Pod povećalom MW-a

Vođa Islamske države ubijen ponovno – po tko zna koji put

Autor: Ljubica Šaran

Abu Bakr al-Baghdadi – samoproglašeni vođa Islamske države od početka 2013. godine – je uspješno izbjegavao uhićenje i terminaciju od strane “razvijenih zapadnjačkih demokracija” unatoč brojnim medijskim izvješćima u kojima je “na sva zvona” objavljivana njegova smrt. Usprkos dosadašnjim “lažnim vijestima” vezanim za ovu temu, američki predsjednik Donald Trump je siguran da je ovaj put posao “obavljen do kraja”.

Abu Bakr al-Baghdadi je ovaj put – konačno, nakon nekoliko uspješnih uskrsnuća – trebao završiti u vječnim lovištima. No je li je? Što je ovaj put drugačije od prijašnjih objava glede njegova smaknuća?

Vođa Islamske države Iraka i Sirije Abu Bakr al-Baghdadi je do sada uz pomoć “nevjerojatne čarolije” izbjegavao usmrćivanje od slobodarskih zapadnjačkih snaga čak i nakon što su iste proglasile njegovu glavu vrijednom 25 milijuna dolara. Zelembaći očigledno nisu bili dovoljni poticaj za “lovce na glave”, a Baghdadi je žario i palio, ne samo Bliskim istokom već i zapadnjačkim medijskim prostorom.

Baghdadi je odavno trebao biti pod zemljom ali nikako da se tamo nađe unatoč objavama respektabilnih masovnih medija.

Krajem 2015. Baghdadi je navodno “platio glavom” na što su se oglasili svi respektabilni masovni mediji od Los Angelesa do Moskve. “Bezveznjački”, čitajte neovisni blogovi i građanski mediji, o tome nisu previše trubili jer u “respektabilnim masovnim medijima” se svašta objavljuje, a neplaćenički mediji su i onako pod pritiskom kako objavljuju “lažne vijesti”.

Baghdadi ponovno “ubijen” 2016.

Naravno, kao što već znaju i ptice na grani, Baghdadi je ponovno navodno ubijen u ljeto 2016. Ovaj put “respektabilni” mediji su bili malo oprezniji s tvrdnjom o njegovoj terminaciji, no pozivali su se na izvore iz “respektabilnih turskih medija”.

Treća sreća, Baghdadi je navodno trebao “otegnuti papke” 2017., no nije.

Godinu dana nakon toga, samim čudom Baghdadi je ponovno ubijen, a naše dobro plaćene kolege, koje objavljuju jedino i isključivo “provjerene informacije” i koje jedino “činjenice interesiraju” su se opet raspisale i raskokodakale kao da nemaju važnija posla.

2018. nije bila posebno interesantna glede al-Baghdadija, no zapadnjački mediji ga nisu ostavili na “miru”, ovaj put su zavapili – sredit ćemo ga!

2018. godina je bila relativno neinteresantna glede dotičnog “gospodina” no “uzoriti” zapadnjački mediji su ovaj put zavapili – “Prije ili kasnije ćemo ga srediti”.

Sin poslan ravno u pakao, na redu je tata.

Zapadnjaci su se iste godine “posladili” sočnom viješću kako je Baghdadijev sin, zahvaljujući slobodarskim snagama i borbom protiv terorizma, “poslan ravno u pakao” uz zaključak kako je na redu “tata”.

“Upravo se dogodilo nešto veliko” – objavio je Donald Trump 27.10.2019., a plaćenici u medijima diljem zapadnjačkog svijeta su “gotovo padali u nesvijest” čekajući da im Bijela kuća ili Pentagon konačno prizna o čemu je riječ.

2019. je prošla relativno mirno glede al-Baghdadija, sve do trenutka dok američki predsjednik Donald Trump nije twitao interesantnu objavu koja je urednike masovnih medija držala u neizvjesnosti nekoliko sati.

Ako je Trump objavio kako je al-Baghdadi ubijen tada je to istina 100%, tko smo mi da sumnjamo u objave američkog predsjednika? Odakle nam pravo?

Uskoro je stiglo priznanje kako je al-Baghdadi po tko zna koji put “konačno”, “definitivno”, “sigurno” i “jednom zauvijek” sređen.

Sigurno se pitate zašto bi ovaj put trebalo biti drugačije?

Ako je USA Today napisao kako je la-Baghdadi sređen, mi se nemamo pravo pitati je li to točno, od kud nam pravo, pa zapadnjački mediji ne objavljuju “lažne vijesti” zar ne, osim toga do sad su uvijek bili “u pravu” kad su objavili al-Baghdadijevo smaknuće. LOL. 😀

Takvo što ne smijete dopustiti, preispitivanje informacija koje dolaze iz masovnih medija “zapadnjačke kuhinje” se ne dozvoljavaju, ako je jedan ugledan web dnevnik poput USA Today objavio kako je al-Baghdadi ubijen, tada je on sigurno, 110% otegao papke i točka. Čiča miča gotova je priča i dosta s pitanjima, sumnjama ili traženjem dodatnih informacija.

Ostavimo li ciničnost, satiru i crni humor po strani, ne preostaje nam nego da pričekamo koju godinu, možda već sljedeće godine, pročitamo ili čujemo istu vijest koja nam dolazi ravno od “globalnog ministarstva istine”. Na koncu konca mi smo članica NATO-a, “živimo u demokratskoj i slobodnoj Europskoj uniji, Sjedinjene Američke Države su naša jedina, prava i istinita saveznica, koja za nas ima u interesu samo najbolje, najveće i sve naj naj“. “Al-Baghdadi nam i onako ne može ništa, u Europi nema terorističkih napada i sve je bajno od ekonomije do (ne)kulture“. Sve što treba je da nastavimo snivati snom pravednika, snom ljudi ovaca koje ništa ne dotiče, čak ni “lažne vijesti” koje se ponavljaju u nedogled.

I za kraj jedan mali izvadak iz bogatog opusa Monty Pythona pod nazivom “mrtva papiga”. 😉

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

ISIS Leader Abu Bakr al-Baghdadi Reportedly Dead After US Special Ops Raid

ISIS leader al-Baghdadi believed killed in US commando raid

ISIS target believed to be Abu Bakr al-Baghdadi is killed in Syria: sources

BREAKING: Reports Say ISIS Leader Al-Baghdadi Has Been Captured Or Killed

Isis commanders killed in Iraq airstrike

Has ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi been killed in US air strike? Reports say he has died in Raqqa but no confirmation from coalition 

Abu Bakr Al-Baghdadi: Isis leader killed, says Syrian Observatory for Human Rights

ISIS leader al-Baghdadi reportedly killed in Russia-led airstrike – MoD

ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi targeted, believed dead in US raid in Syria: Sources

Abu Bakr al-Baghdadi

ISIS leader’s son sent straight to hell

ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi is dead after U.S.-led raid in Syria: reports

Live: President Trump confirms death of ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi