SVIJET POD LUPOM

Spasila ga veličina – najveći bik na svijetu teži 1,4 tone

Autor: Ljubica Šaran

Prije nekoliko dana na internetu su osvanule slike neobično velikog bika koji pozira pred kamerama fotografa u društvu krava koje nadvisuje “za duplo”. Neki su smatrali da je u pitanju fotomontaža, no zapravo bik Knickers već sedam godina uživa u zelenim australijskim poljima, a klaonicu je izbjegao zahvaljujući svojoj veličini.

Je li ovo fotomontaža?

Holstein-frizijsko govedo je među najvećima na svijetu s prosječnom težinom od oko 700 kilograma, no bik Knickers je “probio” sve rekorde te se danas smatra najvećim bikom na svijetu. Njegovi australijski vlasnici uzgajaju krave za mlijeko i meso, no Knickers se spasio klaonice jer se nije uklapao u uniformne standarde o proizvodnji mesa.

Veliki Knickers u društvu “patuljastih” krava.

Zahvaljujući rigidnim pravilima o proizvodnji mesnih pasmina krava, Knickers je izbjegao sigurnu smrt. Danas se krave uzgajaju od 18 do 26 mjeseci uz pomoć svakakvih muljaža poput dodataka bovinskih hormona, antibiotika i slično kako bi se što više reduciralo vrijeme i troškovi prije nego li se krava odvede u klaonicu.

Knickers najvjerojatnije posjeduje kombinaciju gena koje omogućavaju gigantizam, no da bi se točno znalo jesu li geni zaslužni za Knickersov stas trebale bi se napraviti genetičke analize. Inače gigantizam kod ljudi i krava uzrokuje ista kombinacija gena, zapravo kod većine sisavaca “golem stas” uvjetuje jednaki genetički poremećaj.

Ni “terminator” mu nije dorastao. Knickers nadvisuje i famoznog terminatora za nekoliko centimetara.

Da bismo shvatili koliko je ovaj bik golem usporedit ćemo ga s famoznim “terminatorom” Arnoldom Schwarzeneggerom, naime hrbat Knickersovih leđa doseže nevjerojatnih 193 centimetra što znači da nadvisuje Arnija za nekoliko centimetara.

Knickers nadvisuje sve druge krave i bikove za duplo.

Knickers trenutačno teži 1400 kila no najvjerojatnije će se i to promijeniti na više jer ovaj bik još uvijek raste što je sasvim normalno za sve krave i goveda.

Ovaj neobični bik je sasvim miran i odaziva se na pozive vlasnika, što mu je dalo posebnu ulogu “predvodnika stada” jer ga okolne krave prate u stopu. Naime Knickersove obožavateljice mu nedaju mira, stalno su oko njega. Čini se da i krave shvaćaju kako imaju pravu pravcatu zvijezdu u svojemu društvu.

Šalu na stranu, Knickers će do kraja svoga života živjeti na zelenoj farmi u blizini australijskog Pertha kao ponos svojih vlasnika.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Knickers the giant cow is neither a cow nor a giant, experts say

Cow called Knickers TOO BIG to be killed and towers over rest of herd at 6ft 4ins

An Expert’s Opinion on Why Everyone’s Favorite ‘Colossal Cow’ Knickers Is So Big

Meet Knickers, the giant cow that is neither a cow nor a giant

Knickers The Giant Steer Has The Internet Saying, ‘Holy Cow!’