BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Pedofilski “Cuties” jedan od četiri najgledanijih filmova na Netflixu

Autor: Anamarija Vukojević

Netflix je nedavno prikazao film Cuties s pedofilskim sadržajem koji je dobio, čak, i nagradu na Filmskom festivalu Sundance. Sam film (pogledali smo ga) vjerojatno ne bi izazvao toliku pozornost da nije napravljen za pedofile. Iako se radi o vrlo osjetljivoj temi, odrastanju 11-ogodišnje Amy u zapadnjačkom društvu i u obitelji muslimanske vjere, glavna tema koja se proteže kroz cijeli film su tijela (pogotovo stražnjica i međunožja) 11-ogodišnjih djevojčica. Apsurd je time veći jer je njegova autorica, Maïmouna Doucouré, ovim filmom željela ukazati na seksualizaciju djece. Iako je ovaj film tek kap u moru pedofilske agende, no pitamo se što je sljedeće.

Zanima li vas što je u samom filmu?

Jedanaestogodišnja Amy počinje se buniti protiv tradicije svoje konzervativne obitelji kad postane fascinirana slobodoumnom plesnom ekipom. No, njihov ples je daleko od normalnog plesa koji bi očekivali od djevojčica te dobi, zapravo u njemu nema ništa nevino. Twerkanje – izazovno plesanje stražnjicom i kukovima je najbolje objašnjenje kako to izgleda. Ako još uz to dodate izgled i odjeću plesačica u striptiz barovima to vam je to.

Iako je sam film izazvao javno zgražanje, pogotovo na društvenim mrežama, većina (i hrvatskih) ‘mainstream’ medija smatra da nije problem u samom filmu već u plakatu Netflixa koji je bitno drugačiji od originalnog. Naime, francuska verzija imena filma je Mignonnes (u prijevodu: slatkice, drage dame, ljepotice, djevojke lijepog izgleda..) i plakat je doista drugačiji, no koliko god bi neki htjeli okriviti Netflix za promociju pedofilije, sadržaj filma je isti.

Na lijevo francuska verzija, desno Netflix verzija.

Kako biste dobili uvid koliko je pedofilski materijal prisutan u film pogledajte isječak iz filma u kojem Amy nudi svoje tijelo svom ujaku u zamjenu za mobitel. Nakon što ju on grubo odbije ona se sakrije s mobitelom u kupaonici gdje slika svoju vaginu i objavljuje ju na društvenoj mreži.

Ako je film Cuties svojevrsna avangarda, bojimo se onoga što slijedi.


Osim što u filmu možete vidjeti niz scena dječjih stražnjica i izazovnog plesa film je prepun bizarnih razgovora poput ovoga u toaletu u školi gdje djevojčice razgovaraju o muškarcima, penisima i silovanju.

Jedna od djevojčica kaže: “zamisli da ti se neki tip popiša u usta.” Dok se druge djevojčice zgražaju nad tim, djevojčica kaže da to nije odvratno, da je to jednostavno prirodno. Razgovor se nastavlja: “Prirodno!? Kako to misliš? Misliš da se bebe tako rade? To znači da je to silovanje. Silovanje? Čula sam ako je silovanje, prolazi kroz čitavo tvoje tijelo. Tip uđe unutar tebe. To je silovanje, i može ti izaći na usta. Nema šanse. Nije dovoljno dugačak da ti dosegne usta. To ovisi o tipu. Vidjela sam svog brata golog. Nije tako velik. Možda tvom bratu još nije dovoljno narastao.

Nakon te scene, djevojčice iz grupe natjeraju Amy da slika s mobitelom dječaka, koji se sviđao drugoj djevojčici, kako urinira.

Zanimljivo je da film nije namijenjen djeci ispod 13 godina, no bavi se djevojčicama koje tek imaju 11 godina.

Na stranici IMDb-a film ‘Cuties’ označen je kao film za koji je potrebna roditeljska suglasnost. Za film o 11-ogodišnjim djevojčicama?

Na istoj stranici se navode sve scene pod sekcijom “Sex&Nudity” (sex&golotinja) zbog kojih je isti dobio ovu oznaku. Npr.

  • Česte scene 11-godišnjih djevojčica koje razvratno plešu dok kamera zumira dječju stražnjicu i presjeke (obje još uvijek u uskoj odjeći). Izbliza snimke djece koja plešu s nogama raširenim iznad glave dok je fokus kamere na području međunožja.
  • Malene 11-godišnje djevojčice pljuskaju se po zadnjici u filmu, ljube si ruke, a zatim dodiruju međunožja, trljaju stražnjicu i prave zavodljiva face dok zabijaju prste u usta zavodeći kameru kao i ljude koji ih promatraju.
  • Česti usporeni snimci maloljetnih djevojaka u srednjem dijelu, međunožju, stražnjici, dok izazivački plešu (twerking na sve četiri, raširene noge, izazovno savijanje tijela) i u minimalno pripijenoj odjeći ili donjem rublju.

Ostatak objašnjenih upitnih scena možete pročitati ovdje.

Pogledajte intervju s redateljicom filma Maïmounom Doucour koja tvrdi kako je njen film trebao pokazati da naša djeca trebaju imati vremena kako bi bili djeca, i da bi mi odrasli trebali zaštititi njihovu nevinost i održavati je koliko god je to moguće. No, činjenica je da je sa svojim filmom pokazala upravo suprotno.

Film Cuties je otvorena pedofilija na našim malim ekranima. Iako je film digao prašinu, i to ne samo zbog Netflixovog plakata, on je samo mali dio onoga čemu svjedočimo svakog dana. U dijelu BORBA PROTIV PEDOFILIJE na našem blogu obradili smo mnoge teme, vezane uz pedofiliju, koje pokazuju na koje sve načine psihopati na vlasti normaliziraju nehumane i izvještačene vrijednosti koje su za svako normalno ljudsko biće jednostavno sulude i nerazumljive. U članku Obnažene petogodišnje curice zvijezde seksi modne revije – san svakog pedofila smo pisali o obnaženim djevojčicama od pet godina koje su nosile seksi odjeću sa šljokicama, perjem i laganim materijalima koji su ih jedva pokrivali.

Beba u odjeći Victorya Secret s “umjetnim” štiklama?!

Nije stvar u jednom filmu s pedofilskom agendom, o kojem će se pisati još koji dan, stvar je u trulom društvu koje vrlo jasno i vidljivo propada i koje je na koncu konca napravljeno upravo takvim o čemu smo pisali ovdje. Takvo društvo nemoguće je promijeniti, preostaje nam da svjesno svjedočimo što se događa s takvim društvom čiji su temelji u suprotnosti s ljudskošću, ljubavlju i razvitkom.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

‘Cuties’ Hits Number Four Movie In The US On Netflix

Netflix subscription cancellations spike following Cuties release

‘This Film Is Sounding an Alarm.’ What Cuties Director Maïmouna Doucouré Wants Critics to Know About Her New Film

We Watched Netflix’s ‘Cuties’ So You Don’t Have To

The Ugly Truth About The Netflix Cuties ‘Pedobait’ Scandal

Pre-teen twerking movie ‘Cuties’ reveals that Netflix can’t stop sexualizing children

Parents Guide

#CancelNetflix trends after ‘Cuties’ release, as media critics dismiss outrage at child sexualization as ‘right-wing campaign’ UPDATE: Netflix doubles down