Pod povećalom MW-a

Tko tu koga – zeza?

Autor: Ljubica Šaran

Države nastale raspadom Jugoslavije su dobile svoju “slobodu”, postale su “demokratske”, konačno su zbacile “komunjarske okove”, izašle su iz “tame” i postale su neovisne. Tako nam barem tvrde političari i bjelosvjetske institucije. No nešto tu smrdi, jer smo zaduženiji negoli ikad, BDP nam je na razini Ugande, spali smo na manje od četiri milijuna građana, cijene u maloprodaji su nam Švicarske, a primanja i mirovine na razini Jamajke, dok smo po indeksu demokracije svrstani u razinu propalih demokracija koje i dalje tonu.

Za one koji nisu ljubitelji čitanja – ova slika detaljizira geopolitičku i ekonomsku poziciju Hrvatske.

Sjedinjene Američke Države su 25. na svijetu glede demokracije, poštivanja državnih zakona i prava građana na političke slobode, mi smo neposredno iza Amerike u razini propalih demokracija. Takvo što je zapanjujuće naročito ako se sjetimo da smo demokraciju stekli prije manje od trideset godina. Kako je moguće da smo je tako brzo izgubili, je li problem u međunarodnim integracijama ili nas netko laže čim trepne?

Po indeksu demokracije nalazimo se uz bok Amerima u rangu propalih demokracija.

Unatoč zastrašujućim činjenicama, Amerika je još uvijek najveći guzonja koji ustrojava sve po redu, dok u ime demokracije podržava i financira 73% svjetskih diktatura. Bez obzira što se po indeksu demokracije nalazimo uz bok Americi, mi ni u čemu drugome nismo u njenom rangu.

Još prije dvadesetak godina slavni Stanley Kubrick je zaključio kako se velike države ponašaju poput gangstera, a male poput prostitutki. Prevedemo li njegov citat na svakodnevni jezik, nas gu*i tko hoće i kad mu se prohtje jer mi smo na dnu hranidbenog lanca i za to plaćamo svime; vlastitom slobodom, pameću, novcem, vremenom, fizičkim i psihičkim zdravljem.

Hrvatski građani i građanke su postali potrošna roba, osrednji resurs koji se treba iskoristiti do krajnjih granica jer je kmetski mentalitet stoljećima nabijan u naš genom te je od agresivnog i ponosnog dinaridskog brđanina ostalo tek ono najgore – obiteljsko nasilje, nacionalna mržnja i nesnošljivost. Naši kolonizatori i oni koji se danas pokušavaju maskirati u saveznike, poslovne suradnike i branitelje demokracije u zajedničkoj europskoj državi bez ikakva problema manipuliraju masovnom (ne)sviješću i diktiraju sve moguće korake koji se navodno donose na Markovom trgu i u srcu legalnih institucija vlasti.

U trenutku trezvenosti, Šeks je izgovorio ono što mnogi ne žele čuti, nama upravljaju posebne interesne grupacije i sve one su izvan zemlje, političari su obične marionete, a finta je da ih mi izabiremo. Na žalost ta izjava je prošla ispod radara jer tko će pobogu “vjerovat pijancu” i propalom političaru. Više se vjeruje novim vragovima, jer stari su se istrošili i pale su im sve maske, na taj način se vrši domaća redaljka, a mi to i dalje trpimo jer su nas naučili kako je “redaljka” sama srž demokracije i države prava.

S druge strane, ako malo bolje pogledamo naši političari mogu samo mutiti vodu kako bi što bolje skrili svoje karakterne nedostatke i način na koji pune lisnice dok starci prebiraju po kontejnerima. Kad ne djeluje zakon krda, baci se kost razdora i raja se kolje zbog privrženosti plavima, crnima, zelenima, žutima, crvenima, narančastima i drugim političkim opcijama. “Zavadi pa vladaj” je oduvijek važila kao misao vodilja psihopatskih režima i diktatura, a da sve ne bi stalno bilo isto ponekad psihopati iskorištavaju tako omiljenu i uspješnu varalicu zvanu “kruha i igara“.

Europa se pravi da je velika riba, iako smo pod direktnim protektoratom Bruxellesa bez prava na samostalne odluke istina je još gora, naime ako se pogleda još jedan nivo više Europa je zapravo američka kolonija, koja ne može prdnut zucnut bez Amerike i njenih interesnih lobija. Prevedeno na govorni jezik bez intelektualnog pseudo pre*eravanja u trojcu Amerika, Europa, Hrvatska -mi smo u rangu najniže uličarke, dok je Europa je u rangu “kraljeve” konkubine. Trump odavno trubi kako je Europa stvorena da bi očerupala Ameriku, no istina je zapravo drugačija, Europa se sve više naginje ka Rusiji, a to ‘veliki brat preko bare’ ne može dozvoliti, energetska neovisnost znači političku neovisnost i slobodu u razvoju ekonomije.

Naravno ne smijemo zaboraviti kako je jedan od okova s kojim smo ukrasili svoju “neovisnost” i NATO, organizacija koja pali i žari planetom uz sijanje osiromašenog uranija i statističko prebrojavanje 20-30 milijuna kolateralnih žrtava koje su se nakupile od kraja Drugog svjetskog rata pod upravom i “junačkim” vodstvom američkih generala. Donald Trump je bio popriličan kritičar NATO-ve politike, no od kad je ušao u Ovalni ured, njegova politika se promijenila, jednako s retorikom.

Trump je, poput naših političara, obična marioneta u rukama svemoćnih lobija. Iako je vojno-industrijski lobi jedan od najmoćnijih na planeti, ne smijemo zaboraviti da su zapravo sve industrije smrti u rukama bankara, no iznad svih njih je lobi svih lobija koji u rukama drži svakog američkog političara koji u svom uredu želi ostati više od jednog mandata – riječ je o izraelskom lobiju.

Ako pogledamo stanje stvari iz tog aspekta, naš je položaj još gori, Trumponja i društvo iz Sjedinjenih američkih Država su u rangu kraljevske konkubine, guzonje u Bruxellesu su uličarke, a mi smo na razini seksualnog roblja.

Čekaj malo, ako su američki političari konkubine najmoćnijih lobija, ako Europu g*zi Amerika, a Europa se reda na nama, što su onda naši političari?

To je naša geopolitička i ekonomska stvarnost, to je razina naše slobode i neovisnosti, to je naša demokracija, to je naša svakodnevnica od koje ne možemo pobjeći, no možemo postati svjesni činjenica i ne dati se zavarati hvalospjevima psihopatske elite, tek kad shvatimo da smo u stajskom gnoju do nosa tek ćemo onda moći razmišljati i eventualno nešto načiniti kako bi se iz *ovana izvukli. Dok god vjerujemo sustavu koji je napravljen naopako i koji se ne može promijeniti i poboljšati, mi se nećemo moći izvući iz septičke jame.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

1 reply »

  1. Hahahaha pa to svi znamo i služimo tome dalje… Nisu naši političari glupi… Glup je narod pa kako narod među sobom iskorištava glupan i sluge tako to i dalje rade svi iznad rog naroda… A od toga želim i žele pobjeći oni koji kuže… Reset… Kada se makneš iz znanog u nepoznato zaboravi ono znatno i više te ne zanima zato je to renesansna duha onih koji odu… Neznaju zapravo di su i to je zanimljivo za otkrivat dok je apsolutno postali nebitno ono što je do jučer bilo bitno a to je okolina koju znamo… Super je reset I maknut se od svojih… Odmah su ti draži jer si daleko i ne smaraju kolotečinom i nemoći… 🙂 🙂 🙂 🙂

    Sviđa mi se