Pod povećalom MW-a

Stariji bi mogli ostati u kućnoj izolaciji do početka 2021. – poruka vrha EU

Autor: Ljubica Šaran

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je izjavila kako bi stariji Europljani mogli dočekati početak 2021. godine u izolaciji, a sve zbog toga da bi se sačuvali njihovi životi od koronavirusa. Postavlja se pitanje: možemo li vjerovati predsjednici EU komisije kad je protiv nje pokrenut postupak zbog sukoba interesa, namještanja ugovora i namjernog uništavanja dokaza? Kako je takva osoba mogla postati šeficom EU?

Biste li željeli ostati u kućnoj izolaciji do početka 2021.?

Socijalna izolacija je ništa drugo već lijepa složenica koja označava kućni pritvor zbog epidemije koronavirusa. Ursula von der Leyen smatra da bi se kućni pritvor trebao produžiti do kraja godine, čitajte do početka 2021. za sve osobe starije od 70 godina na tlu Europske unije kako one ne bi dobile Covid-19 i kako od iste zaraze ne bi, ne daj bože umrle.

Bivša njemačka ministrica obrane von der Leyen je svoju izjavu jako lijepo formulirala i zavila u celofan da nam slučajno ne bi palo na pamet ništa loše o zatvaranju starih po kućama daleko od čistog zraka, sunčeve svjetlosti i dobrobiti šetnje po prirodi, kupanja u moru i druženja s djecom i unucima:

Znam da je teško i da je izolacija teret, ali to je pitanje života ili smrti, moramo ostati disciplinirani i strpljivi. Djeca i mladi uživat će više slobode kretanja ranije od starijih osoba i onih s već postojećim medicinskim stanjima.

Njemačkom Bildu je ista političarka izjavila i sljedeće:

Bez cjepiva moramo ograničiti što je moguće veći kontakt sa starijima. Znam da je to teško i da je samoća teška, no radi se o životu i smrti. Moramo ostati disciplinirani i biti jako strpljivi.

Zamislite da ste u samici sedam i pol mjeseci bez fizičkog doticaja s prirodom i obitelji, kako biste se osjećali čak i da ste mlada i zdrava osoba?

EU šefica je zaključila svoje obraćanje s krajnje “pozitivnom i prigodnom porukom”:

Nadam se da ćemo razviti cjepivo protiv koronavirusa do kraja ove godine jer su u planu klinička istraživanja.

Pitamo se što će nam cjepivo kada imamo odličan i relativno jeftin lijek koji efektno uništava koronavirus u pet do sedam dana? Riječ je o starom i oprobanom lijeku za malariju Klorokvininu i Hidroksiklorokvininu kojeg je odobrila za borbu protiv koronavirusa čak i američka FDA.

Članaka o dobrobiti ovih lijekova je jako puno, a predstavljamo vam i studije o istima, evo primjera:

Results from a controlled trial of hydroxychloroquine for COVID-19

Efficacy of hydroxychloroquine in patients with COVID-19: results of a randomized clinical trial – Renmin Hospital, Wuhan

Bahrain, Belgium successfully treating coronavirus with hydroxychloroquine

Global survey reveals hydroxychloroquine rated ‘most effective therapy’ by doctors for coronavirus

FDA issues emergency authorization of anti-malaria drug for coronavirus care

Los Angeles doctor reports remarkable success treating COVID-19 patients with hydroxychloroquine & zinc

Hydroxychloroquine rated ‘most effective’ coronavirus treatment, poll of doctors finds

Najbolji primjer o efikasnosti ovih lijekova je dao dr. Vladimir Zelenko koji je liječio 699 pacijenata sa spomenutim lijekovima te je imao 100% uspjeha u izlječenju.

Inače Ursula von der Leyen je došla u pozornost javnosti nakon što je pokrenuta istraga protiv njenog namještanja ugovora teškog stotine milijuna eura za proizvođača oružja Heckler & Koch in Erklärungsnot. Njemački parlament je pokrenuo istragu sredinom 2018., a von der Leyen se teretila za sukob interesa i namještanje ugovora dok je bila ministrica obrane u vladi kancelarke Angele Merkel.

Kako vjerovati političarki koja se nalazi pod istragom zbog namještanja ugovora teških stotine milijuna eura, sukoba interesa, uništavanja dokaza i trošenja milijuna eura na vanjske suradnike?

Krajem 2019. sadašnja šefica Europske komisije je optužena za namjerno i ilegalno uništavanje dokaza jer je sa svog telefona izbrisala raznorazne podatke iako joj je istražiteljski tim naredio da telefon i podatke odmah preda.

Mnogi su se čudili da takva političarka može biti postavljena na mjesto predsjednice Europske komisije. Član Njemačkog parlamentarnog istražnog odbora – najvećeg tijela za istragu ilegalnih radnji političara u toj državi – Tobias Lindner je izrekao sljedeće:

Bez obzira kakav će posao u budućnosti obavljati gospođa von der Leyen, ni na koji način neće promijeniti činjenicu da će je odbor pozvati na sud i da ćemo je tamo ispitivati. Ono što se pod njenim vodstvom dogodilo u njemačkom ministarstvu obrane – se zaista dogodilo, a mi ćemo razotkriti cijelu stvar do kraja.

Da je stvar iznimno ozbiljna ukazuje i činjenica kako neki od europskih tiskovina smatraju da bi se cijela EU komisija mogla srušiti zbog pritiska skandala i istrage jer je pored njemačke istrage započeta i neovisna EU istraga, ne samo dotične predsjednice EU komisije već i dodatne EU parlamentarce jer se otkrilo kako je von der Leyen trošila milijune eura na vanjske “savjetnike“, dok su parlamentarci bili u “sivoj zoni” sukoba interesa.

Kako vjerovati političarki koja se nalazi pod istragom zbog namještanja ugovora teških stotine milijuna eura, sukoba interesa, uništavanja dokaza i trošenja milijuna eura na vanjske suradnike? Kako vjerovati takvoj osobi da nam želi sve najbolje, da želi zaštititi stare i nemoćne?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

EU Commission could collapse as Von Der Leyen faces crisis amid conflict of interest probe

The scandal hanging over Ursula von der Leyen

EU President Ursula von der Leyen is embroiled in an evidence-tampering row after the contents of her mobile phone were deleted by German government for ‘security reasons’ despite calls for her to hand it over

German Defence Ministry Accused of ‘Illegally’ Purging Data From Von Der Leyen’s Phone

Storm in Brussels: under investigations the president Von der Leyen and 3 next EU Ministers

H&K Troubles Continue: MG5 Under Scrutiny By German MoD

Coronavirus latest: EU’s elderly could be isolated until 2021

EU chief: Elderly may be isolated until 2021

EU Chief: Social Isolation for Elderly May Last Until Year’s End

Coronavirus: European Commission president hopeful of vaccine by end of 2020

European Commission president warns the elderly may need to isolate until the end of the year

Social isolation for elderly may last longer: EU chief amid COVID-19 pandemic