa i ratnih huškača koji su opkolili Trumpa, da nas djelovanje “zapadnog krila” Bijele kuće sve više podsjeća na zlodjela “ministarstva istine” i “newspeaka” iz Orwellove 1984.

Zašto je naša zemlja bombardirala drugu zemlju? Zašto je Trump otpustio Comeya? Kako ćete poboljšati naše škole? To su samo neka od pitanja koja su glasnogovornici Bijele kuće postavila djeca tri do 13 godina starosti.

Naravno, glasnogovorničkom timu američkih vlasti je postalo nemoguće govoriti istinu zbog činjenice da im je infrastruktura na pragu rušenja, dok dolar odbacuje sve više zemalja za trgovinu naftom, vojna moć američke vosjke je postala lakrdija, a politički utjecaj je ostao samo na papiru i naravno u glavama zapadnjačkih lakeja koji ne mogu pojmiti kako je Rusija nova nada čovječanstva (ponajviše kolonijaliziranih, uništenih i posvađanih Slavena), dok Kina grabi nove ekonomske uspjehe, a Iran se sve više približava stabilnoj muslimanskoj demokraciji. Amerikanci su nadrljali, njihovu politiku “svjetskog policajca” više nitko ne “puši” osim možda Therese May koja zarađuje na svakoj ispaljenoj raketi. Laži američke vlade zdušno prenose novinarske prostitutke, kojima je lova važnija od istine.

Presstitutes bi mogli početi učiti od djece!

Pa ipak, čini se da američka demagogija još uvijek nije uhvatila one najmlađe. Naime, tijekom posjete Bijeloj kući malenih “novinara” iz vrtića i osnovnih škola, glasnogovornica Sarah Sanders se našla u čudu jer su djeca postavljala pitanja koja profesionalni novinari ne smiju postavljati, barem ne tako direktno.

Američka državna televizija je na žalost objavila samo dio “konferencije za medije” no čak i u tako cenzuriranom obliku ona je i te kako interesantna.

Pogledajmo prvi video.

Djeca: Zašto je naša zemlja bombardirala drugu zemlju?

SS: Čovječe, ovo je teška grupa.

Djeca: To pitanje sam sama izmislila.

SS: Sama si to smislila? Pa, predsjednik je želio biti siguran da pokaže nekim ljudima kako oni koji baš nisu bili dobri znaju da nisu bili dobri. Ponekad moramo djelovati kako bi spriječili druge zemlje u činjenju loših djela. Dakle, mi smo se nadali da ćemo s time to postići. Želite li znati nešto što drugi još uvijek ne znaju?

Djeca: Da!!

SS: Zna li itko iz koje je zemlje kraljica Elizabeta II? Evo odgovora.

Djeca: Britanija.

SS: Tako je. Znate li čija je vojvotkinja upravo dobila bebu?

Djeca: Kate Middelton.

SS: Da, dobar odgovor. Zemlja je Ujedinjeno Kraljevstvo. U redu, malo na vijesti. Sretna sam da vam prva mogu saopćiti da će predsjednik Trump posjetiti Ujedinjeno Kraljevstvo 13.06. u skladu radne posjete premijerki Theresi May. Dakle, to je ovdje poprilično zanimljiva vijest zbog koje smo svi sretni. Odgovorit ću na neka vaša pitanja i nadam se da će biti lakša od onih koje postavljaju vaše majke i očevi tijekom uobičajenih radnih dana. Ja ću krenuti prva da malo vježbamo. A ja ću pitati: što je druga najbolja stvar nakon dana bez škole kojeg ste proveli u Bijeloj kući? Želi li netko odgovoriti? Evo ovdje. Bomboni? To je poprilično dobro. U redu, sad kad smo se zagrijali, ja ću odgovoriti na par vaših pitanja. Nadam se da neće biti teška. U redu, tu dolje.

Djeca: Kako možete poboljšati naše škole?

SS: Oh čovječe, počeli su. Čije je ovo dijete? Čini mi se da su te mama ili tata nagovorili na ovo.

Djeca: Zašto je Donald Trump otpustio Jamesa Comeyja?

SS: Čovječe, tko su ti roditelji?

Djeca: Ja sam Brian.

SS: Dobro Briane, uzet ćemo to u obzir. Dakle, Brian oficijelno ne smije više postavljat pitanja? Šalim se. Rekla bih da je direktor Comey jasno dao do znanja zadnjih par tjedana preko medija zbog čega on najvjerojatnije nije najbolja osoba za rad u FBI-ju. On je napravio neke stvari koje nisu bile baš lijepe i najvjerojatnije nisu odgovarajuće za najvažniju policijsku agenciju. Djevojčica u lijepoj ljubičastoj haljini.

Djeca: Koja je najomiljenija životinja predsjednika Trumpa?

SS: Njegova najomiljenija životinja. Pretpostavljam da je to slon. Oni su stvarno veliki, pa pretpostavljam da su mu najdraži slonovi, dok su mu najmanje dragi magarci.

Predsjednik Trump je pohvalio djecu “novinare” tijekom posjeta Bijeloj kući uz zaključak: “Postavljate bolja pitanja od mama i tata”.

Predsjednik Donald Trump je nakon dječje konferencije za novinare zaključio:

“Postavljate bolja pitanja od vaših mama i tata. Ako želite znati istinu, tada morate postavljati pitanja.

Na žalost niti Trump i njegova administracija niti svjetski novinari se ne mogu pohvaliti postavljanjem pitanja kako bi spoznali istinu, a djeca su bila fantastična.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

‘Why did you drop bombs on another country?

‘Tough crowd’: Kids ask White House press secretary to justify Syria airstrikes (VIDEO)

Sarah Huckabee Sanders Faced a “Tough Crowd”

You ask better questions than your parents! Trump greets White House reporters’ children at bring your kids to work day event with an insult on their moms and dads