PONERIZACIJA DRUŠTVA

Paljenje crkava po Izraelu je opravdano – saglasni političar i rabin

Autor: Ljubica Šaran

U fantastičnoj knjizi izraelskog profesora Israel Shahaka stoji objašnjenje mnogih židovskih običaja i nevjerojatno priznanje kako judeo-kršćanske tradicije per se ne postoje. Naime, Shahak je neupućenim kršćanima objasnio najvažnije dijelove Tore u kojima stoji kako svaki pobožni židov treba pljunuti i prokleti kuću i bogomolju svih onih koji nisu židovi, te prokleti majke u 19-to koljeno svih onih koji počivaju na nežidovskom groblju. Shahak, koji je preživio Holokaust i užase nacističkih konc-logora, također napominje kako mržnja koju Izrael danas pokazuje prema svemu nežidovskome leži u duboko ukorijenjenim vjerskim zakonima te da pobožni židovi najviše mrze obožavatelje Isusa jer ga smatraju sektašem. Uzimajući u obzir sve napisano, ne treba nas čuditi sve glasniji poziv na paljenje crkava po Izraelu od strane političara i rabina. Iako će nas, zbog pisanja ovoga članak, mnogi smatrati antisemitima, jedno je sigurno mi se ne slažemo s apartheidskom cionističkom politikom koju izrael zagovara, a Sjedinjene Države podržavaju. Osuđujemo mučenje i ubijanje Palestinaca, no užasavajuću politiku Izraela ne povezujemo s poštenim i empatičnim židovima, on nisu krivi za psihopatsku politiku koju provode njihove vlasti. Takvo što nema veze s antisemitizmom iako su SAD, Izrael i Francuska izjednačile kritiku Izraelu s antisemitizmom, što je još samo jedan dokaz da živimo u duboko poneriziranom svijetu.

Zamislite da bilo gdje u svijetu neki političar i svećenik pozivaju na paljenje sinagoga, koliko bi vremena prošlo da se takvi bace u zatvor?

2015. godine vođa Lehava stranke Benzi Gopstein se našao u centru medijske pozornosti kada je nekoliko puta ustvrdio kako je potrebno i opravdano paliti crkve po Izraelu jer je kršćanstvo idolopoklonostvo uvreda svakom pobožnom židovu. On je također zaključio kako je takva praksa nadasve poželjna i opravdana židovskim vjerskim zakonima (Maimonidska pravila).

Inače “lehava” na izraelskome znači “plamen”. Unatoč policijskom ispitivanju i naknadnom izmotavanju (gornji video) uz tvrdnju kako ih ne treba paliti već uništiti – “maknuti” iz Izraela, Benzi Gopstein još uvijek ima veliku potporu u javnosti iako njegova ultra-desničarska stranka Arape smatra neljudima na razini malo većoj od životinje, a kršćane idolopoklonicima koji prljaju Svetu zemlju. Izraelske vlasti su nakon ispitivanja i istrage zaključile kako Gopstein nije pozivao poklonike na teroristički čin te da se njegova stranka ne može staviti van zakona.

Zbog ovakvih i sličnih poziva od 2007. do devetog mjeseca 2017. godine u Izraelu je spaljeno i/ili vandalizirano 53 crkve i džamije no svjetski mediji su takove vijesti u potpunosti ignorirali. Unatoč činjenicama da se zna kako su počinitelji vandalizma židovski ekstremisti, policija je istražila samo devet slučajeva paleža, no nitko zbog toga nije odgovarao pred zakonom.

Knjiga koja iz prve ruke razbija iluzije o judeo-kršćanskoj tradiciji te koja objašnjava kako se židovska vjera ispreplela s cionističkim planovima i potrebama.

Israel Shahak nam je u svojoj knjizi Židovska povijest, židovska vjera: Težina 3000 godina objasnio kako u Tori stoji da niti jedan ne-židov ne može posjedovati zemlju i kuću na tlu Izraela, te da ne može čak niti kampirati na tlu Svete zemlje, a ako se slučajno dogodi da se prime nežidovi u neki židovski dom, u okolnih deset židovskih kuća se ne smije primiti ni jedan nežidov.

Shlomo Aviner smatra da su kršćani najveći neprijatelji židova, a kršćanske crkve su idolotarija koje treba paliti po Svetoj zemlji.

No, vratimo se nazad na poziv za paljenje crkava (i naravno džamija), sigurno mislite da je dotični lider jedne ultra-desničarske stranke tek agresivni psihopat koji nema nikakve važnosti u izraelskom društvu (iako njegovi simpatizeri sjede u izraelskom parlamentu). Ako tako mislite tada ste se prevarili. Naime, Shlomo Aviner, glavni rabin izraelskih naseljenika koji izbacuju Palestince iz njihovih domova i na ruševinama stvaraju nova i čista židovska naselja je dan nakon požara u pariškoj Notre Dame izjavio kako za sada paljenje crkava izvan Izraela nije židovski posao uz objašnjenje:

“Velika je kršćanska crkva u Parizu u plamenu. Trebamo li se sažaliti na to ili se trebamo radovati, jer je [katedrala] idolopoklonstvo, koja je pak mitzvah [zapovijed] za palež crkvi?”

Pitanje se ovdje odnosi na židovski vjerski Halakha zakon prema kojem se crkve smatraju idolopoklonstvom te ih stoga treba uništiti.

Rabin Aviner je dodatno “pojasnio” pitanje – trebaju li se paliti crkve:

Za sada to nije naš posao (van Izraela). Ne postoji mitzvah [zapovijed] koja traži od nas da palimo crkve u inozemstvu. Međutim, u našoj svetoj zemlji pitanje je složenije. Doista, rabin Satmar je naglasio jedan od njegovih argumenata protiv imigracije u Izrael, da je ovdje doista ‘mitzvah’ paljenje crkava, i ako to ne učine, oni [izraelski naseljenici] čine grijeh. Ipak, rabin Menachem Mendel Kasher u svojoj knjizi “The Great Period” odbija riječi rabina Satmara citirajući ‘midrash’ koji zabranjuje spaljivanje [crkava], jer ako nešto spalimo, morati ćemo to obnoviti, a veći je grijeh obnoviti [crkvu] nego je ostaviti spaljenu. A ta će se crkva u Parizu zasigurno obnoviti.

No, “dobri” rabin nije završio na ovome, naime on smatra kako su kršćani neprijatelji židova te da je požar u Notre Damu najvjerojatnije božja kazna jer su se pred tom katedralom 1242. masovno palile židovske svete knjige i sam Talmud.

Ovo nije zgarište Notre Dame već jedna od mnogih izgorenih katoličkih crkava u Izraelu. Kako je krenulo bit će ih još više.

Iako je Avinerovu izjavu prvi preveo i objavio WikiLeaks, rijetki su na Zapadu objavili činjenice i to u poprilično razvodnjenom obliku, no zato je izdano jako puno materijala u Avinerovu obranu, dok “ispad” iz 2015. od vođe stranke “Plamen” niti ne spominju jer takve bi stvari samo dodale “ulje na vatru”.

Da se u redovima Katoličke crkve nalaze psihopati, znamo odavno, naročito ako se uzme u obzir krvavi novac crkve, pranje novca kroz Vatikansku banku i zaštita pedofila svećenika, o tome smo pisali na dugo i na široko u brojnim člancima, no kada je pitanje o psihopatima u okrilju Izraela i među rabinima, tada su mediji poprilično šutljivi, dijelom zbog straha od prozivanja da su antisemiti, dijelom zbog činjenice kako su većina medija na planeti u rukama moćnika iz židovskih redova ili američkih kršćanskih cionista.

Zamislite da se koji dušebrižnik, bez obzira na vjeru i položaj usudi pozvati pastvu na paljenje sinagoga, zamislite da bilo koji političar izvan Izraela pozove na paljenje sinagoga, takav bi se ekspresno poslao u zatvor i odslužio bi poštenu kaznu, a o njemu bi pisali svi svjetski mediji.

Psihopate prirodno privlače pozicije u kojima imaju imunitet i u kojima mogu nesmetano širiti svoje ekstremne i “bolesne” poglede na svijet, politika i religijske hijerarhije su savršen primjer. Ovaj članak bi trebao natjerati sve čitatelje na promišljanje što nam donosi budućnost.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

Burning of Christian churches in Israel justified, far-Right Jewish leader says

Nakon požara u Notre Damu izraelski rabin objašnjava jesu li židovi dužni paliti crkve

Are Jews required to burn churches? After Notre Dame, Israeli rabbi says, “It’s complicated”

Israel: Jews Burn 53 Churches, Mosques—No Media Outcry

3 ways of debunking the myth that anti-Zionism is anti-semitism

Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Years (Get Political) 

Rabbi says Notre Dame fire May Be Divine Punishment for 13th-century Talmud burning

Radical Jewish group’s head advocates burning churches

ISRAELI MEDIA: LEADER OF FAR-RIGHT LEHAVA GROUP ADMITS SUPPORT FOR DESTROYING CHURCHES

Jewish Extremists Set Fire To Historic Church In Israel

Oy Vey! Rabbi Reportedly Claims Notre Dame Fire May Be DIVINE PUNISHMENT

Church where Jesus is believed to have performed the miracle of feeding the 5,000 is daubed with graffiti and set on fire in an arson attack

Mosque burned in northern Israel arson attack

53 Mosques and Churches Vandalized in Israel Since 2009, but Only 9 Indictments Filed