PONERIZACIJA DRUŠTVA

Briga me za Europu ona je i onako naša kolonija – Trump o “strateškoj” saveznici

Autor: Ljubica Šaran

Tijekom prvog ovogodišnjeg zasjedanja predsjedničkog kabineta u Bijeloj kući, Trump je potvrdio ono što je svima jasno no o čemu malo tko želi govoriti jer od europske neovisnosti nije ostalo ništa. Naime, tijekom rasprave o američkim trupama u EU i trgovinskim odnosima sa Starim kontinentom – Trump je jednostavno zaključio kako ga uopće nije briga za Europu niti za njene potrebe i htijenja. Trumpu bi trebali biti zahvalni, jer bi ovakva izjava trebala poslužiti kao noga u stražnjicu svim guzonjama u Bruxellesu, a također bi mogla poslužiti i kao poziv za vađenje glave iz pijeska svima onima koji žele dobro budućim naraštajima.

Koga briga za EU? Amerikance sigurno nije briga za njihovu najbolju stratešku saveznicu, takvo mišljenje ima i predsjednik Trump, EU je i onako stvorena da bi očerupala jadnu Ameriku.

Krajem prošle godine smo pisali o užasavajućim učincima operacija Gladio s kojima su Sjedinjene Američke Države desetljećima ustrojavale Europu te su je strahom od terorizma prisiljavale na suučesništvo u zlu NATO operacija i uništavanju cijelih država u ime američkog ekspanzionizma i imperijalizma.

Američki vojnici štite polja opijuma u Afganistanu. Tako se širi “američka” demokracija.

Također smo pisali i o krajnjoj ponerizaciji Amerikanaca koja se najbolje može vidjeti u činjenici kako gotovo polovica puka SAD-a odobrava i zdušno podupire mučenje ljudi ako se iz njih mogu izvući korisne informacije. Ameri su odustali od empatije i poštenja, njihova realnost je uvelike orkestrirana od strane mračnjaka u redovima sivih eminencija, te danas možemo sa sigurnošću govoriti o kolektivnoj iluziji i lažnoj realnosti koja nema nikakve veze s istinom, činjenicama, potvrđenim informacijama i objektivnim promišljanjem.

Donald Trump, od kada je postao predsjednik, pokazuje jednu interesantnu stvar, koja je zapravo osvježavajuća iako zaslužuje kritiku. Naime, Trump nije uglađen i nema dlake na jeziku, a zahvaljujući narcisoidnosti izgovorit će i ono što njegova politička vrhuška misli ali ne želi izgovoriti.

Od američke diplomacije nije ostalo ništa, ona je kombinacija kaubojskog iživljavanja u kombinaciji s bezumnim sankcijama i nesretne propagande.

Novinari su tijekom posjeta zasjedanju kabineta prvo ostali osupnuti plakatom u stilu Igara prijestolja u kojima Trump tvrdi da “Stižu sankcije” za sve one koji ne slušaju “Velikog brata”. Ta budalaština će Trumpa koštati novaca jer je prekršio autorska prava istoimene TV serije i knjiga, no njega to jednostavno ne interesira jer je poručio što je želio.

Zapravo zadnju sprdnju okupljanja američke vlade bismo trebali sagledati iz perspektive onoga što Amerika danas jeste, ponerizirana sprdačina koja izigrava svjetskog policajca i koja smatra da je to njeno bogom dano pravo. Ako tako postavimo stvari, tada nas izjava Donalda Trumpa o Europi uopće ne mora iznenaditi, dapače on je rekao istinu. Do duše, dok se govorilo o savezništvu s EU kako vojnom tako trgovinskom, Trump je novinarima ponovio svoju baljezgariju o tome kako Europa mora platiti za vojnu i inu zaštitu koje joj NATO pruža te da je krajnje vrijeme da Sjedinjene Američke Države ne nose same teret obrane cijelog razvijenog svijeta. Potpuna iluzija današnje američke iluzije je vidljiva i u tome da je Trump na pitanje novinara o potrebama i htijenjima Europe jednostavno zaključio da ga nije briga i da Europa treba prestati s čerupanjem SAD-a.

Ta mantra nije ništa novo, nju Trump ponavlja kad god može, no način i mjesto na kojem je sve rečeno pokazuje kako nam Amerika nije nikakav prijatelj i saveznik te da smatra kako smo mi njena kolonija, vazal, podanik bez imalo prava te da nas može čerupati i prisiljavati na sve i svašta kad god poželi.

Novinari su nakon te izjave objasnili američkom predsjedniku da su upravo takvi stavovi doveli do velike nepopularnosti Trumpa na Starom kontinentu, na što je predsjednik odgovorio da ga nije briga što Europa misli, te da bi pobjedio na bilo kojim europskim izborima da u njima sudjeluje.

Europa je američka priležnica, američke trupe na tlu Europe ne štite svoju “najvažniju saveznicu” već su pokazatelj našeg kolonijalnog stanja, ako se ne slažemo s politikom SAD-a, lako će “zaštita” postati iznuda ili pak okupatorska snaga. Nastavimo li ovakvim tempom budućnost će nam donijeti otvoreno neprijateljstvo sa SAD-om, a onda neka nam je sam Bog na pomoći, jer mi smo i onako odavno pod protektoratom i vojnom stegom američkih “kauboja”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

Trump holds cabinet meeting with Game of Thrones-style ‘sanctions are coming’ poster on desk

Trump on Europe: You’re vassals and I don’t care

Trump to Europe: You’re Vassals and I Don’t Care

Trump on Europe: They are vassals, I don’t care what they think

‘I Don’t Care About Europe’: Trump Says He’s Cool With Losing Support in EU