PONERIZACIJA DRUŠTVA

Pacijenticu u komi silovao medicinski brat

Autor: Anamarija Vukojević

Nedavno se medijima proširila šokantna vijest o silovanju žene u komi. Prema ovome, nekrofilija je mačji kašalj. Dodatno, žena ne samo da je silovana već je i zatrudnila. Što je upravo razlog zbog kojeg se otkrilo da je žena silovana u vegetativnom stanju. Bez takvog razvoja događaja zločinac je ovo mogao raditi opetovano unedogled. Javnost je ostala šokirana i svi su se pitali kakav to monstrum može učiniti. Nedavno je otkriveno kako se radilo o medicinskom bratu koji se brinuo za pacijenticu.

Što je sljedeće?

Policija u Phoenixu je započela istragu moguće seksualne zlouporabe u ustanovi za njegu nakon što je otkriveno da je pacijentica nedavno zatrudnjela i rodila.

Prije negoli je došlo do ovog strašnog događaja žrtva (29-ogodišnja) je bila godinama pacijentica u ustanovi Hacienda HealthCare. Teško je procijeniti činjenice o povijesti njene nesreće i dolaska u Haciendu jer neki američki mediji izvješćuju da je žrtva došla u Haciendu s dvije godine, drugi izvješćuju da se njena nesreća dogodila dok je bila tinejdžerica. No, medicinski zapisi otkrivaju da pacijentica ima kvadriplegiju i poremećaj konvulzija, kao i povratnu upalu pluća.

Iako su “dušebrižnici” izjavili da se pacijentica nadgledala 24/7 nitko od osoblja nije bio svjestan da je trudna sve dok nisu čuli stenjanje i nitko nije znao zašto se to događa sve dok nije počela rađati. Dijete se rodilo 29. prosinca 2018. godine i kako tvrde iz ustanove, beba je živa i zdrava.

Policija u Phoenixu je nedavno objavila snimku dramatičnog poziva u kojem medicinska sestra iz ustanove razgovara s dispečerima naizgled uspaničena zbog djeteta koje ne diše. Iako su joj dispečeri opetovano postavili pitanje u kojem je stanju majka ona je konstantno odgovarala da je majka sasvim u redu “zaboravivši” usput spomenuti da je majka u vegetativnom stanju.

[Kako biste pratili video s automatski generiranim hrvatskim prijevodom kliknite na kotačić u donjem desnom kutu i kliknite na titlove, zatim automatski prijevod i izaberite hrvatske titlove.]

Unatoč tome što je Odjel za zdravstvene usluge Arizone donio propis po kojem muške zaposlenike, koji se brinu o ženskim pacijenticama, uvijek treba pratiti ženska osoba, ustanova Hacienda HealthCare je ovu politiku primijenila tek nakon ovog nemilog događaja objašnjavajući to uvođenjem pojačanih mjera sigurnosti koje uključuju povećanu prisutnost osoblja tijekom interakcija s pacijentom kao i pojačani nadzor mjesta za brigu o pacijentima.

No, čini se, da to nije prvi ovakav slučaj u ovoj ustanovi jer su još 2013. godine skoro izgubili sredstva iz Medicarea nakon što je ADHS (Odjel za zdravstvene usluge Arizone) otkrio da je barem jedan član osoblja zlostavljao više pacijenata, dok je nekoliko članova osoblja zataškalo ove slučajeve. Jedan član osoblja je bio otpušten jer je upućivao neprimjerene seksualne komentare pacijentima. Haciendi je dano godinu dana da ispravi “nedostatke” u obuci osoblja i liječenju pacijenata.

Na službenoj stranici Medicare.gov koji su povezani sa zdravstvenim programom koji financira vlada Hacienda HealthCare ima samo jednu zvjezdicu – što znači da je ocjena njihove usluge ispod prosjeka.

Iako je obitelj zgrožena ovim događajem i preuzeli su brigu o djetetu postavlja se pitanje kako je moguće da nitko i od njih nije primijetio promjene na ženinom tijelu?

Čim je slučaj otkriven a istraga pokrenuta jedan od liječnika (Bill Timmons, direktor Hacienda HealthCare) je dao ostavku, a drugi liječnik je suspendiran. Obojica su se brinuli za napadnutu pacijenticu.

Nakon što je policija podvrgnula svo muško osoblje testiranju DNK otkrili su da se radi o Nathanu Sutherlandu (36 godina), licenciranom medicinskom bratu koji je bio, barem djelomično, odgovoran za brigu o pacijentici.

Nathan je optužen za seksualni napad i zlostavljanje ranjive odrasle osobe. Jamčevina, koju je sudac donio, je 500.000 dolara. Nakon što je otkriveno tko je odgovoran za ovaj napad iz uprave Hacienda HealthCare je izjavljeno:

Svaki član naše organizacije je zgrožen ovakvim razvojem događaja. Nitko od nas nije mogao niti zamisliti da bi licencirani medicinski brat bio sposoban ozbiljno ozlijediti pacijenta. Još jednom nudimo svoju ispriku i duboko žaljenje pacijentici i njenoj obitelji, kao i čitavoj zajednici.

Nathan Sutherland, koji je prošao opsežnu kontrolnu provjeru pri zapošljavanju, je uklonjen iz Haciende onog trenutka kad je naša administracija doznala za njegovo uhićenje.

Učiniti ćemo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali pravdu u ovom slučaju.

Pa ipak, iako su “opsežno istražili” Nathana Sutherlanda pri zapošljavanju i dalje ostaju neodgovorena pitanja, kao što je činjenica da nitko mjesecima nije primijetio da je pacijentica trudna. Kao i očigledno zataškavanje činjenice da je pacijentica u vegetativnom stanju silovana što je otkriveno u pozivu medicinske sestre kad se pacijentica porađala. A i najniža ocjena Medicare.gov pokazuje da se ovdje ne radi o kvalitetnoj ustanovi. Kao i podaci iz 2013. godine koji su otkrili da je barem jedan član osoblja zlostavljao više pacijenata, dok je nekoliko članova osoblja zataškalo ove slučajeve.

Prema njihovoj stranici, ustanova Hacienda HealthCare se brine o više od 2.500 pacijenata u Arizoni svake godine te je jedan od vodećih pružatelja specijalizirane medicinske brige i društvene skrbi za bebe, djecu i mlade koji su kronično bolesni, uključujući one s razvojnim teškoćama.

S obzirom na povijest ove ustanove ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je društvo ponerizirano, a svaki segment njegovog djelovanja je infiltriran s psihopatima. Ovdje se ne radi samo o jednom zločincu, silovatelju ili psihopati, radi se o zataškavanju, nemaru i nebrizi upravo onih koji se prodaju pod uslugom o dušebrižništvu.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Woman in long term vegetative state suddenly gives birth, sparking sex abuse investigation

Arizona woman in vegetative state for over a decade gives birth at nursing facility, prompts sex abuse investigation – UPDATES

Nurse arrested in rape of woman in vegetative state who gave birth at care facility

2 doctors at Arizona care facility where woman in vegetative state gave birth leave

Phoenix nursing facility executive resigns after incapacitated patient gives birth