PONERIZACIJA DRUŠTVA

Kraljica Elizabeta iz raskoši poziva na božićno darivanje i humanizam – tamno srce psihopatije!

Autor: Ljubica Šaran

Povijest je prepuna ostataka nekada moćnih carstava koja su nestala samo zato što su ondašnji moćnici izgubili doticaj sa stvarnošću, te su iz svojih velebnih palača prepunih svakakvog blaga uništavali vlastiti puk tako što bi im propovijedali duhovne i ljudske vrednote dok bi im krali zadnju koricu kruha iz usta. Poznato je da je nekadašnja francuska kraljica Marija Antoaneta pred osvit francuske revolucije navodno zapovjedila puku da jedu kolače, ako nema kruha. Da se povijest ponavlja, ako iz nje ne učimo kolektivne lekcije, najbolje možemo vidjeti iz nedavne poruke britanske kraljice Elizabete druge koja je iz pozlaćene sobe prepune skupocjenih predmeta propovijedala božićni duh darivanja i suosjećaja prema potrebitima. Toj istoj kraljici nije palo na pamet da sama odriješi ‘kesu’ dok zaziva humanost vlastitih podanika. 

Po plodovima njihova rada ćete ih prepoznati.

Kraljica Elizabeta je najdugovječniji monarh na planeti, u 92 godine života je pokazala puno toga, no najviše nedostatak empatije i žaljenja. Kada je “umrla” narodna princeza Diana, kraljica je ostala hladna kao led, tek na sveopće negodovanje Britanaca i sve glasnije pozivanje na stvaranje republike održala je govor pred kamerama u kojem je kroz rukavice odala “počast” umrloj Diani kojoj je skinula sve kraljevske počasti nakon rastave s prestolonasljednikom Charlesom.

Premotamo li “film” brzo na kraj 2018. imamo priliku vidjeti da je kraljica Ujedinjenog Kraljevstva u desetominutnoj poruci podanicima s visoka blebetala o božićnom duhu darivanja i humanosti iz sobe pune pozlate i antiknog namještaja. Zapravo kompletni dekor iz kojeg kraljica poziva na empatiju je toliko napadan i kičast da ne može biti u većoj suprotnosti od riječi koji joj izlaze iz usta. Mi smo nakon nekoliko minuta pregledavanja kraljičine “radne” sobe uspjeli izbrojati 28 pozlaćenih komada, no sigurni smo da smo “omanuli” te da će mlađe i bolje uvježbane oči otkriti još više bogataškog kiča od nas.

Kraljičin božićni govor je raspalio Britance.

Ne smijemo zaboraviti da je kraljica poglavar Anglikanske crkve što znači da je duhovni autoritet Ujedinjenog Kraljevstva. No kakav to autoritet predstavlja kraljica koja iz zlatnih dvora prenosi božićnu poruku svojim podanicima? Naravno da takvo što nije ništa novo, dovoljno je da se sjetimo Vatikana pa da zaključimo kako su duhovni autoriteti današnjice u potpunosti ponerizirani, poput svekolikog društva.

Britanci su ostali osupnuti kraljičinim božićnim govorom, nezadovoljstvo se očitovalo i u brojnim objavama na društvenim mrežama.

Zapravo, kraljičin govor za Božić 2018. bismo upravo i trebali promatrati kroz prizmu ponerizacije, jer je činjenica kako su se psihopati infiltrirali u sve pore društva te su se okrenuli protiv vlastitog naroda. Zakoni koji su psihopati na vlasti stvorili ih štite, policija koju su psihopati stvorili ih štiti, vojska koju su psihopati stvorili ih brani, edukacija koju su psihopati stvorili ih glorificira, religije koje su psihopati organizirali ih veličaju, povijest koju su psihopati stvorili ih uljepšava, umjetnost koju psihopati naručuju ih uljepšava, ne postoji jedna grana društva koja nije uništena psihopatskim djelovanjem.

A na čiju štetu?

Pa odgovor je sasvim jednostavan, na našu štetu.

Najgore je što je kraljica u svom “prigodnom” govoru rekla kako se “Britanci trebaju maknuti od svojih plemenskih podjela te se trebaju ujediniti na humanim osnovama Commonwealtha.” Dakle smatra da su joj podanici obični divljaci, a najveću tamnicu naroda i psihopatsku tvorevinu od nakadašnjeg Britanskog carstva smatra “humanom” sve to govori bez trunke osjećaja poput svako dobro uvježbanog automata, mašine bez ljudske duše.

No, vratimo se na Ujedinjeno Kraljevstvo, kraljicu zbog njenih karakternih nedostataka ne dira činjenica da milijuni Britanaca žive u bijedi i siromaštvu. Ne samo da preko milijun Britanske djece živi gladno i boso u bijedi već je po nedavnom izvješću UN-a otkriveno kako 14 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji živi u siromaštvu, dok će zbog politike “štednje” do 2022. 44% britanske djece živjeti u neimaštini.

Kritičari kraljičina božićnog govora su imali potpuno pravo.

Kraljica uopće ne može shvatiti kako je njena pozlaćena kićasta soba sol na ranu potrebitih, te da ona nije nikakav duhovni autoritet već jedna stara babetina kojoj kruna skriva njeno pravo lice. Svi psihopati se kao takvi skrivaju iza maski normale, Elizabeta nije ništa drugačija od svojega kova. Iako bismo predatore najbolje mogli prepoznati po “plodovima njihova rada” evidentno je da nam oni uvijek “bodu oči” kada njihove riječi nisu u skladu s njihovim djelovanjem, no u ovom slučaju osim nesklada, riječi i djela imamo i nesklad dekora i poslane javne poruke. Znakova je na pretek, a vama prepuštamo da se malčice “igrate” i pokušate naći još takovih likova koji iz “pozlaćenih dvora” pozivaju na humanost iako je sami nemaju.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Queen Elizabeth’s Christmas Speech Draws Brits’ Ire, Stirs Monarchy Debate

Queen’s speech in front of lavish gold piano blasted for being ‘out of touch’

Never mind Brexit, Britain is fast becoming ripe for revolution

The Queen’s heartfelt 2018 Christmas message

The Queen’s Christmas Message 2018 

Queen tells nation to put aside differences in Christmas message