BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Pedofili iz Europe kupuju djecu u Gambiji za dvije funte

Autor: Anamarija Vukojević

U Gambiji, u kojoj 60% stanovništva živi ispod granice siromaštva, zlostavljanje djece je postala endemija. Za neke raj, za druge pakao. Prema najnovijoj studiji UNICEF-a Gambija je postala jedan od afričkih top destinacija za “dječji seks turizam”. Vlada Gambije tvrdi kako siromaštvo, korupcija i slabo provođenje zakona potkopavaju njihove napore da zaštite djecu od zlostavljanja.

Radi li se o pojedincima ili o trendu?

U studiji je također navedeno da se stotine djevojčica i dječaka seksualno iskorištava u zemlji u kojoj svaka druga osoba dnevno živi s malo više od jednog dolara.

UNICEF je iznio optužbe na račun roditelja koji vjeruju turistima da će pružiti njihovoj djeci financijsku pomoć, kao i na račun onih koji zatvaraju oči pred seksualnim zlostavljanjem djece kako bi ostvarili dodatni prihod.

Fotografija je snimljena tijekom istrage novinara The Sun Online.

Šerif Manneh, službenik Odjela za sigurnost turizma u Banjulu, Gambija, koji je formiran posebno radi fokusa na seksualni turizam, potvrdio je da je Gambija i dalje glavno odredište “dječjeg seksualnog turizma”. Uz napomenu da godišnje Gambiju posjeti više od 150.000 ljudi a većina turista dolazi i UK, Švedske, Norveške, Danske, Finske, Nizozemske i Njemačke.

Turistički vodič iz Kololija, Omar Jarjue otkrio je da mnogi turisti dolaze u ovu zemlju samo zato da bi imali seks s djecom. Zapravo, prema njemu, to je postala sasvim normalna stvar.

Sun Online je proveo istragu, u kojoj je novinar svjedočio kako siromašna gambijska djeca mogu vrlo lako biti podložna britanskim pedofilima na odmaralištima na plaži u Kololiju.

Odmaralište u Kololiju, Gambija. Za neke raj, za ostale borba za preživljavanje iskorištavanjem djece na najgori mogući način.

Kako biste dobili uvid kako otprilike izgleda ta slika, novinar Sun Online je opisao veliki broj maloljetnika bez pratnje roditelja o kojima se brinu sredovječni zapadnjaci. U jednom slučaju radilo se o djevojčici u dobi od šest do osam godina koja je ručala s ćelavim bijelcem. U drugom slučaju snažno građeni muškarac u svojim 50-ima ili 60-ima kako ulazi u more držeći za ruku sićušnog Afrikanca u bijelim kratkim hlačama. U trećem slučaju, nešto prije ponoći bijelac s britanskim naglaskom u naručju je držao dijete ne starije od dvije godine.

© My Story Media
Sve dok se to ne događa pred našim očima čini nam se bezazleno ili pretjerano.

U ekskluzivnom intervjuu nacionalni koordinator Saveza za zaštitu djece u Gambiji, Lamin Fatty upozorava da:

Seks je u mojoj zemlji jeftin, a djeca se prodaju za nešto više od 2 funte. Neki roditelji znaju da se njihova djeca zlostavljaju i prihvaćaju to jer su očajni. Drugi su previše naivni da bi to shvatili. Misle da im zapadnjak plaća račune i pomaže njihovom djetetu jer ima dobro srce, dok u stvarnosti ima loše namjere. Zlostavljanje djece se stalno događa u mojoj zemlji, a vlada ne čini dovoljno da to zaustavi.

Iako ovakav natpis možete vidjeti na ulazu u državu, u praksi je sasvim druga priča.

Još 2014. godine je donijela zakone o uvođenju strogih kazni za seksualne prijestupnike. Osim toga, pokrenuti su programi podizanja svijesti i obrazovanja hotelskog osoba, čelnika zajednica, kao i učitelja i policajaca. Jedini slučaj o kojem se izvijestilo u medijima je slučaj norveškog učitelja Svein Agesandakara koji je optužen za zlostavljanje šestoro djece, od kojih je najmlađe imalo samo tri godine. Na suđenju je otkriveno da je učitelj obmanuo gambijsku obitelj predstavljajući se kao dobročinitelj, dajući roditeljima vrećicu riže i čarapa u zamjenu za vrijeme na samo sa šestoro djece u hotelskoj sobi. Osuđen je na tri godine zatvora, no 2018. godine predsjednik Adam Barrow ga je oslobodio bez ikakvog obrazloženja zašto je to učinio. Ipak, zbog protesta zbog takve odluke, pomilovanje je povučeno.

Svein Agesandakar, optužen za silovanje šestero djece od kojih je najmlađe imalo samo tri godine.

S obzirom na ružnu reputaciju koju je Gambija stekla s godinama Abdouile Hydara, direktor Turističke zajednice planira Gambiju predstaviti svijetu u sasvim drugom svjetlu. Ponosan na raznovrsnost životinja i biljaka zemlje želi unaprijediti safari turizam. Smatra da bi kolonije čimpanzi i različitost ptica mogao biti važan adut turizma u Gambiji.

Ako smo svjesni da je društvo ponerizirano do te mjere da postoji dječji seks turizam i da se o tome govori na globalnoj razini, te da se dijete za seksualne usluge može kupiti, uopće kupiti, i to za dvije funte zar stvarno itko misli ako ponudi ljudima čimpanze i različite vrste ptica da će to spriječiti pedofile da i dalje kupuju djecu za svoje perverzije?

Ovdje se ne radi zapravo samo o pedofiliji, radi se o ogromnim razlikama između siromašnih i bogatih. Podaci studije pokazuju da 1% bogatuna posjeduje dvaput više novca od 90% svjetske populacije.

Šačica basnoslovno bogatih “ljudi” danas u rukama drži dvaput više novca od 6,9 milijardi ljudi. Drugim riječima unatoč globalnoj ekonomskoj stagnaciji, ratovima, zbjegovima, propadanju cijelih država, bogatuni postaju sve bogatiji, a raja sve siromašnija, jaz između bogatih i siromašnih je veći negoli u vrijeme robovlasničkog starog Rima.

Pedofilija je “samo” jedna od posljedica istog.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

The Gambia, a ‘paedo paradise’ where British perverts buy African children and toddlers to rape

Inside ‘paedo paradise’ The Gambia where sex beasts are buying African children and toddlers to rape

The Gambia Where Sex Beasts Are Buying African Children And Toddlers To Rape [The Sun Investigative]

Thomas Cook on the brink: 178-year-old British travel giant could go bust on SUNDAY and strand 180,000 tourists abroad, as ministers plan for biggest ever peacetime rescue mission

Child protection

Child Sex Abuse Is Rife In The Gambia’s ‘Pedo Paradise’, Where Tourists Buy Children And Toddlers To Rape

How Gambia plans to shed its sleazy reputation

Child sex tourism booming in Gambia — UN

1% BOGATUNA posjeduje DVAPUT više novca od 90% svjetske populacije – podaci studije