BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Amazon prodaje seksi lutkice kao pomoć pedofilima u suzbijanju nagona

Autor: Anamarija Vukojević

Početkom ove godine smo objavili skandaloznu vijest da Amazon (jedna od najvećih ‘online’ trgovina) prodaje slatkiše za djecu u obliku penisa. Psihopatija i kapitalizam su uvijek išli ruku pod ruku, no nedavna vijest da se Amazon i eBay bave prodajom seksi lutkica “djevojčica” je ponovo je šokirala javnost koja takve informacije prima sa zgražanjem, no one nakon toga po pravilu padaju u zaborav. Činjenica je da internet omogućava brzo raskrinkavanje takvih pothvata uz razbijanje iluzije o iole “normalnom” i humanom svijetu, no najvažnije od svega, ovakve gadosti pokazuju pravu istinu gdje naše društvo zaista ide i koliko smo ponerizirani uz pomoć seksualizacije.

Nacionalna agencija za kriminal (NCA) je prošle godine objavila da je u posljednjih nekoliko mjeseci u Velikoj Britaniji kupljeno više od 123 ovakvih lutaka, koje su proizvedene u Kini. No, problem nije u seksi lutkama već u tome što one izgledaju kao djevojčice.

Mogu li ovakve lutkice doista pomoći pedofilima u suzbijanju njihovog nagona?

Ta činjenica je ponovo podigla “prašinu” oko pitanja uporabe seksi lutkica koje bi navodno trebale predstavljati pomoć pedofilima kako ne bi svoje nagone usmjerili prema djeci.

Jedna od pobornica takve ideje je dobrotvorna organizacija StopSo, čiji su ciljevi prevencija seksualnog prijestupa kroz terapiju. Njeni voditelji također smatraju da bi pedofilima trebalo omogućiti da seksi lutkicu dobiju preko recepta, jer vjeruju da bi takav “lijek” pomogao pedofilima u suzbijanju seksualnog nagona prema djeci.

Juliet Grayson, predsjednica StopSo organizacije je za Wales Online izjavila:

Ako nam netko priđe i kaže: “Privlače me mala djeca, i želim pomoć kako bi bio siguran da nikada neću djelovati u skladu s tom privlačnošću, kako nikada ne bi ozlijedio dijete”, možda bi društvo, u takvim slučajevima, trebalo razmotriti uporabu lutkica na regularan način. Možda bi upravo ‘recept’ za korištenje takve dječje, seksi lutkice, uz terapiju i nadgledanje moglo pomoći nekome da ne krši zakon i da je u potpunosti odgovoran za svoje ponašanje.

No, činjenica je da je otkriveno da u velikoj većini slučajeva uhvaćeni pedofili imaju, osim brojnih opscenih fotografija djece na privatnom računalu, također i ovakve vrste lutkica. Jedan od takvih slučajeva je i predmet David Turnera (starog 72 godine) koji je osuđen zbog uvoza takove lutkice.

David Turner je bivši ravnatelj škole kao i upravitelj crkve. Nakon uhićenja je priznao da posjeduje 34.000 fotografija djece u svom domu u Ramsgate, u Kentu. Prijeti mu zatvorska kazna od 14 godina.

Analizom Turnerovog kompjutera istraživači su pronašli mnoge stranice koje prodaju slične lutkice, što možete i sami ustvrditi ako upišete u tražilicu pojmove kao što su “flat chest love doll” (seksi lutkica s ravnim grudima) i “mini silicone sex doll 65cms little breasts” (mini silikonska seksi lutkica, 65cm s malim grudima).

Iz organizacije NSPCC (Nacionalno društvo za sprječavanje okrutnosti prema djeci) Hazel Stewart je rekla da se ovakvi i slični proizvodi također prodaju na stranicama kao što su Amazon i eBay.

Jon Brown, voditelj razvoja u NSPCC je ustvrdio:

Ne postoje dokazi koji podržavaju ideju da će uporaba seksi lutkica pomoći potencijalnim zlostavljačima da ne počine djelo seksualnog zlostavljanja prema djetetu.

Zapravo, postoji rizik da će korištenje upravo ovakvih lutkica potaknuti neosjetljivost i da će pedofilima njihovo ponašanje postati normalno, kao što je to slučaj kod onih kod kojih je viđenje dječjih neprimjerenih fotografija povećalo i “normaliziralo” želju da siluju dijete.

Nakon što je otkriveno da Amazon prodaje seksi lutkice nalik djevojčicama i nakon što je uprava Amazona upozorena na to, proizvodi su povučeni na kratko vrijeme. Točnije, Amazon je samo napravio “kozmetičko” povlačenje, jer je neposredno nakon povlačenja spornih proizvoda osvanula nova ponuda s drugačijim tagovima i pod drugačijim nazivom, no istim proizvodima.

Glasnogovornik Amazona u svezi ovih optužbi je rekao sljedeće:

Svi prodavači, koji oglašavaju, svoje proizvode na našim stranicama dužni su slijediti naše smjernice oglašavanja. Oni koji to ne poštuju, njihov račun kao i njihovi proizvodi se uklanjaju s naše stranice.

No, ako se pozabavite s pravilima Amazona vidjeti ćete da u popisu proizvoda na koje je Amazon stavio ograničenje nigdje ne stoje seksi lutkice koje liče na djecu (djevojčice):

Naravno, problem je u tome što ne postoji zakon koji zabranjuje proizvodnju seksi lutkica, niti distribucija pa čak niti posjedovanje takve lutke nije kriminalno djelo, već samo uvoz istih.

Uvoz seksi lutkica u Veliku Britaniju je izrazito uznemiravajući ali i novi fenomen koji treba treba rješavati tako da se pojačaju zakoni i njihova primjena.

Dokaz NCA (Nacionalne agencije za kriminal) da postoji jasna povezanost između posjedovanja ovakvih lutaka i pedofilskog interesa za djecu su brojni slučajevi koji tome idu u prilog.

U Americi, republikanac Dan Donovan potiče usvajanje zakona o zabrani posjedovanja i kupovine seksi lutkica, sam prijedlog zakona se naziva CREEPER Act (Suzbijanje iskorištavanja realističnih elektroničkih pedofilskih robota).

Dan Donovan je izrekao odličnu i jednostavnu analogiju u svezi prijedloga da se dozvoli prodaja, marketing i posjedovanje seksi lutkica te njihovo “izdavanje na recept”:

Vi ne dajete alkoholičaru bocu pića kako biste spriječili njegovu ovisnost, zašto biste onda dali pedofilu alat koji bi još više normalizirao njegove štetne aktivnosti?

Jednom kad zlostavljaču djece omogućite prakticiranje ovakvih radnji na seksi lutkici, to je zapravo korak bliže zlostavljanju nevinog djeteta.

To nije samo špekulacija. Psiholozi i istraživači vjeruju da ovakve lutkice pojačavaju, normaliziraju i potiču pedofilsko ponašanje. Na takav način pojačavate rizik zlostavljanja djece a ne suzbijanje istog. Apsurdna je rasprava da dozvoljavanje seksualnog zlostavljanja realističnog portreta djeteta ne vodi pedofila do toga da vidi živo dijete kao seksualni predmet njegovih bolesnih želja.

Svakoj imalo razumnoj osobi je sasvim logično i jasno da bilo kakav seksualni interes koji odrasla osoba može imati, bilo to u obliku fotografija i videa na privatnom računalu ili posjedovanje seksi lutkica je zapravo pokazatelj da se radi o potencijalnom pedofilu.

Sama činjenica da postoji tako opasna rupa u zakonu koja omogućuje legalnu proizvodnju, distribuciju i posjedovanje ovako opasnih i opscenih predmeta pokazuje u kakvom se stanju nalazi naše društvo. Pitanje je koliko nam još treba dokaza da bi takvo što shvatili?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Child sex dolls make their way back onto Amazon’s offer list; critics call for their immediate removal

Amazon selling sick ‘child-sized’ sex dolls online as campaign groups slam online giant

RISE OF THE SEX DOLLS: Sick rise of child sex dolls being sold online is letting cops catch previously unknown paedos lurking in Britain

H.R. 4655: CREEPER Act of 2017

Child-like sex dolls are being sold on websites such as eBay and Amazon, crime agency warns as churchwarden is convicted

Campaigners Brand Amazon’s Sales of ‘Child-Sized’ Sex Dolls as ‘Ridiculous’

Could these realistic child sex dolls stop paedophiles abusing real children?

Can Child Dolls Keep Pedophiles from Offending?

The ‘new phenomenon’ of child sex dolls

Child sex doll an obscene item, judge rules

Outrage over push to give pedophiles ‘child sex dolls’

PAEDO SEX DOLLS FURY: Sex dolls that look like children are being sold on Amazon and eBay to paedophiles

Čemu služe slatkiši u obliku penisa koji se prodaju djeci?

Prodaja umjetnih spolovila djeci mlađoj od pet godina starosti – gdje to vodi?

Kako se seksualiziraju naša djeca

Obnažene petogodišnje curice zvijezde seksi modne revije – san svakog pedofila!

Mogu li seksi lutke nalik djevojčicama pomoći pedofilima u suzbijanju nagona?