PONERIZACIJA DRUŠTVA

Svakih se 12 minuta baci po jedna bomba po naredbi Donalda Trumpa – nikoga briga!

Autor: Ljubica Šaran

Bush mlađi je tijekom svoje vladavine bacio 70.000 bombi i zbog toga su ga ljevičari, progresivci i liberali nazivali banditom i kriminalcem. Obama, dobitnik Nobelove nagrade za mir, je bacio 100.000 bombi no mediji i progresivci u SAD-u su ga smatrali “svecem”. Kada je Donald Trump postao predsjednik “perjanice demokracije” progresivci i mediji su doživjeli “nervni slom” smatrajući ga “novim Hilterom” koji će uništiti svijet. No kada je Trump podlegao pod teretom udara vojno-industrijskog kompleksa, u manje od jedne godine je bacio 44.000 bombi na kolateralne civilne žrtve i pokojeg teroristu, mediji su utihnuli, a progresivci su počeli tvrditi kako je konačno “došao sebi” te je počeo razmišljati o miru i slobodarskim vrijednostima.

Koja je ostavština američkih predsjednika? Koja će biti ostavština predsjednika Donalda Trumpa?

Sjedinjene Američke Države, pravno govoreći, nisu u ratu niti s jednom zemljom u svijetu. Unatoč toj činjenici, SAD od kraja 2001. godine vodi rat “protiv terora” sijući pri tom strah, trepet, kaos i uništenje u državama bogate naftom, zemnim plinom i simpatijama prema Iranu i Rusiji. U orwellijanskom ratu koji nikada ne bi trebao utihnuti, dok god na planeti postoji metar kvadratni nepokorene i neuništene zemlje, Amerika na zapovijed “kralja svih marioneta” čitajte predsjednika Donalda Trumpa, svakih 12 minuta baci po jednu bombu na zemlje Trećega svijeta.

Svaka bomba košta najmanje pola milijuna dolara, a u slučaju da Pentagon odluči malo vježbati s najnovijim arsenalom, cijena bombi raste na milijun dolara. Na dan vođa “slobodnog i demokratskog” svijeta, posije 121 bombu, to je do 121 milijun dolara troška na račun poreznih obveznika i zločin protiv čovječnosti koji, da je imalo pravde u ovome svijetu, bi se već odavno trebao sankcionirati ili bi trebao završiti na Haškom sudu.

Pentagon troši novac kao pijani bogataš, prošle godine je nekako “izgubio” 2,7 bilijuna dolara, a od početka rata protiv terora je slučajno zagubio vrtoglavih 21 bilijun dolara. Uzmemo li u obzir činjenicu da Amerika financira dvije trećine svjetskih diktatura, da održava preko 800 vojnih baza po planeti, te da diljem svijeta vodi crne operacije, trošak od bacanja bombi postaje krajnje zanemariv.

Međunarodne organizacije, Vijeće sigurnosti, Ujedinjeni narodi, Crveni križ i Europska zajednica šute ko “kurve”, nitko od njih smije zucnuti, jedino se čuju Rusija, Kina, Iran i Sjeverna Koreja koja je zapamtila što znači kada stric Sam pokrene genocid. No, tko sluša što govore te zemlje, jasno je da “osovina zla” trubi “propagandu” na uštrb “slobodarske” Amerike. Šalu na stranu, Americi mir nije isplativ, a medijske prostitutke pišu samo ono što im narede njihovi psihopatski svodnici. Piše se kako je Iran leglo terorista, kako je Putin najopasniji čovjek na svijetu, kako ćemo svi postati muslimani za 20 godina, a za 50 će nas pregaziti Kina. Pišu se sve moguće bestijalnosti što dalje od istine. Rijetki se usude pisati istinu, no ako je pišu tada se zatvaraju poput Assangea ili se pak ignoriraju poput Sott-a.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Trump’s military drops a bomb every 12 minutes, and no one is talking about it – Lee Camp

Trump’s Military Drops a Bomb Every 12 Minutes, and No One Is Talking About It

US Military Drops a Bomb Every 12 Minutes