Pod povećalom MW-a

Hitlerova ovisnost o drogama – mračna tajna nacističkog diktatora

Autor: Ljubica Šaran

Hitlerova manična depresija, megalomanija, bipolarni poremećaj i egomanija su dobro poznata stvar, no najnoviji dokumenti otkrivaju još jednu mračnu Hitlerovu tajnu – njegovu ovisnost o narkoticima.

Hitler je bio drogeraš koji se svakodnevno kljukao s preko 80 vrsta raznih “lijekova”, no najviše je uzimao Pervitin – amfetamin koji mu je pomagao kod “probavnih smetnji” i Eukodal – morfij koji mu je olakšavao raznorazne bolove. Do sredine 1940. preko 35 milijuna njemačkih vojnika je svakodnevno uzimalo Pervitin. Umjesto depresije i straha nacističke trupe su postale euforične i poslušne. Nacistički “lijek” je djelovao sve do sloma Hitlerove Njemačke, a prodavao se i kao “lijek protiv trbušnih bolova” i nakon Drugog svjetskog rata.

U deklasificiranim dokumentima je otkriveno da je Hitlerov osobni liječnik Theodore Morell „kljukao“ Führera s 80 različitih „lijekova“ uključujući s: amfetaminima, kokainom, morfijem, bariburatima, testovironom iz bikovih testisa te otrovom za štakore.

Hitler je bio toliki hipohondar da je svakodnevno kukao Morellu jer se bojao da će se razboliti čak i od najobičnije prehlade. Morell mu je pri tome ugađao.

Hitler s Theodorom Morellom u pozadini, od početka rata pa sve do samoga kraja Morell se nije odvajao od Hitlera i dnevno mu je spremao koktel od 80 “lijekova”. Hitler je posebno volio “kapi za oči” s kokainom, tablete s morfijem “za bolove”, tablete s amfetaminom za “probavu”, ekstrakt bikovog sjemenja za noć s Evom i “špric” s raznim drogama za “održavanje zdravlja”.

Takvo što nas ne bi trebalo čuditi jer su nacisti promovirali masovno „drogiranje“ Nijemaca s Pervitinom – amfetaminom koji je postao najprodavaniji „lijek“ u Njemačkoj 1938., a nacističkoj eliti je odgovarao jer je izazivao euforiju.

Nacisti su smatrali da bi uz pomoć Pervitina mogli dobiti rat i pokoriti „cijeli svijet“. Nevjerojatno je kako su nacisti nakon preuzimanja vlasti u Njemačkoj zatvorili sve ovisnike o drogama. No to ih nije spriječilo u razvijanju “tabletice” za izazivanje euforije.

Sachsenhausen je jedan od prvih osnovanih konc-logora koji je svoja vrata “širom” otvorio još 1936. Zatvorenici u ovom konc-logoru su korišteni kao zamorci za Pervitin i druge opijate koje su nacisti kasnije koristili na vlastitom narodu. Sachsenhausen je “posuđivao” svoje logoraše kao roblje za rad na farmama i tvornicama, zahvaljujući posebnom tretmanu, logoraši su euforično radili sve do smrti.

Čak što više, logoraši u zloglasnom konc-logoru Sachsenhausen su korišteni kao zamorci da bi se ispitao učinak Pervitina (kodno ime D-IX) i Eukodala. Tako “nakljukani” logoraši su postali poslušniji od onih kojima se voda i hrana “začinjavala” golemom količinom fluorida. Unatoč strahovitim učincima, Pervitin se i nakon kraja Drugog svjetskog rata pripisivao za “poboljšavanje probave”, a fluoridiranje vode je i dan danas uobičajena norma u SAD-u i većini europskih zemalja.

Nadrogirani vojnik Wermachta – uobičajena stvar u Hitlerovoj vojsci.

Činjenice o drogiranju Nijemaca su zastrašujuće, naime do sredine 1940. preko 35 milijuna vojnika Wermachta je svakodnevno uzimalo Pervitin kako bi izbjegli osjećaje, depresije, straha i odvratnosti zbog užasa ratovanja. Iako se mnogi povjesničari i sociolozi još uvijek pitaju kako je Hitler mogao zavesti i “zombirati” većinu Nijemaca, odgovor bismo zasigurno mogli potražiti u indoktrinaciji, poneriziranju svekolikog društva te na koncu konca u drogiranju onih koji su imali empatije i suosjećaja te su tako postajali poslušni “roboti”.

S obzirom da je Hitler bio strahoviti hipohondar Morell se nije odvajao od svoga “vođe”.

Führer je, poput mnogih Nijemaca, bio obični „junkie“, a krajem rata kad je ostao bez svojih „lijekova“ je patio od tipične „krize“ koja je podrobno evidentirana u njegovom medicinskom kartonu. Poput svakog dugogodišnjeg drogeraša Hitler je pucao po šavovima zbog; paranoje, psihoze, zubi su mu trulili i ispadali, tresao se kao „prut“, otkazivali su mu bubrezi, a najgori su bili napadi deluzija. Na 40-tak stranica medicinskog dnevnika posvećenih posebnim Hitlerovim terapijama je vidljivo kako je Morell uživao poptuno Hitlerovo povjerenje, a ono je išlo toliko daleko da ga je Hitler nekoliko puta osobno nagradio najvišim vojnim počastima.

“Sretni” Hitler nagrađuje Morella s posebnim priznanjem kako bi mu odao počast za zasluge “očuvanja Fuhrerovog zdravlja”.

Iako mnogi smatraju kako se Hitler navukao na drogu tek nakon što je nacistička Njemačka počela gubiti rat, snimka s Olimpijade u Berlinu iz 1936. pokazuje drugačije.

Naime na snimci je uhvaćen Hitler koji se ponašao poput svakog drogeraša nakljukanoga kombinacijom kokaina i amfetamina. Dok gleda nastup njemačkih olimpijaca Hitler se nekontrolirano njiše i izgleda kao da će iskočiti iz sjedala. Unatoč nenormalnom ponašanju, Hitlerova pratnja je „mrtva hladna“ što upućuje da su se oni već tada navikli na Hitlerove „terapije“.

Morell je ostao s Hitlerom sve do pred kraj rata kada ga je Hitler raspustio i rekao mu “da se spasi”.

Interesantno je kako je Morell strahovito smrdio jer nije držao do osobne higijene, mnogi Hitlerovi najbliži suradnici su se tužili na Morellov smrad i nedostatak manira kako za stolom, tako u uobičajenim razgovorima, jer je prostačio, prdio (poput Hitlera) i podrigivao bez pardona. Hitler je svog osobnog liječnika govorljivo branio, te su na koncu svi umukli, u strahu od bijesa “voljenog” vođe. Neki su čak tvrdili da Morell pokušava otrovati Hitlera kako s prekomjernim količinama droge, tako s malim količinama otrova za štakore koje je Hitler svakodnevno primao kroz špricu. Hitler je sve takve tvrdnje automatski prekidao te je gotovo svaki put nakon napada nagrađivao svog osobnog ljekara. Morell je po svem ponašanju bio običan psihopat, a to je očigledno Hitleru sasvim odgovaralo.

Osobni Hitlerlov liječnik je uz Fuhrera ostao do kraja samog rata, Hitler ga je na koncu otpustio da bi se spasio. Nakon savezničkog uhićenja je Morell ispitivan no nije mu nikada suđeno.

Amerikanci su uhitili Morella krajem svibnja 1945. te su ga podvrgli serijama ispitivanja. Svi njegovi istražitelji su bili osupnuti smradom koji je Morell širio kao i njegovim nedostatkom higijene. Saveznički vojnici su smatrali da je gotovo nemoguće da vojnici na samoj fronti više brinu o higijeni negoli Hitlerov osobni liječnik koji je živio u krajnjem luksuzu. Unatoč činjenici da je isti smrdljivac bio Hitlerov osobni liječnik, Morell nikada nije osuđen, te je na koncu zbog zdravstvenih komplikacija “mirno” umro u bolnici Tegemeseeu 1948.

Hermann Göring je nakon hićenja prošao brzu kuru odvikavanja od droga kako bi mogao “pri zdravoj svijesti” sudjelovati na suđenju najvišim nacističkim zlikovcima, naravno on je bio jedan od tih zlikovaca.

Hermann Göring je također bio ovisnik o drogama, točnije navukao se na morfij nakon povrede kuka u Prvom svjetskom ratu. On je Morella nazivao “Reich meštrom od šprice” i uživao je u njegovim “pripravcima” kad god je mogao. Nakon što su saveznici uhitili Göringa na kraju Drugog svjetskog rata, nekadašnji voditelj Luftwaffe je morao proći kroz brzu kuru odvikavanja na zahtjev sudaca i tužitelja u Nürnbergu.

Tipična nacistička reklama protiv duhana. Duhan je za naciste bio iznimno opasan jer je omogućavao samostalno i zdravorazumsko razmišljanje, takovo što se nije smijelo dopustiti. Nacisti su prvi počeli s anti duhanskom kampanjom, a ona se dan danas vodi na istim osnovama.

Iako su nacisti masovno koristili droge kako bi „pojačali“ zanos i kontrolu nad Nijemcima, počeli su prvu kampanju protiv duhana i smatrali su da je duhan primjeren samo „neljudima“ poput Roma, Židova i Slavena. Duhan im je smetao jer omogućava superiorni rad mozga i razmišljanje vlastitom glavom. Takvo što se nije smjelo dozvoliti.

Hitler je skrivio smrt preko 60 milijuna ljudi, od toga preko 28 milijuna Slavena. Ondašnja Jugoslavija je izgubila jednu desetinu stanovništva zahvaljujući nacističkim zlotvorima i njihovim pomagačima.

Ako ne učimo iz povijesnih lekcija, povijest se ponavlja.

Posebno spremljeni „lijekovi“ su u tome zasigurno „pomogli“.

Kako god bilo Hitler je jedan od najgorih zločinaca svih vremena, a činjenica da je bio običan drogeraš mu ne daje opravdanje, već stvara dodatnu težinu jer pokazuje što su sve u stanju napraviti najgori od najgorih kako bi služili sebi i svojim mračnim ciljevima.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Narco Nazis: Hitler was heavy drug abuser, German soldiers pill-poppers, book claims

Hitler the drug addict: How he used a cocktail of drugs including cocaine to make him a ‘Nazi superman’ 

High Hitler! Nazi leader was hooked on heroin during WWII and his troops carried out the Blitzkreig on METH, sensational new book reveals

High Hitler: how Nazi drug abuse steered the course of history

Drug policy of Nazi Germany

Here’s The Entire List of Illegal Drugs Adolf Hitler Used To Take Daily

Hitler’s Secret Drug Addiction

HITLER an der Nadel

Theodor Morell