BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Sedam američkih saveznih država odobrilo kastraciju pedofila

Autor: Ljubica Šaran

Guvernerka savezne države Alabame Kay Ivey je nedavno odobrila odluku o kemijskoj kastraciji pedofila koji su seksualno napastvovali djecu do 13 godina starosti. Iako postoje brojne kritike kako kemijska kastracija djeluje samo dok se pedofili podvrgavaju hormonalnom tretmanu, ovakvu kaznu je ozakonilo još šest saveznih država SAD-a, dok je u nekima moguća i kirurška kastracija kako bi se izbjegle doživotne zatvorske kazne.

Koja je kazna primjerena za čudovište koje siluje maleno dijete? Po zakonodavcima iz sedam američkih saveznih država – uglavnom je dovoljna kemijska kastracija.

Alabama je najnovija savezna država koja je pored Kalifornije, Floride, Luizijane, Montane, Teksasa i Wiskonsina ozakonila kemijsku kastraciju pedofila. Najveće kritike na račun ovakvih mjera dolaze iz udruga za prava djece te udruga koja se bave žrtvama pedofilije, točnije samom djecom koja su prošla kroz pakao silovanja. Naime, zagovornici dječjih prava smatraju kako je problem u zvučnom imenu zakona te da se u stvari ide na ruku samim pedofilima jer oni imaju pravo na izlazak iz zatvora i pretvaranje zatvorske kazne u uvjetnu kaznu ako se podvrgnu kemijskoj kastraciji.

Guvernerka savezne države Alabame Kay Ivey je tek nakon godinu dana odobrila stupanje na snagu zakona o kemijskoj kastraciji pedofila koji su silovali djecu mlađu od 13 godina.

S druge strane političari koji su glasali za ovakve kazne, smatraju da su one sasvim “primjerene” te da pedofili ostaju bez nagona za silovanjem djece zbog hormonalnih promjena te da sudovi odlučuju koliko će pojedini pedofil trebati uzimati “terapiju”, zakonodavci se također pravdaju da osuđeni pedofili moraju početi s kemijskom kastracijom mjesec dana prije nego li se puste iz zatvora na odsluženje uvjetne kazne.

Guvernerka Ivey je odustala od komentara na svoju odluku, no interesantno je navesti kako je parlament savezne države Alabame donio ovaj zakon još sredinom prošle godine, no guvernerka ga je odobrila punu godinu kasnije, točnije na samom kraju potpisnog roka. Ivey je inače republikanka, u našem žargonu narodski rečeno konzervativka, a pobornici ovoga zakona su uglavnom demokrati koje možemo smatrati liberalima. Da u američkoj politici danas ništa nije jednostavno možemo vidjeti iz izjave republikanca Steve Hursta koji je predložio zakon o “kastraciji pedofila” uz njegovo objašnjenje, kako bi on da se njega pita trajno fizički kirurškim putem kastrirao muškarce koji siluju djecu jer ako netko trajno unesreći i traumatizira dijete divljačkim činom tada takvu osobu treba također trajno “unesrećiti”. Hurst je zaključio da je na koncu donešen zakon na uzoru prethodnih šest država u čijem su oblikovanju uglavnom sudjelovali oni koji dobrobit djece nemaju na umu, te da mu ne preostaje ništa drugo već da se nada da će silovatelje djece jednoga dana kazniti sam Bog.

Depo Provera je intravenozno kontracepcijsko sredstvo za žene koje određene savezne države SAD-a koriste za kemijsku kastraciju pedofila silovatelja.

Kalifornija i Florida koriste injekcije Depo Provere (kontraceptivnog sredstva za žene) koji kod muškaraca smanjuje libido zbog smanjenja razina testosterona. Po napucima FDA, “lijek” ne stvara nikakva trajna fizička oštećenja. Obje spomenute savezne države iziskuju obvezatnu kemijsku kastraciju za sve pedofile s višekratnim silovanjima djece dok se za “početnike” s jednim silovanjem kemijska kastracija iziskuje na diskretan način, točnije imaju mogućnost zatvor ili ženska kontracepcija.

Unatoč činjenici kako je savezna država Florida odobrila zakon o kemijskoj kastraciji još davne 1997. godine, samo je nekoliko pedofila bilo na istoj “kazni” do danas. S druge strane u Kaliforniji je 15 serijskih pedofila zatražilo kiruršku kastraciju kako bi izbjeglo doživotnu robiju, a u zadnje tri godine je dvoje serijskih pedofila otpušteno iz državne zatvorske umobolnice nakon kirurške kastracije.

Savezna država Teksas je također uvela zakon o kemijskoj i kirurškoj kastraciji pedofila, no do 2005. troje se muškaraca dobrovoljno odlučilo na kiruršku kastraciju kako bi izašli na slobodu.

U Alabami je ozakonjena isključivo kemijska kastracija, no osuđeni pedofili sami moraju platiti istu, ako nemaju novca za tretman gube pravo na uvjetnu kaznu i puštanje na slobodu.

Američka udruga za civilne slobode (ACLU) se javno protivi ovakvom kažnjavanju pedofila smatrajući da kemijska kastracija ruši njihova ustavna prava jer čak i najgori kriminalci koji višestruko siluju djecu imaju pravo na 14 amandman američkog ustava koji im garantira privatnost, dok osmi amandman ustava zabranjuje sve “okrutne i neobične kazne”. ACLU smatra da je kemijska i ina kastracija i okrutna i neobična kazna, s time i neustavna.

Na drugoj strani se nalaze oni koji smatraju kako su ovakve kazne pre blage jer čak i pedofili s kirurškom kastracijom mogu i dalje silovati djecu uz pomoć svakakvih “pomagala”, a kemijska kastracija je ništavna jer se u svakoj američkoj ljekarni mogu kupiti lijekovi za povećavanje razine testosterona.

Sjedinjene Američke Države su danas podijeljene na sve moguće načine, te nas ne čudi da se podjele i neslaganja mogu vidjeti i u tako važnim stvarima poput problema pedofilije i kriminalaca koji trajno traumatiziraju najosjetljiviju grupaciju društva – djecu.

Dok smo istraživali za ovaj članak, shvatili smo kako SAD najmanje brine o žrtvama – djeci te da se ona stalno izbacuju iz formule, točnije žrtve se niti ne spominju, nema njihove rehabilitacije, nema pomoći, nema javnog gnjeva s godinama, ne samo na tlu Sjedinjenih Američkih Država, već po cijelom svijetu, broj silovanja djece nezaustavljivo raste.

Toliko smo puta zaključili kako civilizacija koja se ne zna brinuti o vlastitoj djeci, koja ne zna zaštiti vlastite potomke, nema budućnost. Kada bismo to shvatili, problem pedofila i primjerenog odstranjivanja istih iz društva bi sasvim prirodno postao civilizacijski problem stoga bi se nešto i promijenilo u korist djece. Ovako, “lijevi” i “desni” će i dalje tražiti dlaku u jajetu, a djeca će i dalje biti žrtve.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

Sex offenders to be castrated under new law approved by US state

Alabama passes law to approve castration for convicted pedophiles

Chemical and Surgical Castration for Sex Offenders

Alabama becomes seventh state to approve castration for some sex offenses

Alabama Governor Signs Law To Castrate Pedophiles

Alabama Moves to State-Ordered Castration

Alabama lawmakers pass bill requiring chemical castration for child sex offenders

Chemical castration: Alabama enacts new paedophile law