PONERIZACIJA DRUŠTVA

Soros prodao sve dionice Facebooka netom prije pada njihove vrijednosti

Autor: Ljubica Šaran

Soros je jedan od najutjecajnijih burzovnih strvinara današnjice, dovoljno se sjetiti s kojom je lakoćom upropastio britansku funtu 1992. pri čemu je zaradio milijardu dolara. No ovaj put se “otarasio” svih dionica Fejsa, te većine dionica Netflixa i Goldman Sachsa.

Tko će pobijediti u srazu titana: Soros ili Facebook?

Securities and Exchange Commission (SEC) je otkrila kako se george Soros velikom brzinom otarasio na stotine tisuća dionica najmnogoljudnije društvene mreže na svijetu, no isto tako je prodao većinu dionica Netflixa i Goldman Sachsa. U trećemu kvartalu 2018. Facebook je izgubio na vrijednosti 20%, Netflix je posrnuo za 29%, a najmoćnija investicijska banka je ostala kratka za 15% svoje vrijednosti.

Soros je poznat po čudnovatim potezima, na primjer prošle godine je prodao 300.000 dionica Facebooka, da bi ih kupio čim je njihova vrijednost pala, interesantno je navesti kako su dionice Fejsa nakon ponovog Sorosovog “ulaganja” prerasle vrijednost prije rasprodaje, no u isto vrijeme ovaj “filantrop” je ulagao u Google, Amazon, Twitter i New York Times, objašnjavajući medijima kako su društvene mreže postale pošast današnjeg društva. Naravno o Sorosovoj dvoličnosti ne treba govoriti, tu prednjači nad svojim kolegama.

Zucki – CEO Facebooka i Bibi – premijer Izraela u razgovoru o “sigurnosnim smjernicama i suradnji”. Zuckerberg nije nikakav svetac, no ako ga usporedimo sa Sorosom, tada je Zucki mala “beba”.

Podsjećamo čitatelje kako je prošlog tjedna objelodanjeno da je uprava Facebook morala unajmiti PR firmu kako bi popravila svoj rejting u javnosti te kako bi uspjela dokazati veze između anti-Facebook grupacija i Sorosovog Open Society.

Naravno da takva informacija nije trebala izaći u javnost te se Zuckerberg pravdao kako nema pojma o unajmljivanju PR firme pod nazivom Definers Public Affairs i pokušajem namještaljke Sorosu. Sorosov Open Society je do sada financirao brojne “obojane revolucije” diljem svijeta te se smatra pobočnikom američkog imperijalizma uz moto “demokratizacije” posrnulih država koje nikako ne žele pristati na američki neokolonijalizam.

Za sada je jedino Mađarska raskrinkala i zabranila Soroseve zle rabote, a zbog objavljivanja činjenica kako Soros upravlja rijekom izbjeglica koji plave Europu i na tome zarađuje grdne pare, Viktor Orban se u zapadnjačkim mainstream medijima smatra rigidnom ličnošću koja uništava europske demokratske vrednote i koji se sve više pretvara u diktatora nalik na Putina.

W2E booklet Georga Sorosa za izbjeglice iz Sirije. Soros je potrošio na milijune dolara kako bi rijeke izbjeglica upravljao prema Europi, u stvari izbjeglice su dobivali jasne informacije kako izbjeći siromašne države i skrasiti se u Njemačkoj i Švedskoj. Unatoč činjenici da je Soros djelovao protiv suverenih država na račun SAD-a, on je još uvijek na slobodi.

I Soros i Zuckerberg bi se trebali “pokriti po glavi” od srama zbog svog djelovanja. Oboje su za vrijeme nedavnih američkih izbora potrošili na desetke milijuna dolara kako bi pogurali Demokratsku stranku.

Koja sramota iza bučnog imena. Centar za javni integritet bi se trebao ispitati i staviti iza zakona, no neće, jer je u Americi lobiranje, podmićivanje i uplitanje u izbore sasvim u redu ako to čine lokalni bogataši.

U stvari grupa od 25 američkih milijardera, uključujući i Georga i Zucka je potrošila 70,7 milijuna dolara kako bi zagarantovali pobjedu svojih političkih miljenika u saveznim državama u kojima nemaju boravište, dok su dodatno potrošili 7,2 milijuna na države u kojima imaju boravište. Sveukupno je grupa na nedavne izbore potrošila preko 648 milijuna dolara na namještanje izbora pa ipak nikoga to ne interesira jer su mediji u rukama ovih “ljudi”. Inače djelovanje i uplitanje ovih lovatora u politički život SAD se vodi kroz Centar za javni integritet.

Unatoč svemu, Soros je odavno raskrinkan, a Zuckebergu se drma stolica CEO-a Facebooka jer njegova društvena mreža nakon silnih skandala gubi na vrijednosti, a tako što se u Americi ne prašta. Koliko je Soros pomogao u padu dionica Facebooka se još uvijek ne zna no s obzirom na prikriveni “rat” između ova dva multimilijardera ostaje za vidjeti tko će izvući deblji kraj.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Soros sold off Facebook stocks before they tanked, documents show

Zuckerberg, Soros, Bloomberg: Billionaires spending millions on ballot initiatives

Facebook executive admits hiring firm that linked critics to Soros

Facebook hired PR firm to discredit critics by linking them to George Soros

Soros Looking to Make Obscene Profits From Funding European ‘Forced Migration’

Not so good intentions: In 2016, Soros boasted of spending $500 million on migrants