PONERIZACIJA DRUŠTVA

Kmetovi su krivi za sve probleme u svijetu – zaključak Davosa 2019.

Autor: Ljubica Šaran

Svake godine u skrovitom švicarskom Davosu se “u miru božjemu” daleko od radoznalih očiju običnih ljudi skupljaju oni koji sebe smatraju “kremom” bankarskog, investicijskog i političkog svijeta. Svake godine ti “bogatuni” postaju sve više “otkačeni” od stvarnosti, a ove godine su pokazali kako više ne žive na Zemlji, već u svojim poneriziranim oblacima. Davos je samo potvrdio ovogodišnje Oxfamovo istraživanje o raskolu i nemjerljivim razlikama između majušne superbogate vrhuške i velike siromašne baze, a zaključak bogatuna je jednoglasan – “kmetovi” su krivi za sve.

Svakoga dana “u svakom pogledu” superbogata vrhuška pokazuje kako sve više gubi doticaj sa stvarnošću.

Sve što nam mediji objavljuju iz Davosa moramo uzeti sa “zrncem soli” i shvatiti da do nas dopiru vijesti koje su prošle strahovitu filtraciju, čak što više, moramo razumjeti kako bogatuni govore “kroz rukavice” kada nam šalju svoje “bogom dane” poruke. Ako uzmemo u obzir te jednostavne ali esencijalne činjenice tada su poruke iz Davosa zapravo katastrofalne i uznemirujuće te pokazuju kako bogata vrhuška nema i nikada nije imala “dobre namjere” prema ostatku populacije.

Ray Dalio multimilijarder i voditelj jednog od najvećih “investicijskih fondova” Bridgewater Associates je “opalio” po mogućem povećanju poreza za bogate i superbogate smatrajući da će to imati “katastrofalni učinak na protok novca”. Ovaj “filantrop” vodi tvrtku koja ulaže novac u iznimno rizične poslove te zarađuje lihvarsku kamatu na takvim pothvatima te je sasvim jasno da takovim strvinarima ne odgovara oporezivanje, iako banke i privatni investicijski fondovi svoj profit čuvaju u poreznim oazama i na sve moguće načine izbjegavaju oporezovanje.

Raymond ‘Ray’ Dalio, multimilijarder i bogataš koji skriva svoju lovu “kao zmija noge”.

Dalia ne brinu sitnice poput sve većeg osiromašenja srednjeg sloja, on poput drugih superbogataša ne želi izgubiti ni jednog novčića u ime “pomaganja potrebitima”, pa ipak Dalio se voli nazivati filantropom poput ostalih glavonja iz njegove bratije.

Lice modernog “humanitarca”.

Soros je ove godine promijenio taktiku te je odustao od “pljuvanja” po Americi i Europi, očigledno Soros je odlučio baciti “oko” na Kinu koja grabi golemim koracima ka vrhu svjetske ekonomije. Soros, još jedan multimilijarder i filantrop koji poput Dalia skriva svoje osobno bogatstvo kao “zmija noge” je izjavio kako je “Kina najopasniji protivnik otvorenom društvu”, drugim riječima kineski ekonomski utjecaj koji koristi “win-win” sustav, s kojim profitiraju sve strane, ni malo ne odgovara jednom okorjelom strvinaru koji je do sada stvorio nekoliko svjetskih financijskih kriza na kojima je zaradio golemu lovu, dovoljno je da se prisjetimo kako je Soros 1992. uništio britansku funtu, britanske državne fondove te je u siromaštvo otjerao većinu radnika iz niže srednje klase.

Christina Legarde pred francuskim sudom.

U sličnom tonu je nastavila Christina Legarde voditeljica najpoznatijeg strvinara na planeti Međunarodnog Monetarnog Fonda (MMF) koja je rekla kako bi kineska ekonomija mogla usporiti do te mjere da stvori nestabilnosti na domaćem i svjetskom terenu. Drugim riječima svjetski strvinari će napraviti sve da obuzdaju ekonomski napredak Kine te će stvoriti još jednu krizu na kojoj će pobrati goleme lihvarske kamate. Legarde je do sada izbjegla nekoliko sudskih sporova, no na koncu je završila na sudu zbog davanja “sitnog” mita od 400 milijuna eura francuskom tajkunu koji je obavljao prljave poslove za Legarde. Istu damu je sud na koncu osudio na temelju “nemara”, no MMF je stao na njenu stranu te je Legarde ostala na jednoj od najmoćnijih pozicija financijskog svijeta.

Jedan od rijetkih žena u Davosu iza sebe nema sudske i medijske “drame”. No “dramu” joj je pričinio Joe Biden zbog koje je dobio “jezikovu juhu”.

Pokvareni i neinteligentni političar Joe Biden koji voli male curice, a prezire stare “cure” se sreo s voditeljicom Mastercarda Ann Cairns smatrajući da je Annin muž voditelj jedne od najpoznatijih kartica na svijetu, no na to mu je gospođa Cairns odgovorila kako je ona “šef” a muško pored nje je muž. Biden nakon toga nije mogao ništa “dogovoriti” s Mastercardom. Ova interesanta “anegdota” iz Davosa je zapravo pokazala kako je mjesto “žena” među lovatorima i političarima poprilična rijetkost, te da i ako se koja ženturača tamo i nađe, o njoj se nema “veliko mišljenje”. Naime, u Davosu su žene predstavljale manjinu od 22%, a prije dvije godine bilo ih je 20%. Za divno čudo Ann Cairns je jedna od rijetkih uzvanica Davosa bez sudskih i medijskih drama iza sebe, ako se pogledaju njene kolege i kolegice reklo bi se da su uzvanici u Davosu vrh muljatora najvećeg kova.

Dok su multimilijunaši kukali kako im se “sve hoće oduzet” s nenormalnim porezima, te da porezi uništavaju “veliki kapital” zbog kojeg se “svijet još uvijek kotrlja”, dotle su političari kukali na Kinu, na Ameriku, na Rusiju, na Europu, u zavisnosti od kud su “dolazili”, svi političari su tvrdili kako su države “skupe za održavanje” kako je “nejači previše” te da ona traži “sve više i više” da hoće mirovine, sigurnost, zdravstveno, veće minimalce, sigurnije uvjete na radu, pravedniju raspodjelu rada i ostale tričarije.

Angela Merkel se ljutila na Trumpa a bijesnila na jačanje populističkih stranaka poput AfD-a.

Angela Merkel se obrušila na Donalda Trumpa smatrajući kako svijet nije američka prćija te da Europa nije američka kolonija, naravno kroz rukavice kako to obično njemačka kancelarka voli. Ona je na koncu svog odgovora “zamolila” sve prisutne svjetske lidere da se zajednički “odupru” populističkoj politici te da je “odbace”.

Kineski potpredsjednik Wang Qishan je poručio Amerima kako su kineska i američka ekonomija jednako nezamjenjive, te da Amerikanci to moraju shvatiti kako bi se nosili s novom ekonomskom stvarnošću. Qishan je zaključio ono što je svima izvan SAD poznato, da Kina gradi win-win odnose s partnerima te da iz takvih ravnopravnih i partnerskih odnosa svi dobijaju, a ne samo jedna strana kako je to uobičajeno u Americi.

Bolsarnovi sinovi su u nedavnom posjetu Jeruzalemu nosili majice s ikonografijom MOSSAD-a i IDF-a. S tim je Bolsarno pokazao tko su njegovi “prijatelji i saveznici”.

Nizozemci i Brazilci su branili Trumpa i novu američku ekonomsku politiku. Nizozemski premijer Mark Rutte je očigledno zaboravio kako živi u EU, a za brazilskog predsjednika Jaira Bolsarna se ne trebamo čuditi jer je čedo izraelskih i američkih snaga.

Pa ipak “fokus” Davosa je bio na klimatskim promjenama uz warmističke poruke i glasno lajanje kako su kmetovi krivi za iste promjene, u stvari ako se Davos malo bolje promotri “kmetovi” su krivi za sve od potreba za pravednijom raspodjelom novca do potrebom za oporezivanjem bogatuna. Davos je ove godine potvrdio ono o čemu pišemo godinama – naše društvo je ponerizirano do te mjere da nam se ne piše dobro.

Mutikaše su zaključile svoje zasjedanje u Davosu sa zajedničkom izjavom o globalizaciji pod nazivom “Globalizacija 4.0: oblikovanje globalne arhitekture u dobu četvrte industrijske revolucije.” Ukratko u zaključku interesantnoga naziva stoji kako se oblikovanje “globalističke i industrijske agende ne može pustiti u ruke onima bez novca i iskustva zbog toga je “društvo” iz Davosa najbolje za takove rabote. Pažljivom čitaču manifesta iz Davosa neće promaknuti arogantni i narciosidni način s kojim je Davoski pamflet napisan. Svim “kmetovima” je poslana poruka da se oni nemaju što miješati u rabote vrhuške jer tada globalno tržište postaje “kontroverzno i osjetljivo”, također je kmetovima poručeno da ulazimo u novu industrijsku revoluciju samo zahvaljujući novcu gospode i rijetkih gospođa iz Davosa, također se narod obavještava da oni međusobno “surađuju” kako bi globalizacija bila što “uspješnija i sveobuhvatnija”. Nakon svega društvo u Davosu je poslalo jasnu i upozoravajuću poruku kako oni oblikuju budućnost i da bez njih nema “mrdanja”.

Strava na kvadrat.

Superbogata psihopatska vrhuška je sve pohlepnija i bezobraznija te će učiniti sve kako bi zaradila još više novca i dobila još više moći (kontrole) nad običnim ljudima. “Warmistička” politika koju je ove godine Davos zvanično prihvatio kao najveći prioritet je savršena stavka za strašenjem kmetova i zaradom na skupim tehnologijama za smanjenje stakleničkih plinova. Bogataši ne mare za klimatske promjene, na koncu konca njihov nemar prema planeti i svemu živome na njoj je vidljiv od pamtivijeka, klimatske promjene su sredstvo zarađivanja novca, babaroga koja se poteže kroz politiku i medije kad god treba odvratiti pozornost javnosti od stvarnih i esencijalnih problema poput prava, preživljavanja i kreditno dužničkog ropstva.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

Who said what at Davos 2019

What to watch on the final day at Davos

Davos 2019: ‘I’m the boss, he’s the spouse

Davos 2019: the yawning gap between rhetoric and reality

Christine Lagarde in court over €400m payout to French tycoon

How did George Soros break the Bank of England?

The Trade of the Century: When George Soros Broke the British Pound

Davos 2019: ‘I’m the boss, he’s the spouse’

Image of Bolsanaro’s sons wearing pro-IDF & Mossad shirts goes viral

Davos 2019 day two: Merkel urges leaders to reject ‘populist challenges’ in keynote speech at WEF summit