PONERIZACIJA DRUŠTVA

Izrael od SAD-a traži povećanje vojne pomoći za 50%

Autor: Ljubica Šaran

Sjedinjene Američke Države svake godine iskeširaju tri milijarde dolara kako bi se održavala izraelska vojska. To je najveća vojna pomoć koju jedna suverena zemlja odvaja od “usta vlastitih građana”, pa ipak izraelska vlada nije zadovoljna, ona želi još više love kako bi se Palestincima jednom za svagda “stalo na kraj”.

Koga briga što su Palestinci pokretne mete na izraelske vojnike? Nikoga! No, Izraelu nije dovoljni tri milijarde dolara na godinu za ubijanje Palestinaca, Izrael želi 4,5 milijarde od “strica Sama”.

Izraelska vojska od svoga postanka “tamani Arape” na sve moguće načine, no s obzirom da je u zadnjih nekoliko godina sklopila suradnju s oružanim snagama najvećeg zaljevskog glavosjeka – Saudijskom Arabijom, pokretne mete su se malo promijenile, naime Izrael je desetljećima u ratu sa Sirijom, stalno napada Libanon, a Palestinci se smatraju običnim “parazitima” koje treba iskorijeniti. Sirija, Libanon i Palestinci trenutačno imaju jedinu zaštitu u Iranu i Hezbollahu, a to se ne smije dozvoliti.

Mlade Izraleke naoružane do zuba – nisu teroristi, one su samo naseljenice na području koje je Izrael oteo od Palestine i rušenjem palestinskih sela i istjerivanjem palestinskog življa, oružjem se brane od “terorista” koji bi se možda željeli vratiti na svoju djedovinu.

Naravno za ubijanje Palestinaca i svega što ima veze s Iranom treba lova, a izraelska vlada ne želi trošiti vlastiti novac, no zato ima spremne platiše u redovima američkih kršćanskih cionista koji smatraju da je oružje “obećanom božjem narodu” potrebno kako bi se židovi mogli vratiti u svoju “pradomovinu” te da bi izgradnjom novoga hrama pokrenuli povratak “sina božjega” – točnije mesije. No, to nije sve, AIPAC koji drma američkom politikom sve predsjedničke marionete i kabinet vlade drži na kratkoj uzici te se uskogrudni interesi Izraela stavljaju ispred interesa američkog naroda i njihovih potreba. Unatoč činjenici da se američka javna infrastruktura raspada, te da socijalna nejednakost raste brže negoli ikada, američki političari ne mogu okrenuti leđa Izraelu, jer bi pri tome najjači lobi na svijetu uništio njihovu političku karijeru.

Jasno je da će nas neki zbog ovih riječi prozvati antisemitima, no ako se protivimo psihopatskoj cionističkoj politici i genocidu nad Palestincima to ne znači da smo protiv židovskog naroda. Cionizam je psihopatska politika koja se treba osuđivati, a ne glorificirati.

Da se zamislimo.

U svakom slučaju, Benjamin “Bibi” Netanyahu je do sada dobio sve što je želio od Donalda Trumpa, pa zašto ne bi pokušao dobiti još veću vojnu pomoć. Bibiju je malo tri milijarde dolara na godinu, on smatra da je za “održavanje mira na Bliskom istoku”, čitajte stvaranje kaosa na Bliskom istoku, potrebno “tričavih” četiri i pol milijarde dolara, jer će se inače Izrael srušiti pod stegom koju nosi poput “križa” u svojoj “mirotvornoj misiji”.

Bibi i Donald u nedavnom susretu.

Bibi je također objasnio da je sav taj novac namijenjen za kupovinu najnovijeg naoružanja i streljiva za vanredno stanje jer situacija u njihovom okružju postaje “sve opasnija” zbog agresivnog iranskog stava i nemogućnosti “zbacanja” sirijskog vodstva na čelu sa sekularnim  Basharom al-Assadom. Izraelci su svojim američkim poslušnicima jasno dali do znanja da će najveći dio novca biti iskorišten za proturaketnu obranu jer se Sirija naoružala “do zuba” s ruskim defanzivnim sustavima, dok je Hamas došao u posjed modernih raketa.

Sirija je zla pokvarena i opasna jer brani svoj zračni prostor s ruskim obrambenim sustavima za koje Izraelci još uvijek nemaju “lijeka” te im je potrebna pomoć od “strica Sama”.

Čini se da je Bibi smetnuo s uma kako su Sirijski sustavi OBRAMBENI te ne mogu napadati nikoga, no Izrael je također poslao depešu Siriji u kojoj stoji kako će pokrenuti napad na tu nesretnu državu u slučaju da iskoristi ruske sustave i s njima se počne braniti kad Izraelski zrakoplovi budu uništavali navodne iranske bazu na tlu Sirije. Koliko je to suludo prepuštamo vama na procjenu.

AIPAC je najmoćniji američki lobi koji u potpunosti upravlja politikom SAD-a. Najmoćnija figura AIPAC-a je njegov voditelj Howard Kohr.

Podsjećamo čitatelje kako je tri milijarde dolara godišnje vojne pomoći Izraelu odobreno 2016. ali je AIPAC-ov upravitelj Howard Kohr nezadovoljno izjavio kako će Izraelu za “obranu od terorista” biti potrebno izdvojiti 160 milijardi dolara do 2025. Unatoč tlapnjama Izrael ne kupuje obrambene vojne sustave poput Sirije, već isključivo troši novac na ofanzivno naoružanje. Također napominjemo kako je Kohr poručio američkoj vrhuški da je “Izrael vitalna komponenta američke nacionalne obrambene strategije”. Moramo priznati da je to najveća obmana ikada izrečena te se može usporediti s oksimoronom koji direktno “ubija” moždane stanice. Tuga je što većina američkih političara takvu nebulozu “puši”, a oni koji je ne puše imaju dvije mogućnosti lobističke poklone u iznosima od desetke milijuna dolara ili pak uništavanje političke karijere.

Jesu li djeca zaista teroristi, kako Izrael može tvrditi da ubija propadnike HAMAS-a kada su žrtve napada u Gazi uglavnom žene i djeca?

Prije par dana iz područja Gaze je ispaljeno na stotine raketa ka izraelskom području, naravno takvi podaci su prenijeti u svim mogućim svjetskim medijima uz osude terorističkih zločina, no prešućuje se kako već godinu dana Izrael neprestano puca po Gazi i ubija prosvjednike, novinare i medicinsko osoblje. Krajem travnja 2019. Centar za ljudska prava Al Mezan je izvijestio o sve žešćoj izraelskoj ofanzivi na Gazu, no plaćenički mediji su sve te podatke prešutjeli jer nije u skladu s politikom izraelskog režima. Prešutjele su se i činjenice kako je Izrael višestruko napao izbjegličke logore u Nuseiratu, Gazi, Rafahu na egipatskoj granici, Khan Younisu i Beit Lahiji.

Svaka tri dana izraelska vojska ubije po jedno palestinsko dijete. Kad god objavimo fotografije koje pokazuju psihopatiju, prozove nas se za skanjivanje javnosti. Zamislite da je to vaše dijete, zamislite da nikoga nije briga za ubijanje naše djece? Što biste napravili?

Da stvar bude gora, u zadnjih 13 godina svaka tri dana izraelska vojska ubije po jedno palestinsko dijete, a izraelska vojska svako godine uhiti, “ispituje” i utamniči bez suda na tisuću palestinske djece mlađe od 14 godina. Međunarodnu zajednicu takve stvari ne interesiraju, a zapadnjački mediji – pogodili ste – o tome ne pišu.

Dvogodišnji palestinski “terorist” okružen izraelskim vojnicima. Ovako se svakodnevno teroriziraju palestinska djeca.

Palestina nema vojsku, nema zrakoplove, nema vojnu mornaricu, Gaza je najveći otvoreni konc-logor na svijetu okružen šest metara visokim zidom, Izrael održava pomorsku i robnu blokadu, vode i elektrike uglavnom nema, zahvaljujući Izraelu, teški bolesnici u pojasu Gaze umiru jer Izrael onemogućava dostavu lijekova, a operacije se uglavnom vrše bez anestezije jer Izrael smatra kako se tako pomaže “teroristima”.

Još uvijek je neizvjesno hoće li se SAD u potpunosti povinovati najnovijem izraelskom zahtjevu, no u svakom slučaju će izrael dobiti još više “zelembaća” jer je Donaldu Trumpu, kao i svakom modernom američkom predsjedniku, Izrael na prvome mjestu, a ne vlastita zemlja.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Israel Wants 50% Increase in US Provided Military Aid. “U.S. Tax Payers Fund Netanyahu’s Killing Machine”

Israel asking US for 50% increase in next defense package

Israel seeks 50% increase in US military aid

Israel will defend itself against any attack & Iranian foothold in Syria – Netanyahu

Israel warns of attack if Russia air defences used in Syria

Liberman: Israel would destroy Syrian S-300 if it attacked our jets

Israeli Media Alarmed Over Russia’s S-300 Supply to Syria

ONE PALESTINIAN CHILD KILLED EVERY 3 DAYS BY ISRAEL FOR THE PAST 13 YEARS

US State Department Condemns Rocket Attacks on Israel, Doesn’t Condemn Killing Children and Journalists

Gaza: Over 150 rockets fired by Hamas causing one serious injury; IDF retaliates – UPDATES

The Truth Perspective: Match Made in Heaven: The Surprising Similarities Between Radical Islam and Talmudic Judaism