Pod povećalom MW-a

Hoće li se slučaj Trump ponoviti u Hrvatskoj?

Autor: Ljubica Šaran

Kada je Donald Trump pobijedio na američkim predsjedničkim izborima, Hillary Clinton i magloviti psihopatski vrh svjetske piramide moći je gotovo doživio nervni slom. “Klaun”, “narcis”, “bezveznjak” i politički početnik Trump je trebao poslužiti isključivo za to da “Killary” pobijedi na izborima i da za Trumpa glasa tek “jadna” i “ništavna” manjina. No, Amerikancima je “pukao film”, zahvaljujući konstantnom medijskom “silovanju” i prozirnosti zastora između masa i “gospodara lutaka” na koncu je pobijedila opcija u koju nitko “pametan” nije vjerovao. Naša država nije u ništa boljoj situaciji, stoga se s pravom pitamo – hoće li se u Republici Hrvatskoj ponoviti ista situacija?

Koliko je moguće da se “slučaj” Trump ponovi u Republici Hrvatskoj?

Tko misli vašom glavom?

Američki mediji su najjače moderno “oružje” u rukama šačice bogatuna nepresušne pohlepe i želje za vladanjem. Velika medijska petorka posjeduje 90% svjetskih medija i internetskog “kolača”. U hrvatskoj je ista situacija, mi smo kolonija i “guzi” nas tko želi, u stvari naša situacija se najbolje vidi po činjenici da ne tiskamo ni vlastite novce – hrvatsku kunu – već je uvozimo od “europskih eksperata.”

Sve što trebamo činiti je pratiti tok novca, a Faktograf se financira iz EU. Mi, s druge strane nemamo cenzora, sponzora niti glavnog urednika, no izvore za informacije koje objavljujemo uredno stavljamo u svakom članku.

Američka cenzura se najbolje vidi na društvenim mrežama, a od osnivanja državnog “ministarstva istine” i “web sajta” za lov na vještice, Facebook uredno briše i onemogućava objavljivanje informacije iz domaćih neovisnih medija i blogova uključujući i s našega. Mi smo htjeli ne htjeli postali meta, samo zbog toga jer često za izvore informacija imamo: Sott, Sputnik, RT, Press TV, The Anti Media, Natural News, Green Med Info, Zero Hedge, Mint Press News, Waking Times, The Free Tought Project, The Duran, Activist Post, Joe Quin blog, Health Matrix, i druge slične medije čiji urednici, na žalost naših cenzora – misle svojom glavom.

Razumna opcija kad nas u potpunosti cenzuriraju ili eventualno izbace s Facebooka.

Zbog cenzure nam je vidljivost smanjena za 90%, pa ipak, još uvijek nas se čita i dijeli, iako nam čitatelji sve više javljaju da ih Fb onemogućava u dijeljenju naših objava. Možda je ovo jedan od naših zadnjih vidljivih članaka na najmnogoljudnijoj društvenoj mreži, no ako u skoroj budućnosti poželite pratiti naš blog, dovoljno je da se prijavite na VK – koji po svemu nalikuje i djeluje kako je Fejs izgledao i djelovao prije uskrsnuća 1984.

“Kaša” u kojoj je “ljepota” najvažnija

Ovaj poduži uvod služi kako bismo povukli paralele između američke medijske kaše i naše medijske kaše koja se u stvari ne razlikuje puno. Ta “kaša” će se dodatno zagrijati tijekom narednih predsjedničkih izbora, jer trebati će kandidate predstaviti u “najboljem” svjetlu kako bi ovce prije glasovanja znale tko je njihov “najljepši” kandidat.

Svako ima pravo izabrati svoga “konja za utrku”, pa čak i po ljepoti.

Svima je poznata “fora” od prije nekoliko godina kada je na svježoj fasadi hrvatske kuće, sa hrvatskim stanarima u slobodnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, osvanuo grafiti na kojemu je pisalo:

“Moja baka je glasala za Kolindu jer joj je lijepa.”

Naravno sve bake, djedovi, mame, tate, stričevi, tete i druga “rodbina” imaju pravo izabrati svoga političkog kandidata ili pak kandidatkinju po osobinama koje su im najvažnije. Ako nekome nije važan politički program, ljudske kvalitete ili mane dotičnog političkog kandidata ili kandidatkinje, politička karijera, te kvalifikacije, već isključivo fizički izgled, tada naravno imaju pravo na takav način izabrati “najbolju” pardon “najljepšu” političku opciju.

Naša sadašnja predsjednica je palila i žarila zapadnjačkim medijima upravo zbog činjenice da je nekima “lijepa”, s druge strane nitko nije mario za gafove poput “ograde” i “Trumponje” u inicijativi Tri mora.

Nova utrka je u pripremi, prašina se digla kada je na scenu, sasvim slučajno, uletila nova igračica s “vrhunskim” programom te bi mogla postati nova zvijezda ako je Hrvati i Hrvatice izaberu zbog svega onoga što nam dotična kandidatkinja nudi.

Hoćemo li jednu “lijepu” predsjednicu zamijeniti “mlađom” i “ljepšom”?

Nitko se ne bi imao pravo naljutiti na hrvatske birače i biračice jer smo si izabrali mlađu i ljepšu da im predstavlja državu u inozemstvu te da im vodi vojsku i izabire diplomatski kor. To je zapadnjačka demokracija i vodimo se “američkim uzorima”, a Amerikanci su nam pokazali kako se “treba” glasovati.

Doduše Trumpa sigurno nisu izabrali zbog ljepote, no s druge strane ako ga usporedimo s “bezvremenskim šarmom” Killary Clinton možda su uporište pronašli u njegovoj muževnoj “ljepoti”. Tko bi ga znao, ljepota je u očima promatrača i što je nekome ružno, drugome može biti lijepo.

Ne bismo željeli da čitatelji pomisle kako favoriziramo Trumpa, o njemu smo napisali poduži članak koji objašnjava neke poprilično važne stvari, no usporedimo li Trumpa s Killary, sasvim je jasno zašto je dotična dama favorizirana na sve moguće načine i zašto je lutkarima “vlade u sjeni” trebala žena koja likuje nad egzekucijom Gaddafija. Amerikanci su unatoč golemom pritisku medija izabrali manje od dva zla, a to se ne smije “oprostiti”.

Hoće li građani Hrvatske izabirati po principu “manje zla, a više ljepote” ostaje da se vidi, a mi vam poklanjamo par minuta zabave uz novu i ljepšu kandidatkinju, tek toliko da vam proradi “kranijalni živac” uz malo smijeha.

Neka nam je nebo u pomoći.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.