Pod povećalom MW-a

NISAM VAMPIR – tvrdi milijarder koji godinama prima “terapiju” od krvi mladih donora

Autor: Ljubica Šaran

Nakon objave nekoliko znanstvenih studija o “nevjerojatnim” učincima transfuzije krvi od što mlađih donora u tijela vremešnih primatelja, svjetski lovatori su se pomamili za krvlju tinejdžera (najvjerojatnije i djece), a mediji neopterećeni cenzurom su jednostavno zaključili kako je u pitanju vampirski eliksir mladosti. Kada je netko bogat i ima novca na pretek, najveći mu je problem – produljiti život i mladolikost. Zbog svega rečenoga suosnivač Pay Pala Peter Thiel je nakon dugogodišnjeg “primanja” krvnih terapija morao poraditi na svome PR-u uz riječi – nisam vampir.

Nova vrsta vampirizma – vremešni bogataš i “terapije” krvlju što mlađih donora (legalno tinejdžera, a ilegalno tko zna koga).

Ambrosia LLC se bavi istraživanjima o parabiozi i preprodajom krvi mladih donora bogatoj i vremešnoj svjetskoj eliti. Jedan “tretman” košta nekoliko desetaka tisuća dolara, a potrebno je svakih nekoliko mjeseci primati nove doze svježe krvi kako bi proces parabioze i navodnog obnavljanja tkiva donora bio vidljiv i kako bi se što više umanjio efekt starenja.

Milijarder Peter Thiel se nadao da će publici na konferenciji New York TImes Deadlocka moći što “bolje” prenjeti ideju o krvnoj parabiozi uz znanstvena objašnjenja i regularni marketing, no umjesto toga morao se početi braniti jer običnom ljudskom biću nije jasno kako netko može godinama “sisati” krv mladih donora zbog kozmetičkih učinaka i želje za “vječnim životom”.

Thiel je na koncu rekao sljedeće:

“Javno želim izreći kako nisam vampir. Odgovorno tvrdim da nisam vampir.”

Čini se da je Pay Palovog suosnivača i te kako dirnulo negativno mišljenje javnosti, na koncu konca samo tijekom 2016. Thiel je svaka tri mjeseca trošio 40.000 dolara na infuziju krvi osamnaestogodišnjih tinejdžera, a sve zahvaljujući studiji sa Stanforda koja je “dokazala” kako se stari miševi brzo pomlađuju nakon primanja krvi mladih miševa.

Thiel već godinama propovijeda kako “ne puši” ideologiju sigurne smrti uz objašnjenje:

“Ljudi koji podupiru takve tvrdnje smatraju da je smrt prirodna stvar, to je dio životnog ciklusa, no ja smatram da je istina potpuno suprotna.”

Thielov čovjek od povjerenja – dr. Aubrey de Grey koji tvrdi da se starenje i smrt može pobijediti.

Koliko je Thiel opterećen “varanjem smrti” i pokušajem ostvarenja “vječnog života” se najbolje vidi iz stotina tisuća dolara donacija gerijatrijskih istraživanja ponajviše dr. Aubery David Nicholas de Grey koji pokušava uvjeriti bogataše prestrašene smrću kako multimilijunskim istraživanjima mogu otkriti nevjerojatne stvari, dok sitnišima znanost biva ograničena na malene korake u produljenju ljudskog života. Thiel je na kraju obraćanja publici rekao kako se moramo oduprijeti prihvaćanju smrti te da se jednostavno rečeno moramo protiv nje boriti uz zdravi balans htijenja i mogućnosti.

Ne smijemo zaboraviti kako potražnja osigurava ponudu, zakoni se uopće ne backaju etičkim formalnostima, kod istraživanja ljudske parabioze nema riječi o iskorištavanju djece i tinejdžera beskućnika koji će dati krv za topli obrok, ne razmišlja se niti o “kolekciji” krvi iz ratom razorenih ili pak nerazvijenih zemalja čiji kriminalci u krvi djece i mladih vide tečno zlato.

Nisam vampir i to odgovorno tvrdim. Pa ipak Thiel troši na desetke tisuća dolara kako bi primio krv što mlađih donora u nadi da će “pobijediti” smrt.

S druge strane bogataše poput Thiela uopće ne brine podrijetlo krvi i nesrazmjer razlike dobiti između donatora i primatelja. Zašto bi se uopće s time bavili, to su po njihovom mišljenju tričarije jer na koncu konca, krv i tretmani su sasvim legalni i sve je uredno popraćeno papirima.

Koliko god bila luda pomisao svjedoci smo modernog vampirizma iako ti moderni vampiri ne isisavaju žrtve do zadnje kapljice. Ostaje da se vidi koliko će golemi interes i potražnja omogućiti kriminalne radnje i mafijašku trakavicu diljem svijeta jer siromašnih, jadnih i nezaštićenih je jako puno, a bogataši ne mogu čekati jer sa svakim otkucajem sata su bliži smrti i propadanju njihova tijela, a smrt, starost i sve što s njom ide “pod ruku” zasigurno ne žele.

Thiel i njemu slični se mogu braniti da nisu vampiri, no ono su najvjerojatnije nešto gore no to je druga tema, a nju smo poprilično dobro obradili u dijelu o ponerizaciji društva.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

‘I’m not a vampire,’ says billionaire Peter Thiel after years of blood transfusions from young donors

‘I’m not a vampire,’ says billionaire Peter Thiel after years of young blood injection rumors

Is Peter Thiel a vampire?

Billionaire Trump supporter Peter Thiel denies being a vampire