SVIJET POD LUPOM

Zašto je Trumpu Izrael na prvome mjestu, a ne SAD?

Autor: Ljubica Šaran

Donald Trump je pobijedio na predsjedničkim izborima zbog tvrdnje kako će isušiti američku političku močvaru, kako će se obračunati s kriminalnim klanom Clintonovih te da mu je SAD na prvome mjestu. Njegov moto “Načiniti Ameriku ponovno velikom” je legao mnogima, pa ipak, izborna obećanja su isparila, a Trump se gotovo utopio u poneriziranom živom pijesku te je slamku spasa potražio u najjačem i najmoćnijem lobiju na planeti. Trump je isplivao iz “kakice” uz pomoć kupnje moćnih prijatelja, no sad je na redu naplata prijateljstva, a ona je stravična jer umjesto SAD-a na prvo mjesto dolaze interesi izraelskog režima.

Izrael na prvom mjestu.

Čitatelji nas često pitaju: zašto “toliko pišemo o Sjedinjenim Američkim Državama”? Naš odgovor je jasan, pišemo o SAD-u jer je američki utjecaj nemjerljiv. Američka politika je oduvijek bila imperijalistička, sebična i opasna. Ta država je provela samo nekoliko godina u miru od nastanka, a od kraja Drugog svjetskog rata, SAD je pobila gotovo 30 milijuna ljudi. Samo u zadnjih 25 godina Sjedinjene države su ubile preko 12 milijuna muslimana diljem planete. Da je bilo koja druga država, osim Izraela, počinila takav zločin skapavala bi od međunarodnih sankcija, no Izrael i SAD su poseban slučaj, na ove dvije države se ne odnose međunarodni zakoni – one su iznad zakona.

O takovim stvarima se mora pisati jer naša sudbina zavisi od želja i htijenja “velikog brata preko bare”.

Donald Trump je postavljen za protukandidata Hillary Clinton, uz nadu ponerizirane elite koja upravlja svim političkim životom najveće demokracije svijeta, da nitko od birača neće glasati za bogatog klauna, već da će Killary pobijediti s uvjerljivom većinom. Killary je izgubila jer je počinila strahovite greške, a klaun je pobijedio na zaprepaštenje elite. Takvo što se nije moglo oprostiti. Donald je trebao nestati, a za to se iskoristio Putin i Rusija. Svi mogući mediji su pisali o tome kako je Trump ruski špijun, ruski agent te da mu je Putin namjestio izbore. Dvije pune godine smradovi u mainstream medijima su pisali splačine koje je raja pušila bez ikakvog pogovora, na koncu se pokazalo kako je sve namještaljka, no šteta je već napravljena.

Donald Trump je upao u Washingtonsku zamku bez imalo iskustva o tome što ga čeka. Smatrao je da će Amerikanci prepoznati njegove pokušaje buđenja ekonomije i vraćanja SAD-a na svjetsku pozornicu u velikom stilu. Zbog narcisoidnosti i neiskustva Trump je napravio niz idiotskih poteza koje su ga dodatno smlavile. Trgovinski rat s Kinom je donio milijarde dolara gubitka, izolacija Rusije je dodatno opteretila američki budžet, a zemlje BRICS-a su se još više približile te je unilateralni svijet pod američkim vodstvom netragom nestao. Čavao u lijesu američke političke dominacije je naravno Sirija, a kako je krenulo nadgrobni spomenik će biti Venecuela, naravno u suradnji s Rusijom.

Pa ipak Trumova najveća pogreška je bila rešetanje Europe uz tvrdnju da je ona američka kolonija, naime EU je od stvaranja bila vjeran američki pas, ustvari Stari kontinent se ponašao poput američke kurve koja se poslušno guzi kad god joj kauboj preko bare to naredi. Europejci su radosno stupali u NATO-u i sudjelovali u svim genocidnim i ilegalnim vojnim akcijama koje je osuđivala međunarodna zajednica od uništenja i bombardiranja Jugoslavije do uništenja Libije.

Naravno da Americi i Trumpu ne odgovara snažna i jedinstvena Europa, zbog toga Trump otvoreno “tuče” po Njemačkoj uz navode kako najjača europska ekonomija mora najviše ulagati u NATO, a vrhunac Trumpove bahatosti je bio dekret u kojem stoji kako će svim okupiranim zemljama, uključujući njemačkoj saveznici, naplaćivati 150% troškova američkih okupacijskih snaga.

Vrhunac Trumpove agresivnosti prema EU se može najbolje vidjeti u izjavi da je EU stvorena kako bi očerupala SAD te ukidanje diplomatskog statusa veleposlanstva EU i njegova srozavanja na predstavništvo obične organizacije.

Trump je spasio svoju kožu od psihopatskih napada no “prodao je dušu” i spanđao se s najgorima od najgorih, s AIPAC-om i Izraelom koji mu sada čuvaju leđa. Prvi pokazatelj da se Trump uvlači židovskom lobiju u zadnjicu je bilo prebacivanje američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem. Drugi pokazatelj da je Trump postao izraelska zakrpa je dekret o priznanju izraelskog svojatanja Golanske visoravni iako je ista dio Sirije. Donald Trump ne može po nikakvim međunarodnim zakonima davati jednoj državi nešto što pripada drugoj državi, niti na to ima pravo, no sad ga u Americi nitko ne može zbaciti s vlasti i ako ovako nastavi najvjerojatnije će pobijediti i 2020. godine.

Izraelci su brže bolje iskoristili američku blagonaklonost te su počeli s bombardiranjem Gaze jer je iz pravca najvećeg otvorenog konc-logora na svijetu, navodno, doletio opasni projektil. Izrael već godinama vodi politiku apartheida protiv Palestinaca koji su građani drugog reda. Mi nikako nismo antisemiti, no i te kako se ne slažemo s cionističkom politikom. Židovi su prošli strahovite grozote u Drugom svjetskom ratu, zahvaljujući rasnoj, segregacijskoj i genocidnoj politici nacističke Njemačke i njena vrhovnika Adolfa Hitlera, pa ipak, Bibi Netanyahu je neki dan zdušno branio Hitlera uz tvrdnju da on nije htio eksterminirati židove. Takova apologetična tvrdnja samo ukazuje kako je Bibi odavno prestao biti čovjek jer ga nije briga za milijune nesretnih židova koji su nestali u paklu nacističkih konc-logora.

Činjenica je da će za 10 godina Gaza biti nenastanjiva, te da će Izrael iskorijeniti većinu od 10 milijuna Palestinaca koji su uhićeni na tom prostoru. Trump ne razmišlja o posljedicama svojih odluka, za njega je prijateljstvo s Izraelom bilo sasvim prirodno i normalno jer je kršćanski cionizam u SAD-u osnova svake politike bez obzira o kojoj se stranci radi. Da bismo objasnili koliko je takva politika pošla “na stranu” dovoljno je da se sjetimo kako su američki generali počeli izjavljivati odanost Izraelu uz zaključak da su američki vojnici spremni umrijeti za Izrael.

Trump je kupovinom izraelskog lobija nepovratno izgubio i ono malo kredibiliteta što ga je imao, Amerika više nije na prvom mjestu i više nikada neće biti dok god je Donald Trump u Bijeloj kući. Svi američki predsjednici su više ili manje bili pod utjecajem kršćanskog cionizma te su se povinovali izraelskim željama čak i kada su američki interesi bili narušeni. Zbog toga je na sve moguće načine izbrisan iz povijesti izraelski napad na američki vojni brod USS Liberty.

USS Liberty nakon ničim isprovociranog izraelskog napada.

Naime, izraelsko vojno zrakoplovstvo i ratna mornarica su 08.06.1967. bombardirali i torpedirali američki ratni brod USS Liberty u istočnom Sredozemlju u dijelu internacionalnih voda, ubijajući pri tome 34 mornara i ranjavajući 171 osobu. Unatoč prvotnom pokušaju Izraela da prebaci krivicu na druge, nakon 26 godina šutnjekongresnik Paul N. Pete McCloskey je naveo kako su Izraelci priznali svoju krivicu no da je washingtonska administracija odbila otvoreno optužiti Izrael zbog straha od neželjene reakcije.

Trump je “kupovinom” izraelskog lobija osigurao političku održivost, no izgubio je političku samostalnost (ako je uopće imao) te je postao marioneta s kojom vladaju moćnici iz Izraela i njihovi priležnici u SAD-u. Ako će se Trump ponovno kandidirati za predsjednika SAD-a, najbolje bi bilo da to učini pod motom: “Izrael na prvom mjestu”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Study: U.S. regime has killed 20-30 million people since World War Two

US Has Killed More Than 20 Million People in 37 “Victim Nations” Since World War II

At least 12.5M Muslims died in wars in past 25 years, expert says

Finally The Wicked Witch-hunt is Dead! But Can Washington Survive The Russiagate Fallout?

After Trump Decree, UN Chief ‘Clear That Golan Status Has Not Changed,’ Says Spokesman

The US-Germany rift is set to blow

Mueller’s report, finding no Russia collusion or conspiracy, is a major indictment of US media

IDF confirms retaliatory strike targeting Hamas leader Haniyeh’s Gaza office

3 replies »

  1. Mi živimo u psihopatskom svijetu, sustav je napravljen kako bi štitio psihopate, edukacija je oblikovana kako bi vladavinu psihopata “pomela pod tepih”. Ni jedna jedina tema trenutačno nije važnija od ponerizacije – oblikovanja društva po psihopatskim mjerilima i ponerologije – znanosti o prirodi zla koja se podesila za političke svrhe. Držim da ste promašili bit, umjesto da Vam smeta društvo takvo kakvo jeste, smetaju Vam kovanice koje savršeno objašnjavaju današnje društvo. Baš zato što većina ljudi ne shvaća u kakvim smo problemima, naša civilizacija neće dobro proći.
    https://matrixworldhr.com/2011/10/25/ne-pokusavajte-izlijeciti-ono-sto-ne-razumijete-pregled-politicke-ponerologije-andrzej-a-lobaczewski-og/

    Sviđa mi se