Pod povećalom MW-a

Japanski znanstvenik stvorio meso iz ljudskih fekalija – za smanjenje otpada i borbu protiv klimatskih promjena

Autor: Ljubica Šaran

Tijekom pandemije korone velebni su eksperti stalno govorili o “imunitetu krda”, kad smo se bunili zbog policijskog sata, karantene, smanjenja plaća i gubitka poslova protivili su se našem “mentalitetu stada”, a sad žele “da jedemo govna“. Ne, ovo nije neka zakašnjela prvo-travanjska šala već potpuna ponerizacija društva jer su maske spale i vrag je odnio šalu. Strah nas je pomisliti što nam donosi budućnost.

Zar smo do toga došli da nas žele hraniti ljudskim fekalijama?

Japanski znanstvenik Mitsuyuki Ikeda iz laboratorija Okayama vjeruje kako se ljudski otpad može iskoristiti na najraznovrsnije načine. On smatra kako prilikom svake velike nužde izbacujemo sasvim dobre proteine koji se mogu reciklirati kako bi se od njih stvorila “reciklirana hrana”.

Hrana iz ljudskih govana – ne hvala!

Prva stvar o kojoj moramo mućnuti glavom je potpuna averzija prema pomisli o tome da jedemo govna. Ne, ne želimo uljepšavati cijelu priču, dovoljno je što smo “uljepšali” naslov kako nam se cenzorski vampiri ne bi isti trenutak zalijepili za članak, bez mogućnosti da čitatelji dobiju pravu sliku o globalnom ludilu koje je čini se zarazilo sve pore znanosti, od epidemiologije do nutricionizma.

Britanska kraljica sigurno ne bi jela “govno burger” to bi bilo prikladno samo za kmetove, oni i onako svašta jedu već milenijima.

Druga stvar o kojoj moramo razmisliti je kome bi takva “hrana” bila servirana, sigurno se tom poslasticom ne bi počastila britanska kraljica ili Rcokefellerovi ili pak Gates, ne, to je hrana za raju, jer i onako nas kljukaju svim i svačim pa zašto ne bi i ljudskim otpacima.

A sad se moramo vratiti na čarobni recept “govno-burgera” kako su ga prozvali američki mediji, naime Mitsuyuki Ikeda je izvukao proteine iz ljudskih fekalija te ih je pomiješao sa sojom, u cijelu smjesu je dodao pojačivače okusa s okusom odreska, sve je to dehidrirao i zapakovao u celofan. Inače Ikeda je osmislio kompletni proces pretvorbe govana u “meso” zahvaljujući stroju koji se zove “ekplozivac” u kojemu se od fekalija izdvajaju sve jestive tvari. U samom govno burgeru se nalazi 65% proteina, 25% ugljikohidrata i 9% minerala, a dodaje se i crvena boja kako eventualne korisnike ne bi podsjećalo na izvornike.

Od zahoda do stola – ne hvala.

Nesretnici koji su probali Ikedin “specijalitet” tvrde kako reciklirano “meso” ima okus na govedinu, vjerojatno od pojačivača okusa koji se dodaje u smjesu.

Da stvar bude gora Ikeda je svoj “govno-burger” stvorio iz kanalizacijskog mulja u kojemu su se nataložili “vrijedni” proteini iz ljudske kakice. No, u svemu ima jedan mali problem, naime “govno-burgeri” su 10 do 20 puta skuplji od običnog mesa. Iako u kanalizacijskom mulju Tokija sve vrvi bakterijama i komadićima kakice, cijela stvar je pala u vodu jer je izostao interes eventualnih distributera jer je sve još uvijek preskupo. Uprava tokijske kanalizacije je tako ostala do grla u “kakici” jer se njihovi planovi o reciklaži nisu ostvarili.

Ponosni Ikeda uz svoj dehidrirani “govno burger”.

Ikeda nije odustao od svoje ideje, on tvrdi kako bi se recikliranjem kanalizacije i pretvaranjem kakice u klopu mogla umanjiti šteta emisija plinova, poput prdeža kravica, te da bismo tako mogli spriječiti klimatske promjene.

Ni jedna znanstvena organizacija, medicinski autoritet, ni jedna organizacija za zaštitu potrošača, organizacija za obranu ljudskih prava i agencija za standardizaciju hrane nije osudila ovaj projekt i Ikedin “recept”, pametnome dosta.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Meat Made From Human Feces: Hoax or Japan’s Best New Invention?

Japanese Scientists Create Meat From Poop

POOP BURGER: Japanese Researcher Creates Artificial Meat From Human Feces

Japan scientist synthesizes meat from human feces

The mystery of the Japanese “poop burger” story

SCIENTISTS CREATE MEAT OUT OF FECES

Would You Eat a Burger Made from Poop?