Pod povećalom MW-a

Objavljena knjiga za prizivanje demona namijenjena najmlađoj djeci

Autor: Ljubica Šaran

Zvuči gotovo nevjerojatno no najnovija zabava za djecu starosti od pet do deset godina bi trebala biti knjiga s kojom se prizivaju demoni kako bi mališani mogli preskočiti neugodne zadatke koje im nameću stariji, od izbjegavanja ručka i večere do najjednostavnijih kućanskih poslova poput iznošenja smeća ili pak završavanja domaće zadaće i slično.

Što li se želi postići s objavom knjige za djecu od pet do deset godina starosti u kojoj se potanko objašnjava kako prizvati različite vrste demona?

Edukacija djece bi trebala biti jedan od najvažnijih i najodgovornijih zadataka u svakom iole normalnom društvu. Na žalost čini se da je naše današnje društvo sve osim normalno i odgovorno.

Biste li Vi svome djetetu kupili ovakvu knjigu?

Odličan primjer koji nam ukazuje kako je naša civilizacija izgubila doticaj sa stvarnošću je objava kanadske knjige pod imenom “Dječja knjiga demona” koja se prodaje čak i na Amazonu i supermarketima najvećeg američkog prodajnog lanca Walmarta za malo više od 10 dolara. Pomamu za dječjim prizivanjem demona nije zaobišao ni Barnes & Noble koji slovi za jednog od najpoznatijih prodavača knjiga na svijetu.

Djecu se uči kako prizivanjem demona “Hipnosa” roditelje i ljude oko sebe može podvrgnuti svojoj volji.

Neki od kritičara tvrde kako je u pitanju obična zabava, te da je zapravo riječ o parodiji, no mi se s pravom pitamo kako ćete petogodišnjem djetetu koje vjeruje u Djeda Mraza, vile, vilenjake, tintiliniće, Harryja Pottera i njegov svijet čarobnjaka, objasniti da je riječ o “parodiji”, osim toga što malo dijete može naučiti s knjigom u kojoj se eksplicitno objašnjava kako prizvati određene demone za određene vrste problema. Na primjer uz pomoć crtanja pečata, dijete se uči kako prizvati demona “Hipnosa” s kojim će roditelje ili prijatelje podvrgnuti svojoj volji, kako bi dobio što želi, recimo igračku i slično.

Demon koji omogućava da “dijete postane bolesno” te da ne ide u školu.

U knjizi također stoji kako “djeca na jednostavan i zaigran način” mogu ostvariti sve svoje želje tako što će dozivanjem demona postati “ekstra pametna” i gotovo “svemoguća” te da će moći nadmudriti starije ako “ne žele ići u školu” ili ako “ne žele obavljati druge zadatke”.

Koyama Press je objavila knjigu za djecu u kojoj najmlađi mogu koristiti crnomagijske simbole prvi put objavljene u masonskoj knjizi Goetija iz XVII. vijeka.

S druge strane, interesantno je gdje je tvorac ove “dječje knjige” Aaron Leighton pronašao inspiraciju. Naime, Leighton je gotovo precrtao sve demonske pečate iz crnomagijske knjige “Goetia” koja je prvi put objavljena tijekom XVII. vijeka u Britaniji, a nakon toga je kroz pripadnike masonskih loža postala popularna u Sjedinjenim Državama.

Crnomagijska knjiga Goetia potanko objašnjava kako koristiti crnu magiju za prizivanje različitih demona.

Dakle, tvorac ove “knjige na djecu” svakako nije na umu imao “parodiju” niti “bezopasno igranje”, osim toga roditelji koji djeci kupuju ovakvo “štivo” bi se i te kako trebali zapitati zbog čega poklanjaju najmlađima materijal s elementima crne magije u kojem se djecu uči kako putem “rituala” upražnjavati istu.

Još jedan demon iz spomenute knjige koji omogućavaju djeci “bezbrižno” stvaranje nepodopština a čiji pečat se nalazi i u crnomagijskoj Goetiji.

Knjiga je uznemirila i katoličke egzorciste koji u zadnje vrijeme imaju sve više “posla”. Međunarodna grupa egzorcista koju predvodi don Francesco Bamonte je početkom prosinca objavila izjavu u kojoj stoji:

Nema igranja s demonima. Tko god poziva djecu na prizivanje demona je poput osobe koja im je u ruke stavila ručnu bombu da bi se s njom igrala. Prije ili kasnije djeca će izvući osigurač i bombe će im eksplodirati u rukama.

Tko god poziva dijete na prizivanje demona ih uči da je uz pomoć kriminala moguće dobiti ono što želiš. Tko god poziva djecu na prizivanje demona uzrokuje da ona gube svoj identitet, te da zaborave na moral, drugim riječima psihološki i duhovno ih se uništava.

Vatikanski egzorcisti su zaključili svoji izjavu sljedećom rečenicom:

Tko god poziva djecu na prizivanje demona je “već saveznik demona”.

Kako god bilo, čini se da su egzorcisti ipak u nečemu bili u pravu, s ovakvim knjigama se potiče djecu na razvijanje kriminalnog uma, te im se omogućava da najvažnije ljudske vrijednosti “bace u dim”. Također ne zaboravimo kako su rituali sami po sebi samoporažavajući jer onaj koji “obavlja” rituale predaje svoju volju u ruke onih koji su takve rituale stvorili. A kakva se veza može stvoriti između nevinog petogodišnjeg djeteta koje o svijetu malo ili nimalo zna i simbolima crne magije, vi odlučite sami.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Exorcists condemn Canadian children’s book on summoning demons as seductive and dangerous

Exorcists condemn children’s demon book as seductive, dangerous

Exorcists Condemn Children’s Book on Summoning Demons

A Children’s Book of Demons

“A Children’s Book of Demons” Teaches Children How to Summon Demons

A Children’s Book of Demons

Amazon – A Children’s Book of Demons

Book Allowing Kids to Contact ‘Demons’ to Be Sold at Wal-Mart, Barnes & Noble

Barnes & Noble – A Children’s Book of Demons

Walmart Selling ‘Children’s Book of Demons’ For Parents Who Want Kids To Summon The Devil

“A Children’s Book of Demons” Teaches Children How to Summon Demons

Children in the Crosshairs, “a Children’s Book of Demons” Teaches Kids How to Summon Dark Spirits