Pod povećalom MW-a

Pentagon prošle godine nekako izgubio 2,7 bilijuna dolara!

Autor: Ljubica Šaran

Nakon što je prije godinu dana državni inspektorat konačno uspio proviriti u financije najrastrošnijeg ministarstva obrane na svijetu, otkriveno je da je od 2000. nestalo preko 21 bilijun dolara iz proračuna, a sve zahvaljujući neobičnoj i nikako objašnjivoj suradnji s ministarstvom urbanog razvoja. Ova informacija je ekspresnom brzinom nestala iz medija zahvaljujući ruskoj histeriji jer su se Amerima Rusi pričinjavali na svakom koraku, od izbora do Bijele kuće. Pa ipak, nešto se promijenilo, naime Pentagon je ove godine morao istrpjeti pravu pravcatu financijsku inspekciju koja je, gle čuda, zaključila da je samo ove godine američko ministarstvo obrane spiskalo nevjerojatnih 2,7 bilijuna dolara.

Pentagon troši ogromne količine novca na sve moguće crne operacije diljem svijeta, takove stvari se ne mogu “opravdati” normalnim financijskim knjiženjem.

Državni financijski inspektori su od prosinca 2017. do prije nekoliko dana temeljito pročešljali financijske knjige u Pentagonu, a na taj povijesni pothvat su potrošili gotovo pola milijarde dolara. Iako je isprva za ovu akciju bilo namijenjeno 360 milijuna dolara, pokazalo se kako su knjige u Pentagonu toliko mutne da je potrebno više vremena i više novca.

Što bi se sve moglo učiniti s 2,7 bilijuna dolara?

1.200 inspektora je, u prvoj ikada napravljenoj financijskoj inspekciji Pentagona došlo do zastrašujućeg podatka, naime inspektori su posjetili 900 različitih vojnih objekata od vojarni do baza i raznoraznih komandnih centara te su otkrili nedostatak od 2,7 bilijuna dolara. Državni inspektorat smatra da bi samo za ispravljanje financijskih nedostataka te usklađivanje financijskih knjiga s trenutačnim zakonima trebalo iskeširati dodatnih 559 milijuna dolara.

Patrick Shanahan, zamjenik američkog ministra obrane je znao da Pentagon neće proći financijsku kontrolu, no to ga nije puno dotaklo. Unatoč izjavi Patrick je zadržao fotelju u Pentagonu.

Nakon objavljivanja izvješća financijske kontrole, američki tajnik ministra obrane Patrick Shanahan je rekao sljedeće:

“Nismo ni mislili da ćemo s uspjehom proći financijsku kontrolu. Svi su se kladili protiv nas, a neki su smatrali da će nas financijska kontrola zaobići.”

U normalnom društvu, visoki javni službenik bi automatski dobio šut kartu zbog izjave s kojom daje do znanja kako ga nije briga gdje je i kako nestaje novac američkih poreznih obveznika, no mi ne živimo u normalnom svijetu, naše globalno društvo je zaraženo psihopatskim utjecajima, a SAD je najbolji primjer ponerizacije i metastaziranja psihopata u državni aparat.

Što bi se sve moglo napraviti s 2,7 bilijuna dolara? Tolika lova bi pokrila svekoliki afrički dug, a ostalo bi i dovoljno love za napajanje žednih.

Podsjećamo kako bi se s novcem koje je Pentagon na crno spiskao od 2000. godine pokrio svekoliki dug Sjedinjenih Američkih Država, dok bi se s novcem koje je Pentagon zagubio prošle godine pokrio kompletni afrički dug. Jako je teško pojmiti bilijun dolara, naime bilijun je milijun milijuna, točnije jedinica u pratnji 12 nula.

Bilijun dolara je milijun milijuna zelembaća, da ti pamet stane, tko ima tolike novce?

Da, to je zaista puno, no nitko se ne pita na što to točno Pentagon skrivećki troši lovu?

Američki GI muče nesretnog Vijetnamca 1972. kako bi dobili informacije o poziciji Vijetkonga.

Zapravo zna se na što Amerika i Pentagon troše novac – na stvaranje kaosa diljem svijeta. Sjedinjene Američke Države su od kraja Drugog svjetskog rata pobile nešto manje od 30 milijuna ljudi, uglavnom žena i djece, dakle nezaštićenih civila. Neke od država paćenica koje su se našle na “američkom nišanu” su: Afganistan, Angola, Argentina, Bangladeš, Bolivija, Brazil, Kambodža, Čad, Čile, Kina, Kolumbija, Kuba, Demokratska Republika Kongo (nekadašnji Zair), Dominikanska Republika, Istočni Timor, El Salvador, Grenada, Gvatemala, Haiti, Honduras, Mađarska, Indonezija, Iran, Irak, Palestina, Sjeverna i Južna Koreja, Laos, Nepal, Nikaragva, Pakistan, Panama, Filipini, Sudan, Vijetnam te Srbija.

Kako oprostiti ratne i ine zločine? Ova fotografija je jedna od rijetkih zabilježbi američkih ratnih zločina u Vijetnamu.

Pentagon, zajedno s CIA-om i drugim agencijama nastalima uz pomoć nacističkih prebjega iz Hitlerove Njemačke, siju strah i trepet u svim onim zemljama koje se ne daj bože žele približiti Rusiji i Kini, koje imaju nesreću da leže na bogatim nalazištima nafte, plina i raznoraznih ruda, te čije vodstvo želi zaobići petrodolar i kolonijalizam koji dolazi zajedno s “američkom demokratizacijom“.

Američko ministarstvo obrane je velika rupa bez dna, jer vojno industrijski kompleks upravlja s djelovanjem američke vojske, svi vojni sukobi koje je SAD vodila od kraja Drugog svjetskog rata su imperijalistički i okupatorski i nemaju nikakve veze s demokracijom iza koje se skrivaju.

Sjedinjene Države su skrivile 201 rat od sveukupno 248 ratnih sukoba na planeti koji su se dogodili između 1945. do 2000. godine. Od američkog osnutka 1776. do danas SAD su samo 21 godinu proživjele u miru. Svi američki predsjednici su ratni predsjednici jer niti jedan nije imao prilike uživati u miru tijekom cijelog boravka u Bijeloj kući.

Amerika troši najviše novca na naoružanje i vojni proračun. Kada bi se vojni budžeti svih država stavili na jednu gomilu, na SAD bi otpadalo 41% novčanih sredstava. Kina troši osam posto od američkog vojnog proračuna, Rusija tek četiri posto. Kako su onda Kina i Rusija direktna vojna prijetnja SAD-u?

Samo tijekom prošle godine Pentagon je na crne operacije potrošio 2,7 bilijuna dolara, takove stvari se ne mogu provesti kroz knjige, već će se voditi kao gubitak.

Zavraga vam trud svirači, Pentagon će novac poreznih obveznika nastaviti trošiti kako psihopatske sive eminencije hoće.

Problem gubljenja 2,7 bilijuna dolara iz proračuna Pentagona moramo sagledati kroz prizmu patokracije kako bismo dobili pravi uvid o zemlji koja sve više nalikuje na zlu imperiju iz Ratova zvijezda. Činjenica je da je nestanak tolikog novca iz državnog proračuna stravičan, da je u pitanju organizirana pljačka američkog naroda te da se s tim novcem financira uništavanje cijelih država. Ali stvari se neće promijeniti nabolje, dapače, s vremenom će postati još gore i stravičnije jer psihopatske sive eminencije drže sve u šaci.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

“Irritating”: Pentagon fails first ever audit, “accuracy” problems in $2.7 trillion organization

Study: U.S. regime has killed 20-30 million people since World War Two

Successful failure: Pentagon admits it never even expected to ‘pass’ multi-million audit

9/10/2001: Rumsfeld says $2.3 TRILLION Missing from Pentagon

Pentagon Details Its Own Accounting Flaws After Failing First-Ever Full Audit