Pod povećalom MW-a

USAID slučajno poklonio 700 milijuna dolara teroristima, a preko 500 milijuna izgubio

Autor: Ljubica Šaran

USAID je globalno poznata humanitarna organizacija pod direktnim nadzorom i financiranjem američke vlade. Niti jedan dolar USAID-a se ne raspodjeljuje bez pristanka američke vlade i u skladu s međunarodnom politikom SAD-a. Pa ipak USAID je navodno sasvim slučajno dodijelio 700 milijuna dolara terorističkim organizacijama na tlu Sirije i Iraka, koje inače NATO, EU i SAD smatraju neprijateljima i s kojima je Amerika u “krvnoj zavadi” od rušenja ‘blizanaca’ Svjetskog trgovačkog centra 2001. godine. Osim ove “pogreške” otkrio se cijeli niz vladinih donacija koje nikako ne idu u prilog američkoj “borbi protiv terora” uz gubitak više od pola milijarde dolara namijenjenih izbjeglicama na Bliskom istoku.

Kako je moguće pokloniti 700 milijuna dolara teroristima, a bez traga izgubiti pola milijarde dolara?

Kada smo prije nekoliko godina objavili fotografiju vođe sirijskog ogranka ISIS-a u šatoru USAID-a mnogi čitatelji su smatrali kako je u pitanju slučajnost te da se “teroristička država” dočepala američke pomoći namijenjene jadnom i napaćenom sirijskom narodu. Na žalost, to je bila pogrešna pretpostavka, naime SAD još uvijek odbija slanje humanitarne pomoći Siriji jer smatra kako je Bashar al-Assad glavni uzrok sirijske patnje.

Vrhunac američke humanitarne akcije u Siriji je bio kada je predsjedničkom odlukom Obama poslao 43 nova Toyotina Hiluxa “Slobodnoj sirijskoj armiji” koja je imala sklopljeni ugovor s kalifatom te je “pomoć” direktno završila u rukama terorista.

Nije ni čudo što se borci ISIS-a bili veseli, dobili su poklon direktno od Obame.

Ogranak sirijske al-Qaede – Hay’at Tahrir al-Sham (nekadašnji al-Nusra front) je godinama uživao u “humanitarnoj novčanoj pomoći” od američke vlade, u stvari svaki terorist borac je redovno dobivao mjesečnu plaću iz “kese” strica Sama i to u visini 400 dolara. Pentagon je gore spomenute ubojice maknuo s liste terorističkih organizacija 2017. te je humanitarnu pomoć otvoreno pretvorio u vojno obavještajnu pomoć.

Obama je na obuku i naoružavanje “sirijskih boraca protiv Assada” potrošio pola milijarde dolara, no ta oprema i novac je završila u rukama ISIS-a jer su se “umjereni pobunjenici” nakon američke “pomoći” automatski priklanjali Islamskoj državi.

S obzirom na sve rečeno ne čudi nas nedavna objava o još jednoj velikoj američkoj pogrešci, naime tijekom financijskog izvida u USAID-u, federalni inspektori su zaključili kako je tri četvrti milijarde dolara humanitarne pomoći završilo u rukama terorista IS-a te da je greška načinjena jer američke vlasti nisu “primjereno kalkulirale rizik” kako novac ne bi završio u “krivim rukama”.

Od američkog naroda s ljubavlju “drito” teroristima.

Činjenica je kako je ta količina novca isplaćena u 13 različitih donacija te je sasvim bezvezno objašnjenje da pomoć teroristima slučajna. Zar je moguće da najveća humanitarna organizacija, pod upravom američke vlade, 13 puta napravi grešku te krvnim neprijateljima pokloni 697 milijuna dolara? Napominjemo da su federalni inspektori ispitali samo 19 nasumičnih transfera pomoći od njih nekoliko desetaka. Uzimajući u obzir da je samo šest slučajeva u skladu s propagiranom američkom vanjskom politikom, a 13 je pošlo kako ne treba, ne ostaje nam nego zaključiti da je količina humanitarne pomoći koju je USAID prepustio teroristima puno veća.

Da je to stvar koja se ponavlja možemo vidjeti iz izvješća iz 2015. u kojem se navodi kako je USAID donirao na stotine tisuća dolara organizaciji koja direktno financira ISIS i al-Qaedu. Dodamo li k tome i 200.000 dolara humanitarne pomoći ogranku al-Qaede u Sudanu, odobrene 2014. od strane predsjednika Obame, slika postaje puno jasnija. Prošle godine je objavljeno kako USAID direktno uplaćuje novac katarskoj humanitarnoj organizaciji koju su neke arapske države stavile na popis terorističkih organizacija zbog financiranja i pomoći terorista. Nevjerojatno je da čak i međunarodni Crveni križ uz blagoslov UN-a direktno sponzorira i financira istu katarsku humanitarnu organizaciju. Drugim riječima i mi pomažemo teroriste jer je i hrvatski Crveni križ pod okriljem UN-a.

Je li ISIS pod direktnim pokroviteljstvom američkih sivih eminencija koji upravljaju i s Američkom agencijom za međunarodni razvoj najvećoj humanitarnom organizacijom koja se uglavnom financira od strane državnog propačuna i donacijama američkih građana?

USAID je također nekako zametnuo na stotine milijuna dolara, naime u programima pomoć izbjeglicama te potpore edukacije na Bliskom istoku “izgubljena” je većina donacija.

Idemo redom.

2016. Jordanu je namijenjeno 250 milijuna pomoći za edukaciju, od toga je primio samo 79 milijuna dolara, dok je ostatak netragom nestao. Libanon je na račun humanitarne pomoći ostao kratak za 181 milijun dolara za koje se ne zna gdje su završili, dok je Turska ostala bez 137 milijuna dolara koji su također nestali bez traga. Interesantno je kako je USAID jedina vladina humanitarna organizacija koja nije mogla objasniti gdje joj je nestao novac, čini se da je to u SAD-u sasvim normalna stvar jer su Pentagon i Ministarstvo urbanog razvoja zametnuli nevjerojatnih 21 bilijun dolara. Nakon otkrića takve informacije pogrešne donacije i gubitak pola milijarde dolara USAID-a se čini poput obične tričarije.

Ne zaboravimo kako se novac u USAID priliva dijelom iz državne kase, a dijelom iz donacija američkih građana i korporacija. Strahovito je da neupućeni američki građani odvajaju od svojih usta kako bi financirali teroriste, a sve zahvaljujući “greškama” njihovih vlasti.

Kako god bilo SAD je izvisio i u Siriji i u Iraku, komadanje nekadašnjih “nesvrstanih” država nije uspjelo zahvaljujući maestralnim Putinovim diplomatskim potezima i odličnoj suradnji Ruske vojske sa Sirijskom vojskom.

Žalosno je što svjedočimo potpunom moralnom kolapsu SAD-a, djelovanje ove države bi se moglo usporediti sa “zlom imperijom” iz Ratova zvijezda, Amerika sve više želi dominirati svijetom kako bi prigrabila tuđe resurse, no nitko ne želi svojevoljno postati rob bez resursa, stoga Sjedinjene Države siju kaos i razaranje. Srećom po nas na svjetskoj sceni su sve jači Rusija, Kina i Indija, te nam se čini kako američki imperijalistički parazitizam nema izgleda te “zloj imperiji” jedino preostaje kolaps i krah u koji bi SAD mogao povući cijeli svijet.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Whoopsie daisy! USAID might have ‘mistakenly’ funded terrorists to the tune of $700 million

Terrorists may have benefited from millions worth of US aid for Iraq & Syria – report

Funding Terrorists

Qatari charity on new terror list has ties to USAID, UN

Funding Terrorists – Center for Security Policy

U.S. Taxpayer-Funded Group Gives $100,000 to Terrorism-Tied Islamic Charity

Exclusive: Obama Administration Knowingly Funded a Designated al-Qaeda Affiliate

Millions Said To Be Missing in Pledged Donations to Syrian Refugee Education