BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Južnoafrička Republika i Indija imaju najviše pedofila, u EU prednjači Britanija – podaci studija

Autor: Ljubica Šaran

Policajci u Velikoj Britaniji muku muče s četvrt milijuna pedofila, no taj broj se čini poput kapi u psihopatskom moru naspram situacije u Indiji i Južnoafričkoj Republici. Naime, na jugu Afrike se siluje po jedno dijete svake tri minute, dok je silovanje djece u zadnjih deset godina u Indiji povećano za nevjerojatnih 336%. Stručnjaci smatraju da je u centralnim dijelovima Afrike slična situacija, no ratom razoreni Kongo i okolne države ne pružaju nikakve podatke o zlostavljanju djece.

Po međunarodnim zakonima i UN konvenciji o zaštiti prava djece, svako dijete ima pravo na zdrav razvoj, neometan život i zaštitu uz esencijalno pravo na edukaciju, hranu, vodu i krov nad glavom, te bi države trebale učiniti sve da im se to omogući. Unatoč humanim zakonima i konvencijama situacija na terenu je potpuno drugačija.

Prije dvije godine jedan od britanskih šefova policije je izjavio kako je pedofila na britanskom otočju toliko da se ne mogu utamničiti, na žalost takvo što je surova istina poneriziranog svijeta jer se u registru pedofila Ujedinjenog Kraljevstva od 2000. nalazi preko 250.000 osoba. U periodu od početka 2012. do kraja 2013. na području Engleske i Walesa je zabilježeno 18.915 silovanja djece mlađih od 16 godina starosti. Po podacima koje je objavio Nacionalni odbor za prevenciju zlostavljanja djece (NSPC), 4.171 slučaj otpada na silovanje djevojčica mlađih od 13 godina starosti, dok 1.267 slučajeva otpada na silovanje dječaka mlađih od 13 godina starosti.

U Ujedinjenom Kraljevstvu jedno od 20 djece (4,8%) je iskusilo neki oblik seksualnog zlostavljanja, dok je 90% silovanje djece silovano od strane rodbine i poznanika.

Javnost je također upoznata s činjenicom kako je najveći pedofilski nacionalni prsten Roberta Smitha još uvijek aktivan i policija mu ne može stati na kraj.

U ponudi pedofilskog internetskog materijala prednjači EU.

Pa ipak do javnosti dolaze neki podaci, naime Škotsko društvo za zaštitu djece je prije nekoliko dana objavilo podatke da 10.000 Škota koriste internet kako bi “uživali” u slikama i videima sa seksualnim zlostavljanjem djece. Upravitelj društva Stuart Allardyce je rekao kako je tek 600-tinjak osoba kažnjeno zbog skidanja pedofilskog materijala na internetu, te da je od toga 130 izjavilo kako je potreba za “uživanje” u odvratnim materijalima u kojima se djeca siluju, veća od vlastite sigurnosti.

Eksplozija pedofilskih internetskih stranica ide ruku pod ruku s povećanjem broja pedofila i potražnjom za takvim materijalom.

Europa je najveći distributer pedofilskog materijala, u stvari na području EU servera se drži 78,8% ilegalnih slika i videa s prikazima silovane i mučene djece, dok Kanada i SAD drže 16,1% takvog materijala. Nizozemska ima najviše pedofilskih web stranica te na nju otpada 47% europskog pedofilskog materijala. Točnije, u okviru nizozemskih web domena djeluje preko 105.000 stranica s isključivo pedofilskim materijalom.

Užasavajući je podatak da se od 2014. do danas obim internetskog pedofilskog materijala upeterostručio te da broj pedofila raste zajedno s ponudom.

No vratimo se malo nazad na zemlju koja se uopće ne može nositi sa silovanjem djece, dakako riječ je o Južnoafričkoj Republici. U objavi Nacionalnog odbora za medicinska istraživanja (MRC) iz 2009. stoji kako je svaki četvrti odrasli Južnoafrikanac priznao da je silovao nekoga, bilo dijete ili ženu. U istoj studiji stoji kako 62% dječaka starijih od 11 godina vjeruje kako prisiljavanje drugih na seks nije kriminalno djelo te da djevojčice zapravo uživaju u silovanju.

Od 2000 do 2009. je prijavljeno više od 67.000 silovanja i seksualnog zlostavljanja djece, no čini se da je najveći dio neprijavljen što zbog sramote obitelj što zbog nemogućnosti jer se o djeci slabo skrbi. Najmlađe žrtve silovanja su imale šest mjeseci, neke od njih su umrle zbog fizičkih povreda i zbog HIV-a kojeg su prenijeli njihovi silovatelji. Južnoafrička Republika ima golemi broj zaraženih HIV-om i AIDS-om, a od početka 90-tih godina XX. vijeka zaraženima kola horor uvjerenje kako će ih seks s “djevicom” izliječiti od “prokletstva”. Bebe i malena djeca su, po njihovom ogavnom mišljenju, najbolji “lijek”.

Indijska djevojčica prisiljena na prostituciju.

Po brojnim nacionalnim i međunarodnim studijama, Indija je 2013. proglašena “Paklom na zemlji” za silovanje djece i adolescenata. Naime, Azijski centar za ljudska prava je zaključio kako je broj slučajeva silovanja djece na potkontinentu dosegao razine epidemije.

U istom istraživanju stoji da je od 2001. do 2011. u Indiji zabilježeno 48.000 slučajeva silovanja djece, dok je 2011. taj broj porastao za 336%. Drugim riječima 2001. je silovano 2.113 djece, dok je 2011. silovano 7.112 djece.

Za razliku od Južnoafričke Republike u kojoj se siluju djeca iz najnižih slojeva ili pak djeca s ulice, u Indiji se djeca siluju u svim kastama, neki smatraju kako je za takvu situaciju najviše krivo psihopatsko poimanje kupovine mlade i vjenčavanja djevojčica starih nekoliko godina za 20-40 godina starije muškarce, te problem prodaje djece iz najnižih kasti u javne kuće ili pak automatsko asimiliranje djece rođene od strane prostitutki u seksualno roblje.

Tinejdžerica prisiljena na prostituciju u Bangladešu.

Indijski parlament je tek 2012. donio zakon o zaštiti djece od seksualnog zlostavljanja, u kojem se konačno uvažava zaštita djeteta i njegovog prava, jer se do donošenja tog zakona sa silovanom djecom najčešće odnosilo kao da su ona sama kriva za svoju užasavajuću sudbinu naročito ako su djeca bila iz kaste Nedodirljivih. U Bangladešu je slična situacija, kao i u Pakistanu, no na žalost te muslimanske zemlje ne žele otkrivati svoje “grijehe”. Unatoč pokušajima cenzure, iz Bangladeša su isplivale tragične priče o bordelima u kojima se isključivo prodaju djevojčice i siluju dok ne postaju prestare za “uživanje”.

Indijska studija iz 2007. godine otkriva kako su u 53% silovanja žrtve djeca, te da se dječaci siluju u jednakom broju kao i djevojčice.

Zimbabve je još jedna afrička država koja muku muči s pedofilima i eksplozijom silovanja djece, naime 2009. Klinika za djecu u glavnom gradu Harrareu je liječila gotovo 30.000 djevojčica i dječaka od fizičkih posljedica silovanja koji su prošli užase višestrukog silovanja od 2005. do 2009.

Nečuveno je da se na internetu bez imalo problema pojavljuju materijali u kojima se djeca siluju, muče i ubijaju. Koliko su naša djeca sigurna od pedofila i sociopata?

Na području Sjedinjenih Američkih Država se svake godine siluje pola milijuna djece od nekoliko mjeseci starosti do 18-te godine starosti. Ovaj podatak je objavio Centar za procjenu djece (CAC) koji godinama upozorava na porast pedofilije u SAD-u. Američki državni ured za prava djece je objavio kako se tijekom 2010. silovalo 16% djece od 14 do 17 godina starosti, te da je ta brojka danas narasla na 28%. U podacima državnog ureda za ljudska prava stoji da je svako 4 dijete silovano do 18 godine starosti, te da danas na području SAD-a živi 42 milijuna odraslih žrtava koje su tijekom djetinjstva seksualno iskorištavali pedofili.

Ovaj članak je napisan kako bismo shvatili pogubne srazmjere pedofilije i uništavanje djece na svim stranama svijeta, bez obzira radi li se o naizgled naprednim zapadnjačkim demokracijama ili nerazvijenim zemljama opterećenim ekonomskim i povijesnim stegama. Moramo shvatiti kako je pedofil esencijalni psihopat koji uživa u mučenju najslabijih i najnezaštićenijih pojedinaca društva. Silovanje je od davnina nazvano “najjačim oružjem rata” no pedofilija je toliko rasprostranjena da se ne može vezivati s najgorim učincima rata već ponerizacijom društva u kojoj psihopati svih oblika i boja čine sve što požele, uključujući i siluju djecu. U kategoriji pod nazivom “borba protiv pedofilije” smo mnogo puta naveli da se uništenjem djece uništava i naša kolektivna budućnost. Silovana djeca doživotno nose ožiljke koji se ne mogu izliječiti, na žalost broj žrtava raste s brojem psihopata kojima su djeca esencijalni plijen.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

10,000 Scots ‘use internet to watch child sex abuse’

Netherlands ‘hosts most child sex abuse images’

UK has 250,000 paedophiles, says police study

Child Sexual Abuse: Top 5 Countries With the Highest Rates

Children of a lesser plot

 Child Maltreatment 2010