SVIJET POD LUPOM

Zaboravljene povijesne fotografije – 41. dio

Autor: Ljubica Šaran

Ovaj put vratit ćemo vas u prošlost kako bi ukazali na probleme u društvu koje nikako ne možemo srediti: politička ubojstva lidera koji su tražili pravdu i mir, korištenje djece za robovski rad kako bi se stvarala roba poznatih brendova, korištenje djece za zoološke primjerke u kavezu ili seksualno roblje, no i neke stvari za koje bi voljeli da su ostale iste, poput lako dostupnih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda, laganijeg tempa života i veće povezanosti obitelji i zajednice.

Bruxellski zoološki vrt tijekom 1958. godine, s ponosom prezentira svoj najvažniji “životinjski izložak”, živu Afrikanku staru pet godina.

Još prije par godina smo pisali o djeci koja su služila kao zoološki primjerci u Bruxellesu u Belgiji, današnjem središtu EU, no robovanje djece na ovakav i onakav način nije prestalo, na žalost diljem svijeta postoje brojne tvornice u kojoj djeca crnče od jutra do mraka bez naknade, da ne govorimo o djeci u rukama pedofila i svodnika. Kako možemo očekivati pravdu u društvu, ako se ne možemo pobrinuti za vlastitu djecu – budućnost planete?

Djevojčica prisiljena na prostituciju u Bangladešu.

Želite li pregledati galeriju povijesnih slika preko cijelog ekrana, kliknite na bilo koju sliku.