Pod povećalom MW-a

Greta u Davosu strašila raju globalnim zatopljenjem obučena kao da ide u Sibir, a guzonje i dalje pjevaju da je kmetova previše

Autor: Ljubica Šaran

Znate li da se led na polovima trebao otopiti do 2012. točnije 2013. ili 2014. godine, da su ledenjaci na planeti trebali nestati do 2020.? Na našu sreću, profesionalna strašila globalnog zatopljenja su i ovaj put fulala, no shvativši kako više nemaju puno utjecaja odlučili su prestravljivati direktno djecu i mlade gurajući pred novinare u Davosu Gretu Thunberg čija je apokaliptična poruka hladno dočekana jer je nesretno dijete bilo obučeno kao da ide u Sibir. Kome prodati spiku da je planeta na rubu uništenja jer se pretvara u vruću i suhu pustinju dok si zamotan do uha u toplu obleku?

Zašto nitko od odraslih koji prate Gretu nije savjetovao jadno dijete da se lakše obuče jer je zamotanu do uha nitko neće ozbiljno shvatiti dok popuje o globalnom zatopljenju.

Da je imalo pravde u ovome svijetu ovakve vijesti ne bi ni postojale, no s obzirom da je danas sve naopako – nepunoljetna Greta Thumberg je postala ikona biznisa globalnog zatopljenja unatoč činjenici da je oboljela od Aspergerovog sindroma i da joj zbog nemogućnosti shvaćanja ljudskih emocija otac i plaćeni indijski PR pišu postove na Fejsu u njeno ime varajući pri tome milijune ljudi koji je prate.

Po svim mogućim i nemogućim zakonima predstavljanje da ste nešto što niste je za osudu i kažnjavanje, no kao što smo već napomenuli danas je sve naopako i oni koji nas lažu i obmanjuju se kuju u zvijezde i proglašavaju se “osobama godine”.

Pametnom dosta.

Ups, skoro smo zaboravili, pa famozni Time je Gretu proglasio osobom godine, a o pameti i ukusu izbora Timeovih urednika i vlasnika nećemo niti govoriti jer su netom prije početka Drugog svjetskog rata Adolfa Hitlera proglasili osobom godine zbog njegove “vizije mira u svijetu”.

Dijete staro četiri godine robovski radi i kažnjava se u kongoleškim rudnicima kobalta da bi zapadnjaci mogli voziti električne automobile.

Greta nije trebala postati osoba godine, no politika je kurva, a oni koji imaju novca preko glave iskorištavaju djecu bez obzira jesu li u pitanju djeca koja rade kao robovi u kongoleškom rudniku kobalta ili je u pitanju bolesno dijete iz Švedske koje ponavlja riječi poput papagaja što god joj narede očevi nalogodavci.

Dobro pogledajte ovaj video, ovo je sramotno, ovo je nečovječno, no unatoč tome Greta se pita kako nas nije sram da vozimo automobile s motorima na unutrašnje sagorijevanje. E pa vrli svijete ova jadna djeca umiru u rudnicima kako bi se mi vozikali na struju.

Sigurno će neki pomisliti kako nitko ne bi tjerao majušno dijete na robovski rad da bismo mi imali novi mobitel, što jaču bateriju na tabletu ili što izdržljiviji akumulator na električnom automobilu. No zapravo činjenice su užasavajuće.

Davos je zaokupljen klimatskim promjenama i vjerovali ili ne globalnim zatopljenjem iako se tresu od zime na temperaturama manjima od ništice u Alpama, u kojima su ledenjaci trebali odavno nestati.

Sve one guzonje iz Davosa koji pjevaju kako trebamo smanjiti emisiju CO2, kako trebamo smanjiti broj ljudi, kako treba limitirati čak i kravlje prdeže, kako trebamo odustati od nafte su najveći vlasnici takvih monstruoznih pothvata, njihove su naftne rafinerije i bušotine, njihove su flote supertankera, njihove su tvornice automobila, njihove su tvornice najnovijih tehnologija, njihove su tvornice računala, mobitela i tableta, njihovi su zakonodavci, njihove su banke i njihovi su mediji i sveučilišta, njihovi su medijski cenzori i bahati “fact check” plaćenici.

Princ Charles je zagadio atmosferu sa šest tona CO2 samo zato da bi se šetao s Gretom i trubio o ekologiji. Kako licemjerno i jadno!

Sve te guzonje su doletjele s jednog kraja svijeta kako bi se skupili u Švicarskoj, samo je kraljevski zrakoplov princa Charlesa u atmosferu izbacio šest tona CO2 kako bi nam on s Gretom u Davosu solio pamet o ekologiji, očuvanju prirode.

Kao i prošle godine guzonjama su za sve krivi kmetovi, jer planeta ne može izdržati 7,7 milijardi ljudi. Na žalost, parazitima svih boja i oblika zaboravljaju kako je za neimaštinu, ekološke katastrofe, nejednakost, najveću ikad razliku između bogatih i siromašnih kriva njihova neutaživa pohlepa i njihova nezasitna želja za kontrolom svega što leti, hoda, gmiže, pliva i kleči.

Najnovija studija Oxfama nam je otkrila kako 1% BOGATUNA posjeduje DVAPUT više novca od 90% svjetske populacije, u tome grmu leži zec, no parazite u Davosu smeta jer bi zbog nezadovoljstva kmetovi mogli početi tražiti novog Matiju Gubca i spremati novu seljačku bunu, a da se to ne bi dogodilo treba nas strašiti ognjem paklenim u obliku globalnog zatopljenja.

Plaćeničke studije koje nas straše “ognjem paklenim” točnije globalnim zatopljenjem.

Za sve one koji žele vidjeti koliko nam je kratka pamet, kako se s nama bezočno manipulira, kako nas se straši i kako nas se laže pogledajte isječke iz najvećih svjetskih medija koji su nam obećavali nestanak polarnog leda do 2012. kad se to nije dogodilo tada su odredili 2013., a nakon toga 2014. Također su nam zaprijetili s umiranjem 4 milijardi ljudi, nestanak ledenjaka, nestanak priobalnih gradova i cijelih država poput Bangladeša, Malediva i Sejšela, te pretvaranje planete u vruću pustinju zbog globalnog zatopljenja. Sve te budalaštine i laži nam se plasiraju od 80-tih godina XX. vijeka, no još smo tu još moramo plaćati grijanje po zimi, hlađenje po ljeti.

Iako je naslov ovoga članka pomalo šaljiv, Greta je u Davosu najbolje pokazala kako globalno zatopljenje možemo objesit’ mačku u rep, mala je pred kamere stala obučena onako kako se oblače ljudska bića kad im je hladno, kada je zima i kad se trebaju ugrijati uz pomoć odjeće jer nemaju krzno ili perje poput životinja.

Žao nam je Grete, dijete ne zna što čini, nije ono krivo, krivi su odrasli koji je iskorištavaju, no ruku na srce koga psihopati na vlasti danas ne iskorištavaju?

Na nama je kome ćemo vjerovati, hoćemo li zagrijati stolicu i napraviti domaću zadaću da više ne bismo bili otirač za noge najgorima od najgorih. Svijet se neće promijeniti ako ne napravimo prvi korak i ne promijenimo sebe, no ne onako kako to žele guzonje iz Davosa.

Izvori:

Facebook glitch reveals Greta Thunberg’s social media posts are ghost-written by her father and a UN climate change delegate

Child miners aged four at Congo cobalt mine

Prince Charles calls for green TAXES as he meets Greta Thunberg in Davos (after flying in on a private jet) and pitches radical new world economy to tackle climate change – a day after Donald Trump rejected ‘prophets of doom’

3 replies »

  1. “oboljela od aspergera” i “nemogućnost shvaćanja ljudskih emocija” mi je bilo dovoljno da dislajkam Fb stranicu i ne pročitam više ni jedan post… educiraj se prije nego kritiziraš ono kaj ne razumiješ… zbog iznimne sposobnosti upijanja infromacija aspergeri ne uspiju očitati emocije na ljudskom licu i gestikulaciju tijela, no zapravo su izrazito empatične osobe koje emocije proživljavaju dublje nego netko tko piše hejterske članke poput ovog… cura je dijete koje je gurnuto u masovne medije i ima pravo na pogrešku i promjenu razmišljanja ako shvati da stvari funkcioniraju drugačije… ne dolazi planeta do uništenja nego ljudski rod zahvaljujući agresiji…

    Sviđa mi se