Pod povećalom MW-a

Vode države, odlučuju o našem zdravlju, a ne znaju staviti ni zaštitne maske

Autor: Ljubica Šaran

Kakistokracija je riječ koja označava vladavinu najnesposobnijih, najnestručnijih i najgorih. Ako je suditi po svemu što smo proživjeli u zadnjih par mjeseci i svega što nam se sprema s nama zaista vladaju političari čija se nesposobnost jedino može mjeriti s njihovom pohlepom. Sumnjate u naše riječi, samo promislite o našem “Bermudskom trokutu” u kojemu nestaju milijarde eura te pogledajte vladajuće koji nisu u stanju staviti zaštitne maske, no državama “znaju upravljati”.

Čemu se možemo nadati od političara koji ne znaju staviti ni zaštitne maske?

Ovaj članak nije namijenjen zabavi – kako bismo se grohotom smijali nad nesposobnošću nekih političara, dapače služi nam isključivo kao kritika jer se na najodgovornije pozicije postavljaju nesposobni ljudi sumnjive inteligencije i još sumnjivije stručnosti.

Sve jasno kao dan!

Krenimo od susjeda, na snimci vidite Fadila Novalića, trenutačnog premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji ne samo da ne zna staviti zaštitnu masku u “vrijeme pandemije” već mu je potrebna pomoć “suradnika” kako bi je barem provizorno stavio ispod vrata bez korištenja gumica koje idu preko ušiju.

Sramota – tko vodi Bosnu i Hercegovinu, da je imalo pameti i promućurnosti ovo bi bio kraj nečije političke karijere.

U sljedećoj snimci vidimo belgijskog ministra pravosuđa Koen Geensa koji ima isti problem. Očigledno zaštitne maske nisu napravljene za kvocijent inteligencije prosječnog političara. Još možemo i shvatiti da je politika Balkana mračnija od crne rupe, no Belgija je centar EU politike, te ovakvo ponašanje njezina ministra pravosuđa baca pravo svjetlo na političko stanje, jednom riječju – strava.

Belgijski ministar ima problema sa zaštitom.

A sada ćemo se prebaciti preko Atlantika na Floridu gdje nas čeka još jedan biser, naime guverner savezne države Floride Ron DeSantis također prtlja sa zaštitnom maskom, a na koncu je stavio potpuno pogrešno, umjesto po horizontali, završila je po vertikali. Političari nikako ne znaju za što im služe uši, možda nas zato ne čuju.

Još jedan “pametnjaković” s IQ-om u minusu, ovaj put je riječ o floridskom guverneru.

Bugarski premijer Bojko Borisov smatra da je masku najbolje staviti preko očiju, no nakon intervencije suradnika njome je prekrio usta i nos.

Bugarski premijer bi radije prekrio oči negoli usta i nos s maskom.

Mislite da su naši političari bolji? E zenuli ste se, bez njih ne može jer mi imamo prvake u svemu pa i u kakistokraciji i ponerizaciji društva. Najprije ćemo početi s predsjednikom države koji zna kako se stavlja zaštitna maska, no s njom ne ide ispijanje kave.

Milanović je masku barem stavio kako treba.

Ništa ne može bez sveprisutnog Milana Bandića, vječiti gradonačelnik Zagreba nikako da stavi masku, a da stvar bude “bolja” ili “gora” zavisi iz kojeg kuta gledate, okušao se s “bugarskom metodom” te je masku najprije stavio preko očiju, možda zato ne vidi sve razrušene zgrade i zatrpane ulice u Zagrebu nakon potresa.

Zašto li Bandić stavlja masku preko očiju? Zato da ne vidi razrušen Zagreb nakon potresa.

U društvu premijera Bandić je konačno uspio staviti masku, no za vraga ostao mu je viriti nos, valjda Bandić misli da je nos siguran te se ne mora štititi od virusa.

Još jedan Bandićev biser.

Među svim ovim facama je bilo jako teško odabrati pobjednika, na koncu smo se odlučili za Aleksandra Vučića koji je Srbiji priskrbio prvo mjesto, jer je smislio inovativan način rješavanja problema s bezobraznim zaštitnim maskama. Bravo “komšija” svaka čast.

Definitivni pobjednik je iz našeg susjedstva.

Utješna nagrada ide hrvatskom ministru obrane Krstićeviću za kojeg se pitamo kako bi stavio zaštitnu masku protiv bojnih otrova i kakav je on primjer mladim vojnicima?

Ministar obrane RH je stavio masku, no naopako. Pravi vojnik, nema što.

Dodatna utješna nagrada za drage Hrvate i Hrvatice ide Furiu Radinu koji također više voli prekriti oči s maskom negoli nos i usta.

I Istirjani imaju svog heroja – Furio Radina koji radije voli prekriti oči tijekom sjednica Sabora.

Jasno nam je kako će prva reakcija na gornje snimke biti smijeh, no dopustimo si malo razmišljanja, znamo da je to teško, naročito danas kad nas s jedne strane straše, a s druge strane ekonomski iscrpljuju, no potrudimo se i zapitajmo se:

trebaju li ovakvi tipovi upravljati životima milijuna ljudi?

Mi im ne bi dozvolili niti rukovanje s kutijom šibica, a kamo li vođenje država.

Živi bili i do čitanja.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.