Pod povećalom MW-a

Preko 99% talijanskih žrtava korone patilo od drugih ozbiljnih bolesti

Autor: Ljubica Šaran

Do 18.03.2020. je u Italiji umrlo 2.503 ljudi, a zbog golemog rasta broja žrtava u proteklom tjednu stručnjaci su detaljno analizirali sve podatke, te su objavili studiju u kojoj stoji da je više od 99% žrtava bolovalo od neke ranije bolesti, dok je manje od 1% umrlo isključivo zbog posljedica koronavirusa.

Što je otkrilo vladino istraživanje Italijanima koji su podlegli od koronavirusa?

Kako bismo mogli dobiti stvarnu sliku o koronavirusu prenosimo najvažnije informacije iz talijanske studije:

 • Studijom je obuhvaćena detaljna analiza povijesti bolesti na uzorku od 18% od ukupnog broja umrlih pacijenata.
 • 48,5% umrlih imala je najmanje tri bolesti prije zaraze koronavirusom.
 • 25,6% umrlih je imalo dvije bolesti prije zaraze koronavirusom.
 • 25,1% umrlih je imalo najmanje jednu tešku bolest prije zaraze koronavirusom.
 • Čak 75% umrlih je ranije bolovalo od visokog tlaka.
 • 33% umrlih je imalo bolesti srca.
 • 35% smrtno nastradalih je imalo dijabetes.
 • Prosječna dob umrlih u Italiji je 79,5 godina, a prosječna dob zaraženih je 63 godine starosti.
 • Čak 70% žrtava su muškarci, a ostatak su žene.
 • Najmlađe osoba umrla od koronavirusa je imala 38 godina starosti, no ta osoba je prije zaraze koronavirusa bila ozbiljno bolesna i bila je fizički invalid.
 • 0,8% umrlih od koronavirusa je nastradala isključivo zbog posljedica zaraze jer nisu imali ni jednu drugu bolest, točnije troje od ispitanih nesretnika.
Po talijanskoj studiji, najveća smrtnost od koronavirusa je među populacijom starom od 70 do 89 godina starosti.

O istoj studiji su u našoj zemlji izvjestili sljedeći mediji: 24 sata, Novi list i Glas Istre, te ovi inozemni mediji: Gateway Pundit, South China Morning Post, Breitbart, Washington Examiner i Bloomberg.

Studija je objavljena pod nazivom:

Report sulle caratteristiche dei pazienti deceduti positivi a COVID-19 in
Italia Il presente report è basato sui dati aggiornati al 17 Marzo 2020

Stručnjaci koji su radili na ovoj studiji su prezentirali podatke o istome 17.03.2020. Talijanske vlasti su izvijestile javnost o podacima iz studije na dnevnom priopćenju kriznoga stožera 18.03.2020.

Pogledajmo video, možete izabrati automatski hrvatski prijevod u opcijama.

Iznimno važno priopćenje Talijanskog kriznog stožera s podacima studije.

Predsjednik Talijanskog instituta za javno zdravstvo dr. Silvio Brusaferro je nekoliko puta napomenuo kako je pored starosti, iznimno važna i prijašnja patologija zaraženih koronavirusom. Brusaferro je naveo kako su najugroženija skupina starije muške osobe (80 godina i više) sa sljedećim bolestima ili kombinacijama istih: atrijska fibrilacija, moždani udar, visoki krvni tlak, demencija, dijabetes melitus, rak, kronična oboljenja jetre, kronična oboljenja bubrega, te kronične bolesti koje obično prate starije osobe u zadnjim godinama života.

Nakon što je otkrio kako samo 0,8% istraženih smrtnih slučajeva nije imalo ni jednu drugu boljku Brusaferro je rekao sljedeće:

Ovo je iznimno važno kako bismo razumjeli napredak epidemije i kako bi opravdali stalno ponavljanje koliko su krhke određene skupine naših Talijana. Također važno je znati kako su u najvećoj opasnosti one osobe koje su razvile simptome visoke temperature, teškoće sa disanjem i groznicom te teškim kašljem.

Smatramo da je izuzetno važno da se javnost upozna s podacima iz studije kako bi se prestala nepotrebno širiti panika i histerija.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.