Pod povećalom MW-a

Bill i Melinda Gates godinama nagomilavali hranu u podrumu čekajući pandemiju

Autor: Ljubica Šaran

Tijekom intervjua za BBC Melinda Gates je otkrila kako su ona i njen suprug već godinama bili spremni za eventualnu pandemiju te da su se opskrbili svim potrebnim namirnicama koje su spremili u podrumu njihove goleme rezidencije.

Bill Melinda čekali su pandemiju i opskrbili se potrebnim.

Krajem travnja 2020. Melinda Gates je dala interesantan intervju britanskom BBC-jevom radiju koji je ostvario dodatni pogled na par koji je došao u centar medijske pozornosti zbog svoga djelovanja kroz zajedničku zakladu i zagovaranja što bržeg cijepljenja protiv COVID-19.

Na pitanje o pandemiji korona virusa Melinda Gates je rekla sljedeće:

Prije nekoliko godina smo razgovarali, znate, o tome što ako ne bude čiste vode za piće? Što ako ne bude dovoljno hrane? Gdje bismo išli? Što bismo mogli napraviti kao obitelj? Tada smo promislili kako bismo se mogli sami pripremiti. I naravno, apsolutno smo se pripremili, znate, stavili smo nešto hrane u podrum u slučaju da nam treba, i kao što vidite sada smo u takvoj situaciji. Naravno nismo se mogli pripremiti za COVID-19 jer ne postoji oruđe za takav virus. Ovo je zaraza i svi smo mi u tome zajedno.

Melidna Gates je također otkrila kako je zahvalna za status i privilegije njene obitelji:

Najviše svake večeri razgovaramo u svojemu domu kako smo sretni. Mi shvaćamo naše privilegije. Mi svake večeri izrazimo zahvalnost jer smo sretni, zahvalimo se tijekom večere za stolom što se borimo da bismo imali obrok na stolu kao što se bore brojne obitelji po svijetu.

Još 2010., Bill Gates je upozoravao na moguću pandemiju, Business Insider je pisao kako je još 2015. Bill Gates na TED Talku govorio kako “svijet nije spreman za sljedeću pandemiju”, 2017. Gates je za istu tiskovinu dao intervju u kojoj je rekao kao bi sljedeća pandemija mogla biti super zaraza nalik gripi. 2018., Gates je u gostovanju Massachusetts Medical Society i New England Journal of Medicine (NEJM) rekao kako bi nas sljedeća pandemija trebala zabrinuti te da svijet nije spreman za takve stvari.

Pa ipak najinteresantnija je bila konferencija Event 201 koja je u desetom mjesecu 2019. godine održana pod pokroviteljstvom zaklade Billa i Melinde Gates, Gospodarskog foruma u Davosu i najpoznatije medicinske ustanove SAD-a glasovitog Johns Hopkinsa na kojoj se razgovaralo o budućoj pandemiji koja bi najvjerojatnije mogla biti – zbog koronavirusa.

Podsjećamo čitatelje kako su Bill i Melinda Gates poklonili 250 milijuna dolara kako bi se otkrilo cjepivo protiv korona virusa te je Bill Gates financirao tvornice za otkrivanje čak sedam različitih cjepiva uz navode kako će “izgubiti milijarde dolara”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Bill and Melinda Gates have been storing food in their basement for years in anticipation of a pandemic

Bill Gates has warned of an impending pandemic for years. Here’s how he’s dealing with the coronavirus pandemic

Bill and Melinda Gates stored food in their basement because they knew a pandemic was eventually coming

A better response to the next pandemic – Gates Notes

Bill Gates is helping fund new factories for 7 potential coronavirus vaccines, even though it will waste billions of dollars