SVIJET POD LUPOM

Nepostojeća država Wakanda trgovinski partner Sjedinjenih Američkih Država

Autor: Ljubica Šaran

SAD je sve više u banani, to najbolje možemo vidjeti po najnovijem gafu “perjanice demokracije” čija je nesposobna birokracija svrstala nepostojeću državu Wakandu, u kojoj kraljuje Marvelov Crni panter, u službene trgovinske partnere.

Svašta smo do sada imali priliku vidjeti, no da jedna od najutjecajnijih država na svijetu prihvaća imaginarne filmske države za trgovinske partnere – e to još nismo imali priliku vidjeti.

Wakanda je “svjetlo dana” ugledala 1966. u Marvelovom stripu o Fantastičnoj četvorci, no popularnost je stekla Oskarom koji se prošle godine dodijelio filmu o Crnom panteru – vladaru te izmišljene afričke zemlje.

Unatoč činjenici kako je riječ o nepostojećoj državi, službenici Američkog ministarstva poljoprivrede su je svrstali na oficijelnu listu trgovinskih partnera.

Softverski inženjer Francis Tseng je prvi primjetio gaf Američkog ministarstva poljoprivrede, te je također otkrio kako su obje zemlje napravile trgovinsku razmjenu koja je uključivala pošiljke pataka, magaraca i mliječnih krava.

Nakon toga su se na internetu počeli sprdati s američkom birokracijom, a neki su čak tvrdili kako se obje države trenutačno nalaze u trgovinskom ratu.

Glasnogovornik američkog ministarstva poljoprivrede je izjavio kako je došlo do pogreške te da je Wakanda trebala poslužiti za testiranje određenog programa te da je nakon testiranja trebala biti izbrisana.

Kako bi se izvukli iz neugodne situacije, službenici Američkog ministarstva poljoprivrede su Wakandu brže bolje izbrisali s oficijelne liste te su na Twitteru objavili sljedeći post:

“Iako smo Kraljevinu Wakandu izbrisali s liste Američkih trgovinskih partnera, naši odnosi će zauvijek ostati snažni. #ZauvijekWakanda”

Ovakve pogreške se ne bi događale da se novac poreznih obveznika koristi racionalno, točnije da javni radnici – birokrati rade svoj posao. Na žalost, svjesni smo kako je birokratski aparat sve veći, a baza koja ih hrani sve “tanja i siromašnija” dok se bogatunima opraštaju goleme količine novca od poreza, prireza i taksi jer oni navodno stvaraju nova radna mjesta.

Javni radnici su “zaštićeni” poput ličkih medvjeda i nitko im ne može ništa, čak i kada “perjanicu demokracije” osramote s izmišljenim trgovinskim partnerom iz svijeta Marvel stripova i filmova.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

U.S. Government Lists Black Panther’s Wakanda As Trading Partner

Trump Administration Lists Wakanda as Free Trade Partner on Government Website

US officials remove Black Panther’s Wakanda from list of trading partners

U.S. Government Briefly Listed ‘Black Panther’s’ Wakanda as a Free Trade Partner

US government lists fictional nation Wakanda as trade partner

Wakanda forever? Fictional ‘Black Panther’ nation removed from USDA’s list of free trade partners

Fictional Wakanda listed as US free-trade partner

The US government listed Black Panther’s Wakanda as an official free-trade partner

3 replies »

  1. Koliko sam ja do sada shvatila javne službe ne rade ništa bez veze iako tako izgleda nama “normalnim” ljudima. Uvijek postoji “priča” u pozadini do koje mi, naravno, ne možemo doći pa čak niti javni službenici koji odrađuju taj posao. Tko zna, možda mi živimo u imaginarnom svijetu a oni ne. Također mi je znakovita izjava “…….naši odnosi će zauvjek ostati snažni. #Zauvijek Wakanda” (štogod to značilo)
    Činjenica je da je sve ludo, a pored njih smo i mi prolupali.

    Sviđa mi se

  2. Može biti, potpuno se slažem i sa tim (ali samo kad su u pitanju službenici, jer na kraju krajeva oni su samo lutke na koncu isto kao i mi gdje se navodimo tamo gdje trebamo biti po “nečjim” željama). Ipak bih opet preporučila knjigu http://kontrolauma.org/wp-content/uploads/pregled-svjetskog-sistema-ropstva.pdf koju zaista vrijedi pročitati. Čovjek je 30 godina proučavao naše robovanje i sve vrlo dobro elaborirao. Tek tu vidite pravu muljažu (pravnu i zakonsku).Ovo je sasvim drugačiji segment prevare od onog s čim smo do sada bili upoznati (a možda su čak i nadovezane na sve ostale prevare)i lagano se preljeva u novi svjetski poredak. Kako se naša Životna snaga konstantno iscrpljuje vezana monetarnim i pravnim sustavom a mi umiremo a ne živimo. Mi smo zaista civilni mrtvaci a ne vidimo. Kakve imamo veze s Trustom i Franšizom? Što su komercijalni papiri? Proćitajte knjigu bit će jasnije.
    Wakanda je izmišljena zemlja za nas jer je nigdje fizički ne vidimo, a što sustav ili oni koji su stvorili ovakav sustav rade s tom zemljom to zaista ne znamo

    Liked by 1 person