BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Žrtve svećeničke pedofilije bi se trebale sramiti – tvrdi meksički kardinal

Autor: Ljubica Šaran

Nakon što je papa Franjo postavio Sergia Obeso Riveru za kardinala, najnoviji vatikanski princ je šokirao medije objavom koja bi se u najmanju ruku mogla protumačiti psihopatskom. Naime, kadinal Obeso Rivera je napao žrtve svećeničke pedofilije uz tvrdnju kako bi takvi trebali posramljeno ušutjeti jer sami imaju dovoljno grijeha “na duši”. 

Trebaju li Katoličkoj crkvi kardinali koji svesrdno brane pedofile svećenike dok omalovažavaju njihove malodobne žrtve? Prikazuje li kardinal Obeso Rivera tipične psihopatske odlike?

Jedna od glavnih odlika psihopata je nedostatak suosjećanja, kajanja i žaljenja uz obavezno izvrtanje istine. Psihopati, bez obzira u kakvim su sustavima zauzeli pozicije od važnosti, stvaraju brojne žrtve, a tipično je da se za žrtve izabiru oni koji se najmanje mogu braniti ili koji se uopće ne mogu obraniti od psihičkog i fizičkog napada psihopata. Katolička crkva je očigledno puna takvih predatora, a žrtve psihopata su uglavnom djeca i mladi ljudi.

Papa Franjo čestita meksičkom kardinalu na njegovom promaknuću? Je li papa svjestan psihopatskih odlika novopečenog kardinala?

Koliko je crkvena hijerarhija prepuna psihopata je najbolje pokazao novopečeni meksički kardinal Sergio Obeso Rivera koji je u prvom obraćanju tisku pokazao svoje “pravo lice”. Nakon što su novinari zamolili kardinala da se očituje o strahotama koje su se otkrile u nadbiskupiji Pennsylvanije gdje je preko 300 svećenika desetljećima silovalo preko tisuću djece uz pomno zataškavanje koje je išlo sve do Vatikana, kardinal je rekao sljedeće:

“Želio bih govoriti o “lijepim stvarima”, a ne o “problematičnim stvarima”, jer su optužbe samo ponekad istinite. No zlo mnogih je često utjeha budalama, jer ponekad oni koji optužuju crkvenjake trebaju biti jako oprezni jer imaju duge repove na koje se lako mogu saplesti.”

Brojne tiskovine su zaključile kako je uz očigledan nedostatak ljudskosti kardinal uputio prijetnju žrtvama svećeničke pedofilije. Na žalost, novopečeni kardinal je nekako smetnuo s uma da bi meksički biskupi, nadbiskupi i kardinali također trebali odgovarati za brojna zataškavanja svećeničke pedofilije.

Papa Ivana Pavao II blagoslivlja svećenika Marcial Maciel Degollada i njegovu Kristovu legiju.

Najpoznatiji slučaj je svećenika Marciala Maciel Dogollada kojeg je papa Benedikt izbacio iz svećeničke službe 2006. nakon što je na sudu dokazano da je silovao brojne dječake i mladiće za čije je duše navodno trebao skrbiti u Kristovoj legiji. Nakon što je Dogollado umro otkrilo se kako je napravio kćer jednoj od svojih ljubavnica, a nakon toga se otkrilo da je napravio šestero djece s različitim ženama. Najgore od svega je činjenica kako je dvoje svoje djece seksualno zlostavljao godinama bez imalo grižnje savijesti dok je s oltara propovijedao o samilosti, ćudoređu i apstinenciji postajući za života najveći i najmoćniji sakupljač novca za Crkvu nakon majke Tereze

Unatoč stravičnim podacima koji dolaze do javnosti o pedofilima unutar crkvenih redova, ne bi nas čudilo da i u budućnosti najviši pripadnici hijerarhije Katoličke crkve omalovažavaju žrtve smatrajući da su i oni griješni te da se trebaju sramiti zbog “napada” na crkvenjake. Sve do trenutka dok javnost ne bude osuđivala takove ispade, psihopati u crkvenim redovima će biti zaštićeni poput “ličkih medvjeda”, a djeca diljem svijeta će biti mete seksualnih predatora koji se skrivaju iza svećeničkog poziva.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori: