Pod povećalom MW-a

Jeste li znali? Dio 8.

Autor: Ljubica Šaran

Sjećate li se bika Jerryja? Građani i građanke Republike Hrvatske su mjesecima navijali za bika koji je pobjegao od sigurne smrti. Iako ne znamo kako je Jerry na koncu završio, nevjerojatno je kako je jedna životinja postala simbol otpora onemoćalih i osiromašenih ljudi najzaduženije zemlje EU. Životinja nam je na trenutak bila simbol otpora i prkosa jer već godinama ne možemo naći pandan u ljudskom obliku, kakvo je vrijeme i kakva nam je država nećemo ga ni naći. Ubrzo je na scenu nastupila korona – virus s globalnom reklamom kojoj bi mogla pozavidjeti i Greta Thunberg. Kako god bilo, korona je prošla, ekonomija je u banani, a krizni stožer vladajuće stranke je već najavio drugi val. Preživjeli smo ne samo koronu već i cenzore koji barataju golemim novcima “perjanice demokracije” i “ljubljenih filantropa”, no vojsku od 230.000 državnih službenika i gotovo 14.000 političara sigurno nećemo.

Koliko se društvo srozalo u samo godinu dana? Koliko je cenzura ojačala u samo godinu dana? Što nas sve čeka?

S vama smo gotovo deset godina, trudimo se pisati o stvarima koje nam vi predložite, obični smo ljudi, poput vas, ne zarađujemo na vama, nemamo čak niti reklama, MW plaćamo iz vlastitog džepa, no cenzura nas neće slomiti, jer cenzori su se stvarali i nastajali i prije no kao sve prodane duše, nestajali su skupa sa svojim organizatorima i državama koje su omogućile cenzuru. Nije upalilo niti crkvenoj inkviziciji s paljenjem knjiga i ljudi, pa neće ni ovim današnjim “inkvizitorima”.

Život ide dalje, informacije teku i dalje, unatoč bezobraznom kršenju međunarodne povelje o ljudskim pravima.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.