PONERIZACIJA DRUŠTVA

SAD će naplaćivati 150% troškova za održavanje američkih okupacijskih trupa čak i od saveznica

Autor: Ljubica Šaran

Trump već godinama blebeće o iznudi novca od EU i drugih vojnih “saveznica” kako bi se namirili golemi troškovi ponerizirane američke vojske. Psihopatska američka elita nije zadovoljna moralnom privolom Europe i “suučesništvom u zlu” krvoločnog američkog uništenja zemalja bogatim naftom, već je namjera ozakonjenje masovnog reketa i feudalnog nameta kako bi se 150% troškovi održavanja okupacijskih snaga prebacili na one koji ih moraju trpjeti bez obzira radi li se o Japanu, Južnoj Koreji, Iraku ili Njemačkoj.

Je li američki predsjednik potpuno utonuo u političku močvaru koju je navodno trebao isušiti kada mu je na pamet pao vojni harač od 150% za američke okupacijske snage?

Iako je Donald Trump svečano obećao američkim građanima kako će “isušiti američku političku močvaru” čini se da ga je ta močvara odavno progutala i inficirala idejama koje nemaju veze s pameću, no i te kako imaju veze s psihopatijom koja prožima sve pore američkog društva. Naime, Trump sve glasnije zagovara ideju da zemlje “domaćini” američkih trupa podnesu kompletni trošak istih (uključujući i plaće) te da im se dodatno naplati i 50% za privilegiju što im po zemlji gazi američka čizma.

Iako se na Zapadu tvrdi kako je Ruska Federacija najveća prijetnja globalnom miru, možda bismo trebali malo razmisliti gdje sve SAD imaju vojne baze po svijetu i koliko ih je.

Neki bi mogli pomisliti kako je riječ o novinarskoj patki, no na žalost takovi su planovi već u izradi, a prva na nišanu mafijaške iznude se našla Južna Koreja koja se ‘bezobrazno’ približila ideji ujedinjena Koreanskog poluotoka i mirenja sa svojim komunističkim rođacima.

Kamp Bondsteel na Kosovu je druga najveća američka vojna baza u Europi. Uskoro bi Kosovari mogli početi plaćati za privilegiju američkih vojnih snaga na njihovom tlu i to u golemim iznosima.

Za sada se zna da je Koreja pristala pokriti malo preko 8% troškova održavanja američkih trupa na svom tlu što je ravno iznosu od nevjerojatnih 924 milijuna dolara, no Amerika je tražila da Korejci u narednoj godini povećaju izdržavanje okupacijskih vojnih snaga na 1,4 milijarde dolara te da se s vremenom taj iznos dodatno poveća kako bi Koreja u potpunosti preuzela izdržavanje tuđih vojnih snaga na svome teritoriju.

Do sada su Korejci direktno pokrivali 40% konstrukcijskih poslova i poslova održavanja američkih baza te 70% plaća korejskog personala zaposlenoga u američkim vojnim objektima točnije plaće za 8.700 vlastitih građana, pa ipak SAD želi da Korejci preuzmu na sebe teret plaća za 28.500 američkih vojnika što Južna Koreja još uvijek odbija.

Po kosi se politika poznaje, čini se da ćemo svi teško platiti američku kaubojsku politiku i ideje najnovijeg američkog predsjednika.

Isprva je SAD prijetila kako će povući veliki dio svojih trupa iz Južne Koreje no takav potez bi zapravo odgovarao namjerama Sjeverne Koreje o demilitarizaciji Koreanskog poluotoka pa je Trump brže bolje ispravio svoju “brzopletu” izjavu s dodatnom informacijom:

“Možda se djelomično povučemo iz Južne Koreje jednoga dana.”

U svakom slučaju, Trumpova administracija je naložila Pentagonu da započne s prikupljanjem podataka o troškovima američkih trupa na tuđoj teritoriji kako bi znala naplatiti “priloge” od zemlje domaćina. U javnost je dospjela i informacija kako će američke saveznice imati poseban popust za privilegiju održavanja američkih vojnih snaga, no za sada se još uvijek ne zna o kolikom je popustu riječ i kako će se on obračunavati.

Htjeli smo u NATO, nema problema, uskoro stiže naplata.

Donald Trump je (za sada) najglasniji zagovornik plana “+150%” jer smatra kako je to “moralno” te da bi bogate EU zemlje same trebale pokrenuti takvu inicijativu jer ih SAD brani od svih mogućih zala još od Drugog svjetskog rata. Savjetnik za nacionalnu sigurnost i ratni huškač John Bolton je zadovoljan predsjedničkim planom te su od Koreje u zadnjem krugu pregovora dobili dodatnih 96 milijuna dolara na godinu.

Njemačka već plaća golemi harač za američke okupacijske vojne snage u iznosu od 28% ukupnih američkih vojnih troškova na njemačkom tlu. To otprilike iznosi milijardu dolara godišnje, no naravno Ameri nisu zadovoljni tolikim haračem, te zahtijevaju još love.

Kao da takova okupacija Europe nije dovoljna i zastrašujuća, u nedavnom kongresnom obraćanju američki generali su zahtijevali prinudu Europe za dodatnom “privilegijom” i još brojnijim američkim snagama na tlu Staroga kontinenta zbog tobožnje ruske prijetnje jer su Europljani nesposobni brinuti o američkim vlastitim interesima te nedovoljno ulažu u vojnu industriju točnije ne kupuju dovoljno američkog oružja i vojne tehnologije.

Sve junak do junaka – za svakog junaka platit će okupirana stoka. Ta da, to je cijena američke demokracije.

Donald Trump neće odustati od vojnog harača kojeg “miroljubivo” naziva NATO kompenzacija za privilegiju američke obrane na tuđoj teritoriji. Američki veleposlanik u EU tvrdi da bi Europa postala bliža saveznica SAD-a kada bi pošteno podnijela svoj udio troška obrane uz zaključak kako će Stari kontinent napraviti opasnu pogrešku ako se udalji od stanovišta Amerike i ne prihvati svoju dužnost u održavanju troškova obrane, te da će Amerika na takav način promijeniti stav o projekcijama moći i utjecaja koju je do sada dijelila s EU.

Kako završavaju američki “prijatelji” koje je veliki brat održavao, naoružavao i štitio desetljećima. Na slici vidimo kako se američka vojska ponaša prema Saddamu Husseinu nakon što je isti zaboravio na činjenicu tko ga je stvorio.

Takova izjava je najobičnija ucjena. SAD se ponaša kao pijani kauboj naoružan do zuba koji harači, ubija i razbija sve na putu. Onima koji ne plate “zaštitu” od babaroga prije ili kasnije spoznaju kaubojski gnjev i uništenje od strane Velikog brata koji ih je navodno trebao štititi. Brojni su diktatori doživjeli taj isti američki gnjev unatoč činjenici da su isti naoružavani do zuba iz američkog državnog proračuna, ponekad i desetljećima. Dovoljno se sjetiti Saddama Husseina kojeg je stvorila Amerika i kojeg je Amerika uništila, ili pak Ossame bin-Ladena kojeg je stvorila, izvježbala i naoružala CIA zajedno s talibanima u Afganistanu, no kojeg je na koncu uništila Amerika kako bi izbjegla izraelsku i saudijsku krivnju u rušenju blizanaca Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i sve druge muljaže vezane za 11.09.2001.

Američki psihopatski apetiti stalno rastu, no takvi apetiti nikada ne završe dobro, čak što više sve imperije koje su postajale korumpirane, pohlepne i koje su smatrale da se mogu održati zahvaljujući haraču i vojnoj sili, su na koncu netragom nestale u nizu katastrofa. Dovoljno je da se sjetimo Rimske imperije.

Pametnome dosta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

US may demand ‘allies’ pay 150% for privilege of hosting troops

Trump wants US allies to pay for all the cost of hosting US troops

Donald Trump contemplating new demand to have allies payfull cost for US troops on their soil plus 50% more

Report: Trump wants Germany, Japan and others to pay full cost plus a premium for US troops

South Korea Meets Trump’s Demand to Pay More for U.S. Troops

South Korea signs deal to pay more for US troops