PONERIZACIJA DRUŠTVA

Svećenici napastuju časne sestre i drže ih kao seksualno roblje – priznanje Pape

Autor: Ljubica Šaran

Papa Franjo je tijekom putovanja po Bliskom istoku medijima otkrio još jednu veliku sramotu Katoličke crkve – zlostavljanje časnih sestara od strane svećenika i masovne primjere seksualnog ropstva jadnih žena uz objašnjenje kako Vatikan “radi na tome”.

Časne sestre koje su ostale trudne zbog svećeničkog silovanja su izbačene iz svojih redova zbog “nečistoće” i neodržavanja zavjeta. Najčešće su ih izbacivali upravo oni svećenici i biskupi koji su ih silovali.

Nakon izjave da je pedofilija postala “kužna bolest” Katoličke crkve, Papa Franjo je sablaznio vjernike s problemom silovanja časnih sestara od strane klera:

“Ne mogu zanijekati da se to ne “događa” u mojoj “kući”. Ima li toga još? Sigurno ima. Jesmo li spremni s tim se uhvatiti u koštac? Jesmo. Na tome radimo jako dugo. Neke svećenike smo suspendirali zbog tog problema.”

Kada su novinari tražili dodatna objašnjenja o seksualnom zlostavljanju časnih sestara i načinu na koji će Vatikan riješiti taj problem, Papa je ostao nijem te je pokušao prijeći na druge “goruće teme”. No novinari nisu odustajali od svojega nauma te su pitali Papu hoće li sazvati novo zasjedanje kardinala kako bi se nosio s iskorištavanjem i silovanjem časnih sestara jednako kako je to načinio s problemom pedofila svećenika.

Papa je odbio odgovoriti na ova pitanja uz objašnjenje:

“Želim krenuti naprijed. Radimo na tome.”

Nakon toga Papa je počeo hvaliti svog prethodnika Benedikta koji je 2005. godine raspustio kongregaciju časnih sestara reda svete Ivane jer je seksualno ropstvo časnih sestara u tom redu postalo pravilo. Papa je također naglasio kako je najgore da se časne siluju od strane svećenika koji bi ih trebali štititi ili pak od strane organizatora i vođa reda. Naravno da je ovo još jedna potvrda da je katolički kler prepun “trulih jabuka” (psihopata) te da više nije riječ o iznimkama već o potvrdi pravila kompletne ponerizacije jedne organizirane religije.

Problem silovanja časnih sestara nije ništa novo i nije rijetkost, na koncu konca Papa je sam priznao da se na tome “radi jako dugo” i da je riječ o “masovnoj pojavi” koja se “utkala u samu srž Crkve” iako je ispočetka rekao kako je seksualnog zlostavljanja “puno” no da mu je poznat samo jedan slučaj “seksualnog ropstva”. Užasavajuće je da je Papa Franjo napomenuo kako će se morati “nositi” sa silovateljima časnih sestara koji se nalaze na visokim pozicijama Vatikana te da je potrebno više “akcije” da bi se “stvar sredila”.

Novinari su insistirali da im Papa objasni o kakvim “akcijama” je riječ i kada će se s tim početi, no Papa je zaključio:

“Crkva je već na udaru zbog “međunarodnih skandala seksualnog zlostavljanja” (djece) koji uključuju na tisuće svećenika, te zbog toga ne treba od ovog problema stvarati skandal.”

Bez obzira što Papa Franjo poručuje, činjenica je da Vatikanu otkriće o masovnom silovanju časnih sestara u okviru Katoličke crkve dolazi u najgori mogući trenutak, te da je situacija toliko teška i odvratna da je sama po sebi skandal golemih razmjera naročito ako se zna da su svećenici silovali časne sestre te su im pravili djecu i prisiljavali ih na abortus, a one koje su to odbile otpuštene su iz svog reda te su rađale djecu bez očeva i same ih podizale jer silovatelji nisu željeli priznati plod svoje prljave rabote.

Hoće li papa Franjo uspjeti pomoći nesretnim ženama koje su se zaredile u potrazi za duhovnošću no koje su umijesto duhovnosti upale u “zagrljaj” predatora i psihopata u svećeničkoj odori.

Papa je također zaboravio i na činjenicu da su trudne časne sestre otjerane iz redova jer su se zaklele na vjernost Isusu Kristu te su s njim simbolično “stupale u brak” kao i sa “svetom Crkvom” prihvaćajući pri tom “čistoću tijela i duha”.

O ovom problemu je detaljno pisao najveći i najčitaniji katolički magazin za žene Women Church World u kojemu stoji sljedeće:

“Ako Crkva nastavi zatvarati oči na ovaj ili neki drugi skandal, tada će se stvar pogoršati. Činjenica je da silovane časne sestre na svijet donose djecu koju svećenici ne priznaju – to je po prirodi opresija žena u Katoličkoj crkvi i ako se ovako nastavi ona se nikada neće promijeniti.”

Urednice i urednici Women Church World su pozvale sve zlostavljane časne sestre da izađu u javnost sa svojim pričama te da objelodane zlostavljače bez obzira na njihovu poziciju.

Papa Franjo je pozvao “krivce” da stanu pred lice “pravde” te da se pomire sa “božanskom pravdom” te je na koncu ipak otkrio kako će se kardinali i biskupi sresti krajem ovoga mjeseca kako bi se “uhvatili u koštac s problemom”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Pope admits abuse & sex slavery of nuns by priests an ongoing problem

Pope admits abuse & sex slavery of nuns by priests… but insists it’s ‘under control’

Pope Francis admits nuns were forced into ‘sexual slavery’ by priests and bishops

Vatican Clarifies Pope on Issue of ‘Sexual Slavery’ of Nuns

Pope Francis confirms priests’ abuse of nuns included “sexual slavery”

Nuns denounce sexual abuse by priests as #MeToo hits the Vatican

Pope admits clerical abuse of nuns including sexual slavery