Pod povećalom MW-a

Popiški me statue s likom Donalda Trumpa – “kultura” s američkim predznakom

Autor: Danijela Nemeček

Mini statue Donalda Trumpa s natpisom “Popiški me” izronile su na nekoliko mjesta u Brooklynu, New York. Možda cijela priča i ne bi bila toliko neobična, da se zapravo ne radi o izražavanju nezadovoljstva vrhovnim poglavarom “velikih i hrabrih” Amerikanaca. Phil Gable je reklamni stručnjak koji je preko vikenda postavio nekoliko statua po Brooklynu, te namjerava svoj projekt proširiti i na Manhattan. Gable je svojim uratkom svakako izrazio svoje nezadovoljstvo Trumpom, kao predsjednikom, tako i ljudskim bićem. Statue predočavaju Trumpa u mlađim danima, s time je Gable želio reći da “veliki predsjednik” samoga sebe, vjerojatno, vidi kao mladu i zgodnu osobu, te je svakako bilo prikladnije uzeti verziju obličja iz 80-ih ili 90-ih.

Čime je Donald Trump zaslužio ovakve uratke? Je li problem u njegovoj narcisoidnosti, izgledu, podrijetlu ili je pak problem puno dublji i ima veze s pravim izvorima političke moći SAD-a?

Kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, smatra da je njegov izričaj itekako bezazleniji od zlokobnih stvari koje je Trump do sada rekao i učinio. Kako bilo, Gable je želio da njegov uradak zaista ima i svoju praktičnu svrhu, te je statue pošpricao sa sprejem koji pomaže psima da uče gdje treba piškiti, nadajući se da će tako zaobilaziti piškiti na prekrasne cvjetne gredice u susjedstvu. Kakva će reakcija predsjednika biti na ovaj pothvat, ostaje nam još da vidimo. Do sada već znamo koliko je biznismenu u predsjedničkoj stolici važan imidž na Twitteru i kako obožava medije te druženje sa slavnima iz svojih prijašnjih dana.

Posljednji šou koji je priredio u ovalnom uredu je bio poziv Kanye Westu, američkom reperu i mužu jedne od slavnih Kardashians. Vidjeti neku osobu kako u ovalnom uredu Bijele kuće koristi nepristojne riječi, te lupa po stolu za kojim je sjedio John F. Kennedy mašući rukama i govoreći o svom bipolarnom poremećaju, svakako je bila još samo jedna u nizu katastrofa kojima se u ovom predsjedničkom mandatu baš i ne nazire kraj.

Smatramo da svi imaju pravo na kritiku, no nijedan američki predsjednik, do sada, nije bio toliko napadan koliko Donald Trump. Njega se odrekla vlastita stranka, a protivnici iz drugih političkih tabora se ponašaju kao da figura američkog predsjednika nema nikakve vrijednosti.

“Trump bez muda” je samo jedan od nenormalnih načina s kojima se napada sadašnjeg predsjednika Amerike. Da se to dogodilo bilo kojem drugom predsjedniku o tome bi brujali svi mainstream mediji, pošto je Trump antiestablišment orijentiran američki mediji su ovakvo što jedva dočekali.

Jasno nam je da su američki predsjednici samo obične marionete te da s njihovom politikom upravljaju različite psihopatske struje koje imaju globalnu moć. Čini se da je Donald Trump zaista trebao poslužiti kao običan klaun kako bi pobjedila Hillary Clinton.

Američka kultura je odavno postala globalna nekultura. To se najbolje vidi po ovome uratku.

Američki građani su izabrali Trumpa, oni koji se s tim ne slažu bi trebali poslušati volju većine, sviđalo se to njima ili ne, sviđalo se to nama ili ne. Na žalost, to se ne događa. Jedan od najvećih razloga za to je Trumpova izolacionistička i nacionalistička politika, a takva politika ne odgovara zagovaračima beskonačnog rata protiv “terora” i vojno-industrijskom kompleksu koji u svojim rukama drže i sve američke medije.

Donald Trump pokazuje narcisoidne psihološke odlike, o njegovom poznavanju povijesti i kulture bi mogli raspravljati do sutra, o njegovom načinu izražavanja bi se također moglo raspravljati, no u tome grmu zapravo i leži “zec”, naime naučili smo da su američki predsjednici uglađeni lažljivci koji hine suze kad god zatreba, koji znaju kako čitati pripremljene “izjave za javnost” ponerizirane američke vladajuće mašine. Trump je sve i svašta, ali nije poslušni potrčko vladajućeg establišmenta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Tiny statues of Trump with signs inviting dogs to ‘pee on me’ appear across Brooklyn

WATCH: Kanye’s insane White House solo that left Trump mindblown

This Naked Donald Trump Statue Cannot Be Unseen

If This Art Could Vote

Trump ‘Pee On Me’ Statuettes Spotted On Brooklyn Sidewalks

Trump ‘pee on me’ statues erected in New York, dogs encouraged to urinate on tiny president (PHOTOS)

Arhiva Matrix Worlda o Trumpu