PONERIZACIJA DRUŠTVA

Kozmetičarke nisu primorane brijati mošnje transićima – odluka suda

Autor: Anamarija Vukojević

U 2018. godini transrodna Jessica/Jonathan Yaniv je podnijela sudsku tužbu protiv kozmetičarki u Vancouveru tvrdeći da je diskriminirana od njihove strane jer su joj odbile izvršiti “brazilsku depilaciju” na genitalijama. Iako su kozmetičarke obučene samo za brijanje ženskih genitalija i svoje usluge žele ponuditi samo ženama Tribunal za ljudska prava British Columbia je pokrenuo raspravu o tom pitanju. Trebaju li kozmetičarke biti prisiljene na brijanje muških genitalija iako nisu obučene za to?

Jessica/ Johnathan Yaniv

Nekada davno ljudi su se borili za prava koja nisu imali, danas se neki (postaju većina) bore za prava koja su u suprotnosti s pravima ovih drugih. A svako odbijanje davanja nelogičnih prava doživljavaju kao politički napad na manjine.

Uzrujana Jessica Yaniv jer joj kozmetičarke nisu htjele obrijati skrotum je na svom Twitter profilu objavila:

Ovdje se ne radi o depilaciji. Riječ je o biznisima i pojedincima koji koriste njihovu religiju i kulturu da bi odbili uslugu prema zaštićenim grupama jer se ne slažu s tom osobom i koriste to da bi nezakonito diskriminirale što je suprotno ljudskim pravima.

Netko bi mogao steći dojam da je Jessica Yaniv hrabra aktivistkinja koja se samo bori za svoja prava. Pa ipak, Yaniv je izrekla rasističke komentare o imigrantima smatrajući ih prljavim ljudima. Također je otkriveno da je Yaniv slala uznemiravajuće poruke maloljetnim djevojčicama. Jedna od njih je i Jessica Rumpel koja je optužila Yaniv da joj je slala neprimjerene seksualne poruke u vremenu kad je Rumpel imala samo 14 i 15 godina, te je potvrdila da je podnijela tužbu za iskorištavanje djece.

Malo o njenom predatorskom karakteru.

Prema njoj, žene kojima je neugodno raditi s penisom su transfobične osobe prepune predrasuda. Njena namjera je bila izvršiti pritisak na žene od strane vlasti da obriju njene mošnje ili da joj se isplati kompenzacija. Interesantno je da se ovaj incident dogodio u zemlji u kojoj premijer želi zamijeniti riječ “mankind” [čovječanstvo] s “peoplekind” [ljudstvo].

Ovo je tipičan primjer kako se ponerizira javnost i mediji, te kako i mediji poneriziraju javnost kroz izokretanje izjava, akcija ili mišljenja.

KAKO NAS DRUŠTVENI MEDIJI PONERIZIRAJU
Ja: “Preferiram mango a ne naranču…”
Netko iz mase: “Zapravo, ono što ti s tim želiš reći je da mrziš naranče? Također si zaboravio spomenuti ananase, banane i grejpfrute. Educiraj se!”

Ovakav način namjernog izluđivanja podsjeća na tehnike koje koriste narcisi i psihopati kako bi nas u potpunosti izludili. Problem ne leži samo u društvenim medijima, nego u zakonodavcima koji takav način razmišljanja koriste kako bi donosili sulude zakone poput Novi zakon u Francuskoj briše pojam majke i oca te uvodi oznake roditelj jedan i dva! i AMERIČKI ZAKONODAVAC ZAKLJUČIO: Silovanje i incest su božja volja!

No, da se vratimo na slučaj brijanja mošnji, odnosno nebrijanja. Do kraja priče nadamo se saznati tko je na kraju obrijao “njene” mošnje.

Razlozi koje su kozmetičarke navele kao argumente zašto ne žele pružiti uslugu brijanja mošnji Jessice Yaniv je to što se radi uglavnom o imigrantskim ženama koje vjeruju da je protiv njihovih vjerskih uvjerenja dodirivati muške privatne dijelove nekog osim svojih muževa. Činjenica je da je potpuno prirodno da su žene donijele tu odluku s obzirom na to da njihovim muževima neće biti ugodno da njihove supruge dodiruju genitalije drugog muškarca.

Zapravo, postoje žene koje pružaju ovu uslugu, poznatu kao boyzilian waxing, ali to je bila njihova odluka i prošle su potrebnu obuku za ovu specijaliziranu i osjetljivu uslugu. Dakle, postoje specijalizirani saloni za muškarce koji uključuju uklanjanje dlaka s bikini linije, skrotuma, prepona i stražnjice. Očigledno je Jessica Yaniv željela potvrdu svoje “ženstvenosti” kad je izabrala salon za žene umjesto specijaliziranog salona za depilaciju muškaraca jer tada i ne bi bilo slučaja za sud.

Dobra vijest je da je Yaniv izgubila na sudu protiv kozmetičarki. Naime, sud je presudio da kozmetičarke nisu dužne pružiti uslugu depilacije za koju nisu bile obučene. Sud je također otkrio da kozmetičarke nisu nikada ni ponudile uslugu brijanja muškog skrotuma, time nisu niti odbile istu pružiti Yaniv.

U presudi stoji:

Yaniv je ciljao mala poduzeća, stvorio uvjete za prigovor o ljudskim pravima, a zatim je tu tužbu iskoristio kako bi pokrenuo financijsku nagodbu od stranaka koje su nesposobne i malo je vjerojatno da će se znati i moći obraniti.

Sud je također presudio da Yaniv mora platiti 6.000 dolara trima kozmetičarkama zbog nedoličnog ponašanja kao i zbog korištenja zakona o ljudskim pravima, prema kojemu se zabranjuje uskraćivanje ili odbijanje usluge na osnovu rodnog identiteta neke osobe, koje je Yaniv koristila kao “oružje” za “iznuđivanje.

Što se događa s društvom u kojem svatko može u određenom trenutku izjaviti da je suprotan spol i da traži svoja prava kao suprotni spol? I to ne ostaje samo na tome.

Prošle godine devet beskućnica je pokrenulo tužbu protiv skloništa za žene u kojem su bile prisiljene dijeliti tuš s transrodnom ženom odnosno muškarcem koji im je, usput, i dobacivao neprimjerene komentare. Također je problem u zatvorima, gdje zatvorenice [žene] nisu sigurne s transrodnim zatvorenicama. Primjer transrodne osobe koja je osuđena na doživotni zatvor nakon što je seksualno zlostavljala žene u zatvoru.

Karen White koja je koristila svoju transrodnost kako bi se uvukla u ženski zatvor. Nevjerojatno je da je zatvor uopće napravio ovakav propust jer je Karen već osuđivana za zločine seksualne prirode.

U normalnim okolnostima, za svaku razumnu osobu tužba Jessice Yaniv jer kozmetičarke nisu željele obrijati “njene” mošnje se smatra totalno ludom i nerazumljivom. No, mi ne živimo u normalnim okolnostima. Živimo u potpuno novom svijetu u kojem se muškarci i žene u svakom trenutku mogu predomisliti vezano uz svoj spol, bez obzira na postojanje materijalne stvarnosti. A svako ispitivanje ove tvrdnje znači govor mržnje, a osoba koja to ispituje se naziva bigotom, zatucanom i rasistom. Jesu li marginalizirane transrodne osobe ili oni koji vide stvarnost objektivnom kakva jest?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Transgender sex pest loses big, estheticians not forced to wax ‘her’ balls

Transgender prisoner who sexually assaulted inmates jailed for life

It’s not a hate crime for a woman to feel uncomfortable waxing male genitalia

Jessica Yaniv profil Twitter

The Yaniv scandal is the end-product of trans activism

‘Wax her testicles, transphobic bigot!’ Trans Activist who wants to force women to wax ‘her’ male genitalia in the dock for predatory behaviour

14-Year-Old Alleged Victim Releases Text Messages, Voice Messages From Trans Activist Jessica Yaniv, Files ‘Child Exploitation’ Report

EXCLUSIVE: 15-year-old alleged victim of Jessica Yaniv speaks out 

Transgender rapist ‘used persona’ to attack women behind bars

Trans activist Jessica Yaniv filed genital wax complaints as means of ‘extortion,’ rights tribunal rules

The truth about Jessica Yaniv is beginning to emerge 

1 reply »

  1. Ovo je potpuno ludilo i po tom pitanju se nesto hitno mora preduzimati. I to drasticno! Ipak je nas normalnih jos uvijek vise od ovih manijaka.

    Sviđa mi se